Cabanele intrate în circuitul turistic care îi cuceresc pe români: "Am rămas complet impresionați!" / "Ieftin ca braga"

Vineri, 28 Octombrie 2022, ora 04:00
26421 citiri
Cabanele intrate în circuitul turistic care îi cuceresc pe români: "Am rămas complet impresionați!" / "Ieftin ca braga"
Cabane de tip A- frame FOTO Facebook/ Alexandra Serbu

Odată încheiat sezonul estival, românii au revenit la vacanțele petrecute în țară, la munte și la weekendurile departe de oraș.

Unii sunt dornici să trăiască experiențe noi și împărtășesc impresiile pe grupurile dedicate.

Este cazul unei românce care a petrecut un weekend în județul Brașov, într-o cabană de tip A- frame și a fost impresionată de felul în care este amenajată, după cum a scris într-o postare pe Facebook.

"Weekendul 21-23 octombrie l-am petrecut în Sirnea, jud. Brașov, în una din aceste cabane de tip A-frame care sunt destul de recent intrate în circuitul turistic.

Fiecare cabană are un pat dublu la etaj, un living cozy cu șemineu, bucătărie complet mobilată și baie. Din living aveți acces la o terasă cu grătar, loc de luat masa și hamac, foarte fain amenajată, cu priveliște direct către brazi.

Drumul de acces este asfaltat cu excepția ultimului km să zic, însă este extrem de accesibil. Locația este una foarte intimă și liniștită, ideală pentru cei care doresc să se deconecteze sau poate să petreacă un weekend romantic.

Noi am rămas complet impresionați de frumusețea acestui loc și modul în care toate detaliile au fost gândite pentru a oferi turistului o experiență diferită. Sirnea, în sine, este un loc de poveste, pe care vă sfătuiesc să îl luați la pas în orice anotimp.

Micul dejun a fost inclus în preț și ni s-a adus la ușa într-un coșuleț, incluzând produse tradiționale locale: lapte, șuncă, ceapă, pâine, ouă, brânză de burduf, mușchi afumat.

Pentru alte mese, proprietarul vă poate pune în contact cu o doamnă care vă gătește mâncare tradițională și vă poate aduce mâncarea la cabană sau vă primește la ea acasă, pentru a mânca. Noi am luat un prânz acolo, în curte, și ne-am bucurat de o plimbare de 20 minute până acolo și de o priveliște pitorească în culorile toamnei.

Tariful este de 950 lei/noapte în timpul weekendului, însă am înțeles că în timpul săptămânii este de 750 lei/noapte.

P. S: vă rog să nu intrați cu mine în polemici legate de preț, nu este unitatea mea de cazare, sunteți liberi să faceți ce achiziții vă permite bugetul", a scris românca pe grupul Am fost în vacanță.

"Prețul mi se pare exagerat"

În comentarii, zona este apreciată, însă pe cei mai mulți îi sperie prețurile.

"Arată minunat, dar prețul mi se pare exagerat, e totuși 200 de euro pe noapte. Nu contest că a fost o investiție costisitoare,dar totuși, e într-o comună din Brașov nu într-o stațiune elvețiană. Dar, dacă sunt clienți dispuși să plătească."

"Eu nu înțeleg de ce se plâng românii că nu sunt bani când noi avem cazări de 200 euro pe noapte de familie, țările exotice sunt minciună."

"Au unii niște prețuri de zici că o cumperi."

"Frumoasă locația, însă prețul este nejustificat (părerea mea), chiar și pentru un venit ridicat. Stai 2 nopți și dai un salariu frumușel (că mai trebuie să și mănânci, dacă nu te saturi cu privitul)"

"E frumos, dar de banii ăia stau în Alpi, sau merg în cel mai nordic punct și am parte de o experiență inedită. Românisme…"

"Deci există doritori la acest tarif. Românii au bani, mă bucură asta!"

"Știi cum e...nu e prost cel ce cere ...e ... ăla care dă."

"Ieftin ca braga. Niște prețuri la cazare în România de zici că le cumperi, nu le închiriezi. 10 milioane pe noapte, chiar că parcă cine știe ce servicii de lux oferă. Fraier cine dă, nu cine oferă. Ia să nu închirieze nimeni (să nu existe cerere), să vezi cum se reglează prețul imediat."

Citește și:
Simona Halep, de la mare la munte: ”Hai afară la zăpadă!” Imagine superbă cu tenismena FOTO
Simona Halep, de la mare la munte: ”Hai afară la zăpadă!” Imagine superbă cu tenismena FOTO
Aflată în așteptarea verdictului în scandalul de dopaj care i-a influențat cariera la 31 de ani, tenismena Simona Halep (15 WTA) se bucură de o nouă vacanță. Astfel, după ce a stat...
Poșta Română poate duce o scrisoare de la București la Brașov în cinci zile. Pe jos ajungi într-o zi și jumătate VIDEO
Poșta Română poate duce o scrisoare de la București la Brașov în cinci zile. Pe jos ajungi într-o zi și jumătate VIDEO
O scrisoare trimisă cu Poșta Română de la București la Brașov poate face și cinci zile pe drum, a declarat directorul Poștei Române, Vasile Ștefan, la Digi24. Potrivit Google Maps,...