5 idei nebunesti pentru urmatoarea ta vacanta

Joi, 27 Iunie 2013, ora 12:52
2557 citiri
5 idei nebunesti pentru urmatoarea ta vacanta
Foto: How Stuff Works

Daca nu esti adeptul vacantelor relaxante, in care sa te odihnesti zile intregi pe vreo plaja exotica, e semn ca ai nevoie de activitati ceva mai palpitante.

Vestea buna este ca acum iti poti planifica o vacanta mai neobisnuita, cum ar fi, de exemplu, sa cobori in adancurile marii, la 3.798 de metri, pentru a explora vestitul Titanic. Iata cateva idei de vacanta pline de adrenalina, sugerate de How Stuff Works.

Zboara cu un avion de vanatoare

Air Combat USA, cu sediul in Fullerton, California, ofera civililor ocazia de a pilota avioane de vanatoare adevarate. Cu ajutorul unui instructor si respectand regulile Aviatiei, turistii se vor angaja in lupte reale, folosind gloante false. Darele de fum ii instiinteaza pe acestia daca si-au atins tinta, iar trei camere digitale montate in avion surprind fiecare miscare.

Fondat in 1988, Air Combat USA pune la dispozitia celor interesati sedinte aproape complete de instructie. Un program de baza dureaza pana la 3 ore, include 5 sau 6 lupte si costa 1.400 de dolari. Daca te temi pentru siguranta ta, afla ca participantii sunt asistati tot timpul de profesionisti, li se cere sa pastreze altitudinile minime permise si distantele prevazute intre avioane.

Antreneaza-te alaturi de profesionistii din Navy SEAL!

Antrenamentele riguroase din Navy SEAL sunt legendare. Ei bine, exista persoane care isi petrec vacantele in interiorul unei astfel de tabere. Extreme SEAL Experience este o firma din Chesapeake, SUA, infiintata de veteranul SEAL Don Shipley. Aceasta companie le ofera oamenilor obisnuiti sansa de a se antrena si de a lua parte in mod activ la operatiuni speciale.

Pentru doar 2.000 de dolari, te poti inrola in cadrul unui curs avansat de o saptamana. Vei incepe cu "Hell Night", 24 de ore de cosmar, dupa care fosti militari Navy SEALS te vor asista in cadrul tehnicilor de supravietuire, folosirea armelor, patrulare pe timp de noapte, lupta corp la corp si alte activitati de acest gen.

Experimenteaza imponderabilitatea

Daca vrei ca in vacanta sa nu scapi doar de griji, ci si de propria greutate, urca la bordul G-FORCE ONE. Intr-un Boeing 727 modificat, pasagerii pot experimenta imponderabilitatea, prin efectuarea unor serii de arcuri parabolice, in timpul zborului.

Avionul, detinut de compania ZERO-G, a realizat primul zbor de acest fel in 2004. Astazi, locatiile sale principale se afla in Cape Canaveral, Las Vegas si San Jose. 8 minute de imponderabilitate costa 5.000 de dolari.

In cazul in care ti se pare mult, afla ca imponderabilitatea in spatiu costa inca si mai mult. Compania Space Adventures ofera astfel de calatorii in spatiu la pretul de 25 de milioane de dolari.

Heli-ski in Alaska

Heli-skiing este unul dintre cele mai populare sporturi extreme in Alaska. Cei dependenti de adrenalina se deplaseaza la bordul unui elicopter, deasupra terenurilor accidentate din varfurile de munte, dupa care sar direct pe partiile de schi.

Mai multe agentii ofera astfel de experiente, majoritatea operand in muntii Chugach, o regiune binecunoscuta pentru conditiile ideale de schi.

Fii pilotul unei masini de curse!

Dale Jarrett Racing Adventure, fondata in 1998 de Jarrett, legendarul sofer NASCAR, iti ofera posibilitatea de a fi pilot intr-o masina de curse si sa conduci pe o pista reala. Iubitorii de viteza pot purta echipament profesionist si de siguranta, dupa ce au fost scoliti in prealabil de instructori.

Costurile sunt destul de ridicate, pentru 4 minute platindu-se 195 de dolari, iar 60 de minute ajungand la 3.695 de dolari.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#vacanta adrenalina, #vacanta aventura, #idei vacanta aventura , #vacante