Noi clarificari pe tema tichetelor de vacanta nevalorificate: "Incercam sa eliberam vouchere compensatorii, ca alternativa la rambursare"

Marti, 25 August 2020, ora 20:14
21226 citiri
Noi clarificari pe tema tichetelor de vacanta nevalorificate: "Incercam sa eliberam vouchere compensatorii, ca alternativa la rambursare"

Emil-Razvan Pirjol, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri - Directia Generala Turism, a vorbit in cadrul emisiunii "Tema zilei", difuzata in seara zilei de luni, 24 august, pe TVR1, pe tema tichetelor de vacanta.

Pirjol a vorbit mai ales despre posibilitatea rambursarii voucherelor de vacanta catre beneficiari, dupa anularea serviciilor unice de calatorie sau a pachetelor de servicii turistice achitate in avans, ca urmare a situatiei extraordinare provocate de pandemia SARS-CoV-2.

Tema a fost aprins discutata in Romania in ultimele zile dupa o serie de declaratii facute de Razvan Pirjol reporterilor Ziare.com.

"In cazul in care aceste tichete de vacanta nu au putut fi utilizate sau au fost incasate de catre o agentie, iar turistul nu a putut sa isi indeplineasa sejurul din motive independente de el, acesta, sub o forma sau alta, trebuie sa poata fi rambursat. Insa, el nu poate pretinde bani cash in contravaloarea lor. In momentul emiterii voucherelor de vacanta, legiuitorul a avut un gand foarte clar, respectiv, ca este un stimul pentru turismul intern, un beneficiu in plus acordat angajatului, dar beneficiarul, sub nicio forma, nu le poate transforma in lichiditate. Ceea ce incercam acum este sa eliberam vouchere compensatorii, ca alternativa la rambursare. Acest lucru se aplica doar pentru voucherele emise pana in prezent, care erau pe suport de hartie. De anul acesta, ele sunt in format electronic si, prin urmare, este mult mai usor sa recreditezi emitatorul, care sa elibereze un nou voucher de vacanta", a declarat Emil-Razvan Pirjol in cadrul emisiunii.

De asemenea, secretarul de stat a vorbit despre posibilitatea pastrarii voucherelor de vacanta, ca masura pentru stimularea turismului intern.

"Au fost discutii pentru anul acesta, stim foarte bine ca ele se emit si se continua. Totodata, ele sunt in discutie, evident, in functie de previziunile bugetare, pentru urmatorii ani. In acest sens, exista un dialog pertinent intre operatori si autoritati. Personal, cred ca este ceva absolut benefic pentru turismul intern. Va trebui sa vedem, din punct de vedere bugetar, cum reusim sa sustinem aceste vouchere de vacanta", a mai declarat Emil-Razvan Pirjol la TVR.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...