Aproape trei din zece romani de la oras renunta la vacanta in acest an

Duminica, 13 Iunie 2010, ora 17:43
1311 citiri
Aproape trei din zece romani de la oras renunta la vacanta in acest an

Aproape trei din zece romani din mediul urban renunta la vacanta in acest an, iar inca 16% isi vor reduce bugetul alocat pentru concediu.

"Alegerea de a renunta la concediu in acest an corespunde in principal varstnicilor, dar si persoanelor cu nivel scazut de venit sau fara ocupatie (someri/casnice). De asemenea, cei carora le-au fost scazute salariile se indreapta spre aceeasi optiune", potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare 360insights pentru Mediafax.

Pe de alta parte, 36% dintre respondenti au afirmat ca nu vor reduce cheltuielile pentru vacanta, majoritatea fiind tineri, persoane cu venituri ridicate si cele care au in acest an venituri superioare celor din 2009.

Referitor la evolutia veniturilor in acest an comparativ cu 2009, aproape jumatate dintre persoanele din mediul urban au spus ca nivelul castigurilor a ramas constant, iar 37% dintre respondenti au indicat ca s-au confruntat cu scaderea veniturilor.

"Persoanele ale caror venituri au scazut sunt pesimiste si asteapta o revenire a castigurilor la nivelul anterior cel mai devreme peste un an", potrivit studiului.

Respondentii al caror venit s-a mentinut la nivelul din 2009 sunt relativ optimisti, iar o treime anticipeaza cresterea castigurilor intr-o perioada cuprinsa intre 6 luni si 2 ani.

Totodata, 9% dintre respondenti au aratat ca veniturile lor au crescut in acest comparativ cu anul trecut, iar jumatate dintre acestia se asteapta la o noua majorare a castigurilor in cel mult un an.

"S-au bucurat de o marire de salariu in principal persoanele tinere, pana la 34 de ani, precum si cele educate care ocupa posturi aferente studiilor superioare pe care le au. La polul opus, scaderea veniturilor a cuprins in principal persoanele peste 35 ani, precum si pe cele cu un nivel scazut sau mediu de educatie, angajate ca muncitori calificati sau necalificati", se mai spune in studiul 360insights.

Sondajul a fost realizat in perioada aprilie - mai 2010 pe un esantion de 800 de respondenti din mediul urban, cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#romani renunta vacanta, #romani vacanta criza , #vacante
Comentarii