Escrocherie turistica in vremea coronavirusului. Excursie la Arsenie Boca, vindecatoare de COVID-19, pentru 250 de lei

Autor: Paul Barbu - Redactor
Sambata, 18 Iulie 2020, ora 14:47
14128 citiri
Escrocherie turistica in vremea coronavirusului. Excursie la Arsenie Boca, vindecatoare de COVID-19, pentru 250 de lei
Foto: Pixabay.com

In Romania se organizeaza, mai nou, excursii la Prislop, unde Arsenie Boca te vindeca de COVID-19. Cel putin asta spune un fals agent de turism care organizeaza excursia, racolandu-si clientii pe internet.

Domnul Mihai ne-a atras atentia in momentul in care a postat comentarii la anumite postari de pe Facebook prin care le spunea internautilor ca organizeaza excursii la Manastirea Prislop. Intr-un alt comentariu "agentul de turism" ne informeaza ca "a aparut stirea in societate ca cine merge la Prislop, parintele Arsenie Boca scapa de COVID-19. Agentia mea de turism ofera acest sprijin in perioada 25-26 iulie. Va astept cu drag la inscriere tel...."

Dupa acest anunt, jurnalistii Ziare.com l-au contactat telefonic, in chip de potentiali clienti, pe organizatorul acestor excursii, pentru a afla detalii despre vizita la manastire.

"Incepem sa facem al doilea autocar. Am inceput. Sa vedem daca-l umplem si pe al doilea. S-au exprimat dorinta vreo 30 de persoane, sa vedem daca vin pentru a putea completa si al doilea autocar. Deja s-au inscris vreo zece persoane pana in prezent. Mai avem o saptamana si trebuie sa plecam. Eu am asigurat cazarea acolo, in statiune la Straja. Se pleaca sambata dimineata de aici, de la Sectia 13 de Politie (Bucuresti - n.r.). Mergem pe Pitesti, pe Valea Oltului. Ajungem la Prislop in jur de 2-3. Pana acolo mai oprim, ca nu putem sa circulam fara oprire", spune falsul agent de turism.

Explicatiile domnului Mihai continua, pentru a ne convinge sa ne inscriem in excursie.

"Rezolvam prima zi cu Arsenie Boca, dupa care ne indreptam spre Petrosani si urcam la Straja, la cota 2000. Acolo mancam, ne inscriem la masa, cine vrea sa manance contra cost cu 25 de lei. Dupa care a doua zi plecam pe Valea Mineritului, cum se zice. Si ajungem la o manastire, vedem o manastire, apoi ajungem la Targu Jiu, ne oprim prin parc pe acolo sa vedem Poarta Sarutului, Masa Tacerii... Si apoi ne indreptam catre salina Ocnele Mari", mai spune barbatul.

Cand l-am intrebat de pret, ne-a spus ca pachetul costa 250 de lei, dar el nu l-a dat in postarea lui din mediul virtual, pentru ca "nu ai voie sa dai pretul pe internet". Pretul are si micul dejun inclus.

Presedinte de partid face excursii anti-COVID

Intoarcerea se face duminica, la orele 10.00, dupa cum ne spune "agentul de turism". Cand l-am intrebat cu ce firma de turism se face excursia acesta, ne-a spus ca el are firma lui de turism. Dar ca sa ne linisteasca a venit cu argumentul "forte".

"Veniti la mine la sediu, eu sunt si presedinte de partid acum. Veniti la mine la sediu, ca este chiar aici in spate la Sectia de Politie nr. 13, pe Bulevardul 1 Decembrie. Acolo am eu si sediul de partid", ne-a mai spus barbatul.

"Sunt inregistrat la ANAF, la Camera de Comert, platesc impozit nu se pune problema, deci nu ma poate ataca nimeni pe linia asta. Cine vrea merge, cine nu vrea nu merge, nu este nici o problema. La mine nu se pierd banii. Uitati, am avut la greci acum excursie si nu s-a putut face. Le-am dat banii inapoi la oameni. Deci, la mine, banii nu se pierd niciodata", afirma domnul Mihai.

Sambata, 18 iulie, barbatul ne spune ca mai are o excursie si pleaca la Cazanele Dunarii.

Intrebat la ce hotel sau pensiune face cazare pentru excursia la Prislop, "agentul" s-a enervat: "Eh, acum vreti prea multe. Sunteti de la Politie, ce naiba! Ma suspectati! Nu e frumos".

Cum organizeaza o astfel de excursie

Agentiile de turism veritabile trag un semnal de alarme legat de astfel de excursii.

"Respectivul domn da anunt pe Facebook sau alte retele de socializare, strange banii, apoi merge si inchiriaza un autocar si cauta si cazare. In felul acesta el este organizator de excursii fara sa aiba licenta sau alte documente. Totul este undeva la limita legii, iar oamenii pe care-i are drept clienti nici nu stiu aceste lucruri. Pana nu se sesiseaza autoritatile, el va continua sa faca excursii", ne-au declarat surse din turism.

Citește și:
Klaus Iohannis susține aderarea Ucrainei la NATO. Mesajul de ultimă oră al președintelui României
Klaus Iohannis susține aderarea Ucrainei la NATO. Mesajul de ultimă oră al președintelui României
Președintele României, Klaus Iohannis, a postat pe Twitter un mesaj legat de cererea Ucrainei privind aderarea în regim de urgență la Alianța Nord Atlantică. ”Împreună cu...
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...