Obiective turistice in Creta: Atractii de vacanta de adaugat chiar acum pe lista

Advertorial
Luni, 25 Octombrie 2021, ora 17:32
7077 citiri
Obiective turistice in Creta: Atractii de vacanta de adaugat chiar acum pe lista
Creta FOTO: shutterstock.com

Grecia ramane in topul celor mai cautate destinatii de vacanta pentru turistii romani, fiind o tara cu potential urias, atat din punct de vedere al preturilor, cat si din punct de vedere al zonelor de vizitat.

Indreptandu-ne atentie catre partea insulara a Greciei, se remarca fara mari probleme o insula celebra la nivel mondial, pentru frumusetea locurilor, mancarea buna si facilitatile de cazare pentru orice buget de vacanta: Creta.

Insa cea mai sudica insula elena din Marea Egee mai este preferata pentru inca un motiv cat se poate de important: lista variata de obiective turistice. Iata ce regiuni, plaje si monumente istorice poti trece pe lista, daca planuiesti o excursie in Creta pentru urmatorul concediu:

1. Cele mai celebre regiuni turistice din Creta

Creta este cea mai mare insula a Greciei, fapt ce iti ofera posibilitatea de a avea la dispozitie o multime de optiuni, in privinta regiunii in care alegi sa iti petreci vacanta. Munte, mare si zone istorice - iata, pe scurt, ce propune o vacanta in Creta, daca esti pasionat de plimbari in natura, sporturi acvatice / subacvatice si vizitarea vestigiilor.

Cele mai cautate regiuni din Creta pentru petrecerea vacantei sunt:

1.1. Heraklion - Creta

Este cea mai mare si populata regiune din Creta, situata intre doua lanturi muntoase: Idi si Dikti, fiind totodata si zona in care se afla capitala acestei insule, denumita tot Heraklion.

In aceasta regiune ai parte de hoteluri la cele mai inalte standarde si facilitati de distractie pe plaja, ce includ baruri, taverne, parcuri acvatice si spatii special amenajate, ce permit inchirierea echipamentelor pentru sporturi acvatice si subacvatice.

Dupa plaja, poti vizita alaturi de cei dragi numeroase situri arheologice, sau poti merge pe trasee montane, ideale pentru o excursie de dimineata pana seara, intre doua zile de stat la soare.

1.2. Lasithi - Creta

Localizata in zona estica a insulei Creta, Lasithi este regiunea acoperita cel mai putin cu relief muntos. Distractia oferita de aceasta zona este concentrata in jurul a celor patru orasele importante din Lasithi: Agios Nikolaos, Ierapetra, Sitia si Neapoli.

Facilitatile de cazare includ hoteluri cu servicii si preturi pentru toate preferintele, la cele mai inalte standarde. Fiind o zona ideala atat pentru cei care vin cu familia in vacanta, dar si pentru gastile de tineri, Lasithi reprezinta o optiune ideala, atunci cand ai plan un sejur in Creta.

1.3. Rethymno - Creta

Cea mai mica prefectura din Creta este localizata intre Muntii Albi si Muntele Idi. Rethymno este o zona din Creta sinonima cu trasee muntoase fermecatoare, pesteri legendare pe care le poti vizita alaturi de cei dragi, zone portuare cu taverne invaluite in ospitalitatea locala si plaje pe care te poti relaxa sub soarele Mediteranei.

Hotelurile luxoase din Rethymno si preparatele cretane, specifice acestui paradis insular, reprezinta alte ingrediente din farmecul aflat la baza unei vacante de vis in Grecia. Asadar, ia in calcul si varianta unei cazari in aceasta regiune, daca alegi Creta pentru urmatorul sezon.

1.4. Chania - Creta

Chania este prefectura vestica a Cretei, aflata la poalele Muntilor Albi. O mare portiune acesteia se afla in Parcul National Muntii Albi, in jurul defileului Samariei, o zona protejata de lege. Asadar, este o alegere perfecta pentru pasionatii de activitati in natura, precum plimbarile pe trasee montane, escalada sau raftingul.

Insa si pe cei indragostiti de plaja si balaceala in apa calda a Mediteranei, Chania ii asteapta cu o multime de surprize. La vest de orasul omonim se afla unele dintre cele mai frumoase plaje din Creta. Aici, pe intreaga perioada a anului, au loc o multime de festivaluri culturale si religioase, multe dintre acestea asociate stilului de viata cretan.

2. Cele mai frumoase plaje din Creta

Pe cea mai mare insula a arhipelagului elen poti descoperi zone de plaja asa cum iti doresti, acoperite cu nisip fin si scaldate in apele albastre ale marii. La plaja in Creta, turistii pot avea o zi plina, de la mic la mare.

Activitatile specifice unei astfel de distractii:

  • plimbari de-a lungul coastei, admirand peisajele cretane superbe
  • sporturi acvatice si subacvatice, cu echipamente inchiriate la preturi avantajoase
  • relaxare pe sezlonguri sau in bungalouri, disponibile pe mai toate plajele din Creta
  • servirea preparatelor cu iz cretan, in tavernele din imediata apropiere a plajelor
  • balaceala in apa cu cei mici, datorita intrarii line in apa a suprafetei de uscat
  • distractie dupa lasarea serii alaturi de gasca, la un beach bar din Creta.

Cele mai frumoase plaje din Creta:

  • plaja Kalamaki (Chania)
  • plaja Stavros (Chania)
  • plaja Lygaria (Heraklion)
  • plaja Amnissos (Heraklion)
  • plaja Amoudara (Heraklion)
  • plaja Fodele (Heraklion)
  • plaja Rodakino (Rethymno)
  • plaja Plakias (Rethymno)
  • plaja Vai (Rethymno).

3. Cele mai importante monumente turistice din Creta

Despre insula Creta, se crede ca ar fi locul de nastere al lui Zeus, de aceea, pe intreaga sa suprafata exista numeroase vestigii istorice, atat din Antichitate, cat si din Evul Mediu, cu o incarcatura spirituala insemnata.

Mai mult decat atat, datorita pozitionarii sale in Marea Egee, Creta poarta si astazi urmele succesiunii de dominatii, ce au lasat mostenire un veritabil amestec de culturi: Imperiul Roman, Imperiul Bizantin, Republica Venetiana, Imperiul Otoman, statul elen modern.

Cele mai importante monumente istorice din Creta:

  • Pestera din Platoul Lasithi (locul de nastere al lui Zeus)
  • Palatul Minos din Knossos (celebru pentru legenda Minotaurului)
  • Portul Venetian, Zidurile Bizantine si fortareata Firkas din Chania
  • Muzeele arheologice din Chania si Heraklion
  • Biserica Agios Minas din piata Agia Ekaterini, Heraklion

Daca esti un pasionat al excursiilor construite in jurul obiectivelor turistice, Creta trebuie sa reprezinte o optiune pentru urmatorul sejur pe care il planifici.

Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
#vacanta, #vacanta Creta, #Creta , #vacante