Descopera cu Ziare.com: Panama City, Dubai-ul Americii Centrale

Autor: Ana Ilie
Duminica, 09 Mai 2010, ora 18:11
2702 citiri
Descopera cu Ziare.com: Panama City, Dubai-ul Americii Centrale

Panama City este cel mai bine protejat secret al Americii Centrale. Este un oras cosmopolit, nedescoperit inca de turisti, care combina noul si vechiul intr-un ambalaj unic.

Capitala statului Panama a devenit, in ultima vreme, o adevarata destinatie turistica, numarand, printre atractiile pe care le ofera, cartiere vechi si incarcate de istorie, acces usor la frumusetile naturale, o faleza impresionanta, marginita de zgarie-nori, situri arheologice si o cultura fascinanta.

Daca aveti cateva zile la dispozitie pentru a explora orasul, incepeti plimbarea din Panama Viejo, zona declarata a face parte din patrimoniul universal, unde se pot vedea ruinele asezarii spaniole de la 1519.

Dupa ce Capitala a fost distrusa de boli si atacurile piratilor, locuitorii s-au mutat mai la vestul orasului, in ceea ce se numeste Casco Viejo, (Vechiul cartier), intrat si acesta in patrimoniul UNESCO.

O plimbare pe strazile pietruite ale acestui cartier din epoca coloniala va dezvaluie un amestec fascinant de stiluri arhitecturale.

Aici veti intalni palatul prezidential si biserica San Jose, cu Altarul de Aur.

Nu trebuie ratat nici Canalul Panama. Centrul pentru Vizitare Miraflores are o expozitie pe mai multe nivele, un restaurant si de aici pornesc curse regulate intre Oceanele Pacific si Atlantic.

Apusul, in special, este extraordinar privit dintr-un punct in care este vizibil Canalul, iar cele trei insulite legate intre ele sunt numai bune pentru plimbari pe jos sau cu bicicleta.

Pentru ca e situat in cel mai ingust punct al tarii, orasul Panama a fost, inca de la fondarea sa in secolul XVI, un punct central pentru schimbul de marfuri si miscarea persoanelor intre cele doua oceane.

Clima este tropicala, cu un sezon uscat durand din ianuarie pana in aprilie, si unul ploios din mai pana in decembrie.

Panama City are aproape un milion de locuitori, in majoritate tineri, fie mestizo (urmasii indigenilor si europenilor) sau mulatto (de origine europeano-africana). Altii sunt descendentii europenilor si imigrantilor caraibieni care au sosit aici in secolele XIX si XX.

Pentru ca Panama a fost mereu un punct de intersectie intre oceane si continente, aici au venit imigranti din toate colturile lumii, contribuind la creare unui oras unic din punct de vedere al atmosferei.

Aici intalnesti un amestec intoxicant de ruine din epoca coloniala, cladiri de birouri de tip zgarie-nori, case de lux si bordeie ridicate din gunoaie de cei mai nevoiasi.

Este un mix de culturi, epoci si niveluri economice.

Desi majoritatea celor care pornesc spre acest colt de lume se indreapta spre Costa Rica sau Guatemala, "cunoscatorii" isi fac deja bagajele cu destinatia Panama.

Panama trebuie vizitata acum, pana la explozia turismului, fiind accesibila, cu plaje si munti imbietori, si paduri tropicale pe unde n-a calcat urma de om.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#vacanta panama, #sfaturi vacanta panama , #vacante
Comentarii