Shopping in Metropola Modei - Milano

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 08:47
7194 citiri
Shopping in Metropola Modei - Milano
Foto: cassesigradini

Atunci cand vrei sa traiesti experienta memorabila a unei vieti urbane cu stil, vizitezi Milano.

Centru financiar si capitala modei internationale, metropola culturala ce se mandreste cu creatiile artistice ale lui Michelangelo si Leonardo da Vinci, cu cele mai numeroase fashion show-uri din lume, cu incredibila si exuberanta viata de noapte, resedinta a celor bogati si faimosi, orasul atrage constant numerosi turisti din toata lumea.

Faimosi creatori de moda italieni si-au stabilit aici sediile, iar designeri din lumea intreaga s-au grabit sa-si deschida reprezentante pentru a-si pune creatiile la dispozitia celor mai sofisticati cumparatori.

Drept urmare, esti invitat la:

Turneul de shopping!

Perioada reducerilor este in ianuarie - februarie si iunie - iulie. Cel mai important loc destinat cumparaturilor este Quadrilatero d'Oro: Via Montenapoleone - strada shoppingului de lux, Via Della Spiga, Via Santo Spirito, Via Borgospesso si Via Sant'Andrea.

Aici vei intalni faimoase nume ale modei, din lumea intreage: Armani (destinat celor mai la moda creatii ale celebrului designer), Dolce e Gabbana Ermenegildo Zenga (cel mai important creator de costume barbatesti), Fendi (renumit pentru blanurile sale), Gianfranco Ferre (faimos pentru creatiile sale, atat imbracaminte cat si accesorii), Gucci (cel mai mare specialist in creatia articolelor din piele), Prada (este cel mai mare magazin din Galleria Vittorio Emanuele, avand importante creatii de imbracaminte, accesorii si bijuterii), Ungaro, Valentino si Versace - creatiile lor in materie de imbracaminte si de accesorii nu au nevoie de prezentare.

Alaturi de Fashion Quadrilatero, de partea cealalta a Pietei Domului, se afla o alta arie renumita de shopping, insa conceptul care troneaza aici nu mai este luxul, ci simtul practic. Aceasta cuprinde patru artere importante ale orasului: Corso Vittorio Emanuele, Corso Buenos Aires, Via Torino si Corso di Porta Ticinese. Corso Vittorio Emanuele leaga Piata Domului de Piata San Babila, aici situandu-se La Rinascente, monumentul cu sapte etaje a shoppingului milanez, care isi datoreaza numele lui Gabriele d'Annunzio.

Corso Vittorio Emanuele mai gazduieste magazine ca: Max Mara, Moreschi, Bruno Magli si Pollini, dar si branduri mai populare ca: H&M, Zara si Furla.

Corso Buenos Aires, care este una dintre cele mai lungi strazi din Europa, uneste Porta Venezia cu Piazzale Loreto, gazduieste o serie de magazine cum ar fi: Timberland, Mandarina Duck, Benetton, Kookai si Nara Camice. In Via Torino care se intinde intre Piata Domului si Corso di Porta Ticinese iubitorii stilului casual constituie targetul acestei artere comerciale.

Dacris Travel va propune o minivacanta in perioada 14-17 ianuarie (3 nopti), zbor dus-intors Lufthansa si cazare la alegere dintre urmatoarele hoteluri:

Holiday Inn Express Milan Bicocca de trei stele, pentru 210 euro/pachet 3 nopti, Hotel Sant' Ambroeus de trei stele pentru 250 euro/pachet 3 nopti, Hotel Mediolanum de patru stele pentru 270-250 euro/pachet 3 nopti, Hotel Starhotels Ritz de patru stele pentru 285 euro/pachet 3 nopti.

Daca tot mergi la Milano pentru cumparaturi nu poti rata obiectivele turistice.

Domul din Milano, a doua biserica ca marime din Italia si a treia din intreaga lume, adaposteste cea mai mare colectie de statui de marmura de pe mapamond si este incununata de chiar simbolul orasului - Madunina (mica Madona), ce ne priveste din cel mai inalt punct al Domului.

Biserica Romanesque a Sant' Ambrogio a Sfantului Ambrozie, patronul spiritual al orasului, Biserica "Santa Maria delle Grazie", unde se afla celebra fresca Cina cea de Taina a lui Leonardo da Vinci.

Alte obiective turistice sunt Castelul Sforzesco, Biserica San Lorenzo, Biblioteca Ambroziana, ce contine desene si notite ale celebrului Leonardo Da Vinci, pe langa multitudinea de alte manuscrise, note si schite, ea constituind o arhiva de valoare inestimabila pentru intreaga Europa.

De asemenea, nu poti rata Pinacoteca di Brera, Pinacoteca Ambroziana, muzeele Poldi-Pezzoli si Bagatti Valsecchi si galeriile Muzei del Castello, care adapostesc un mare numar de capodopere de arta si Gara Centrala. Milano este cel mai important oras din lume in privinta Operei lirice, cu faimosul sau Teatro alla Scala (Teatrul La Scala).

A.G.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#vacanta Milano, #shopping Milano, #oferte vacanta Milano, #oferta shopping Milano , #vacante