Cateva motive pentru o vacanta in Egipt

Advertorial
Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 17:00
10211 citiri
Cateva motive pentru o vacanta in Egipt

Cel mai probabil prima oara cand ai aflat despre Egipt l-ai cunoscut drept tinutul misterios al faraonilor si al piramidelor fermecatoare. Dar oare stii cat de frumoasa ar fi o vacanta in Egiptul 2021?

Egipt, o destinatie de poveste

Egiptul este o adevarata poveste. Chiar un basm, in care tu esti eroul. Desigur, trebuie sa iti iei niste precautii inainte sa organizezi o vacanta acolo, mai ales daca planuiesti sa parasesti statiunea.

In Egipt poti descoperi temple si piramide de pe vremuri, incarcate de mister. Poti sa te plimbi prin piete si bazaruri care abunda in specialitati locale, fructe, condimente, parfumuri - o experienta de neuitat care iti stimuleaza toate simturile. Mai mult, te poti rasfata cu o multime de experiente inedite si feluri de mancare autentice si surprinzatoare.

De ce sa alegi un sejur in Egipt?

In cazul in care nu esti convins ca o vacanta in Egipt ar fi o experienta de neuitat, ne-am gandit sa iti oferim mai multe motive. Egiptul este extrem de ofertant din punct de vedere turistic si ar fi pacat sa nu calatoresti in aceasta destinatie turistica macar o data in viata!

Cele mai populare atractii ale Egiptului te poarta pe malul marii, pe malul Nilului, dar si prin vaile aride si nisipoase prin care au pasit chiar celebrii faraoni.

Statiunile din Egipt sunt gandite tocmai pentru a te relaxa si pentru a-ti oferi experiente noi. Poti rezerva chiar din receptia hotelului numeroase excursii cu ghid. Iar de pe plajele din apropiere poti face mini-excursii cu barca sau te poti inscrie la snorkeling.

Nimic nu se compara cu apele turcoaz si limpezi prin care poti vedea cum inoata voiosi tot felul de pesti colorati si exotici. Ai totusi grija! Marea din Egipt, desi nu pare adanca atunci cand pasesti de pe plaja, coboara brusc dupa ce te indepartezi de mal. Cei care nu stiu sa inoate sunt sfatuiti sa fie atenti.

Oferta culinara din Egipt te va da pe spate! Fripturi precum cele de cangur sau camila sunt doar cateva dintre preparatele "wow" pe care le vei putea gusta. Sa nu uitam de deserturile delicioase, hummus si celelalte feluri de mancare inedite.

Mai jos poti gasi o lista a principalelor atractii din Egipt:

  • Giza se afla la 20 de kilometri de Cairo si te asteapta cu temple si monumente de pe vremea faraonilor, precum Marele Sfinx si Piramidele din Giza.
  • De desertul Sahara ai auzit cu siguranta. Dar stiai ca a jucat rolul de necropola pentru vechea capitala a Egiptului, Memphis? Aici poti gasi numeroase piramide si morminte egiptene.
  • In Luxor poti gasi relicvele marilor temple Karnak si Luxor. Acestea se afla in interiorul actualului oras modern. De cealalta parte a Nilului vei gasi temple si celebrele vai mortuare - Valea Regilor si Valea Reginelor.
  • Abu Simbel, Assiut si Peninsula Sinai te invita si ele la calatorii pline de istorie.
  • Alexandria, Ain Sukhna si Hurghada, in schimb, sunt dedicate celor care prefera concediile la un nivel ridicat. Aici poti gasi statiuni si plaje nemaivazute!
  • Egipt este o calatorie a simturilor, a ineditului, a necunoscutului. La fiecare pas poti simti sutele de ani de istorie care incarca intreaga tara, cultura, energia oamenilor, dar si atitudinea efervescenta si moderna a zilelor noastre care a ajutat la dezvoltarea turismului si transformarea Egiptului intr-un adevarat Paradis.

    Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
    Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
    O jurnalistă de călătorii care a fost în zeci de stațiuni all-inclusive în Caraibe, Mexic, Maldive și multe altele, a văzut turiștii trecând cu vederea multe detalii care ar fi putut face...
    Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
    Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
    Stațiunea Tenerife din Insulele Canare (Spania), una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță, inclusiv de către români, e afectată în acest an de proteste masive ale localnicilor....
    #vacanta, #vacanta Egipt, #vacanta 2021 , #vacante