Teoria unui operator roman in turism: "Parerea mea este ca Grecia nu vrea romanii care vin cu autocarul"

Autor: Paul Barbu - Redactor
Luni, 20 Iulie 2020, ora 18:43
8083 citiri
Teoria unui operator roman in turism: "Parerea mea este ca Grecia nu vrea romanii care vin cu autocarul"
Plaja in Grecia FOTO Hepta

Dan Anghelescu, proprietarul agentiei de turism La Piovra Turista, sustine ca ar exista statistici facute de guvernul elen referitoare la o categorie de romani care poate "darama" sistemul grecesc de turism.

"Parerea mea este ca Grecia nu vrea romanii care vin cu autocarul, ca numai la Kulata este problema asta, cu controalele foarte strice. Daca te duci cu avionul nu trebuie sa ai nici un test. S-a demonstrat statistic ca cei mai multi care au fost infectati sunt dintre turistii care au venit cu autocarul si cu masina. Eu cred ca vor sa taie turismul ieftin si individual. Pentru ca acest segment este format din turisti care platesc putin si este riscul foarte mare. Sunt turistii care cheltuie putin, se plimba mult si riscul de infectie este destul de mare", a afirmat Dan Anghelescu.

Limitarea turistilor saraci cu risc maire de infectare

Cu toate acestea, in Grecia sunt voci care spun ca romanii care vin cu masini cumpara benzina, cheltuie la restaurante, se cazeaza inclusiv la hoteluri de 4 si 5 stele.

Anghelescu sustine totusi ca autoritatile elene ar incerca sa limiteza intrarea in tara a turistilor veniti pe cale terestra.

"Este normal cand vezi cu cate sute de cazuri pe zi creste numarul la noi sa se ingrijoreze si ei. Nici ei nu au capacitatea sa faca fata unui val mai mare de epidemie. Au ajuns la concluzia ca vama terestra trebuie mai bine monitorizata decat cea aeriana, dar asta nu inseamna ca, intr-o perioada urmatoare scurta, nu vor da drumul si la celelalte puncte de frontiera. Vor da drumul si la Makaza, numai ca acolo e problema de IT ca nu au cu ce sa-ti citeasca QR Code-ul", a mai spus Anghelescu.

Potrivit lui, in afara de test, turistii trebuie sa prezinte si declaratia pe propria raspundere, plus testul negativ facut in Romania. Anghelescu crede ca este inutil sa se refaca testul la granita.

Testare in Bulgaria: mai ieftina si mai rapida

Directorul La Piovra Turista vede ca solutie pentru evitarea supraaglomerarii laboratoarelor de teste din Romania solutia Bulgaria.

"Costa 120 de leva si ti-l dau in 24 de ore. Problema apare atunci cand esti descoperit pozitiv, ca vei petrece in Bulgaria urmatoarele 14 zile", afirma el.

Acesta considera ca este total nedrept ce a facut guvernul grec

"Ar fi fost mai intelept, pentru simplul fapt ca stiau ca in Romania iti dau raspunsul la test in 72 de ore si iti pun conditia ca testul sa fie facut cu maximum 72 de ore inainte", a mai spus specialistul.

Potrivit lui Anghelescu, autoritatile elene ar fi putut sa copieze modelul austriac.

"Si ei ca si noi, trebuie sa gaseasca un echilibru intre economie si riscul de infectare cat mai mare. Nu putea sa anchida de tot turismul din partea de nord a tarii pentru ca altfel ar fi avut proteste. Asa ca au gasit aceasta solutie", a conchis Dan Anghelescu.

Acesta mai spune ca, pentru a evita toata bataia de cap cu autoritatile grecesti, si-a reprogramat toti turistii pentru luna august sau pentru vara anului viitor.

Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Lamia, într-un meci din play-off-ul campionatului Greciei. Lamia a deschis scorul...
#Grecia, #vacanta, #kulata, #romani Grecia, #dan anghelescu , #vacante