Alege o vacanta pe gustul tau: Golful Kvarner (Galerie foto)

Marti, 18 Mai 2010, ora 10:45
3769 citiri
Alege o vacanta pe gustul tau: Golful Kvarner (Galerie foto)
Foto: Agentia Eurotravel TGV - Altours

Inca din secolul XIX, membrii curtii imperiale de la Viena veneau sa isi petreaca vacantele pe coasta Adriaticii. Golful Kvarner, din Croatia, a fost locul ales datorita climatului bland, vegetatiei sub-tropicale, la adapostul muntelui Ucka. Asa se explica farmecul traditional pe care inca il au statiunile de aici: parcuri, promenade si cladiri maiestuoase.

Opatija si Lovran, cele 2 statiuni reprezentative, sunt legate intre ele printr-un drum de-a lungul coastei - Lungo Mare - ce strabate golfuri si satucuri.

Regiunea Kvarner se intinde de la Riviera di Abbazia si pana la insula Rab cuprinzand in cadrul golfului sau splendidele insule Krk (Veglia), Cres (Cherso), Losinj (Lussino) pe langa o miriada de mici insule. Bariera naturala formata de muntele Ucka si de masivul de la Velebit ofera acestei regiuni un climat bland tot timpul anului.

Franciscanii au lasat o urma importanta in istoria croata, atat in politica cat si in cultura. Din acea epoca au ramas un numar insemnat de castele care astazi fac parte din oferta turistica din acest tinut. Unele dintre ele sunt Castelul Franciscan de pe Krk si din NoviVinodolski.

In fiecare an se organizeaza pe Kvarner mai multe manifestari importante dintre care cele mai importante sunt festivalul MIK (melodiile Istriei si Kvarnerului); Kastavsko ljeto (seara de muzica si teatru); Liburnia Jazz Festival din Opatija, Carnavalul de la Rijeka - se organizeaza in fiecare an la Rijeka, fiind in acelasi tip cel mai mare astfel de eveniment din Croatia, tine 36 de zile si are participanti cu masti din intreaga lumea, Carnavalul international de vara de la Senj- se organizeaza din 1967 in luna august si tine 4 zile avand participanti cu masti din intreaga lume.

De asemenea, se mai organizeaza Targul de Nautica - pentru toti iubitorii de mare si vapoare, dar si pentru cei care doresc sa devina, in fiecare an se organizeaza la Rijeka targul de nautica la care participa expozanti din intreaga lume. Desi targul este un targ ca oricare targ cu specific comercial, acest targ nautic din Rijeka isi gaseste sensul si prin valorificarea Marii Adriatice ca si resursa de turism.

Cine inca nu a auzit de Opatija? Destinatia turistica cu cele mai multe iesiri la Adriatica. Situata in golful Kvarner pe tarmul de nord-est al peninsulei Istria, Opatija gazduieste turisti din intreaga lume de peste un secol.

Opatija (italiana Abbazia), este o statiune populara atat vara, cat si iarna. Se afla in Istria de nord-est, aproape de portul Rijeka (13 km) si la 84 km sud-est de Trieste (cu trenul). Orasul este situat in golful Kvarner la adapostul muntilor Ucka si este inconjurat de paduri frumoase de laur. Temperatura medie este 10 grade C iarna si 25 grade C vara.

Intreaga coasta maritima la nord si la sud de Opatija este stancoasa si pitoreasca, continand mai multe mici statiuni turistice de iarna. Este cea mai eleganta statiune a golfului Kvarner si poate cea mai cunoscuta statiune climaterica.

Opatija este pentru prima data mentionata in secolul al XV-lea, si insusi numele Opatija vine de la manastirea benedictina Sf. Iacob. La sfarsitul secolului al XIX-lea Opatija a avut primul hotel, iar apoi s-au construit si multe alte hoteluri si vile de lux, iar italienii, austriecii si locuitorii din Rijeka au inceput sa viziteze Opatija, multe persoane cunoscute, printese, imparati au vizitat aceasta statiune moderna.

Riviera din Opatija, ca si centrul hotelier si wellness, este in ultimii ani printre destinatiile de elita de la Mediteraneana. Plajele cu nisip, kilometri de alei pentru plimbare, multe locuri de distractie in Opatija cu siguranta nu va vor lasa indiferenti.

Agentia Eurotravel TGV - Altours

Vacante in top

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#oferte vacanta Golful Kvarner, #oferte vacanta Croatia, #vacanta Golful Kvarner, #oferte Golful Kvarner , #vacante