Vacanta cu buget redus: 7 destinatii perfecte (Galerie foto)

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 08:23
8366 citiri
Vacanta cu buget redus: 7 destinatii perfecte (Galerie foto)
Foto: Travel + Leisure

O vacanta de vis nu presupune neaparat o destinatie indepartata si costisitoare. Ai la dispozitie variante mult mai accesibile ca pret, dar la fel de fermecatoare.

Travel+Leisure a facut un top al vacantelor de vis pentru care nu va trebui sa scoti din buzunar sume exorbitante. Referirile la restaurante sau hoteluri sunt clasificate astfel: $$ intre 200 si 350 de dolari, $$$ intre 350 si 500 de dolari, $$$$ intre 500 si 1.000 de dolari.

Roma

Capitala Italiei continua sa fie un loc captivant. De la locurile simbolice ale Romei, cum ar fi Treptele Spaniole, Colosseum, Fontana di Trevi, Gura Adevarului pana la hotelurile, restaurantele si magazinele cu un aspect modern, Roma este inca o destinatie de vis pentru cei indragostiti de istorie.

Fa un tur al Romei cu Stefano Rome Tours (de la 490$ pentru 3 persoane), si cazeaza-te in hotelul Margutta 54 ($$$), langa Piazza del Popolo, vechea resedinta a studiourilor artistilor italieni.

Paris

O croaziera pe Sena, un tur al muzeelor din care nu trebuie sa lipseasca Luvru si muzeul d'Orsay, dar si turul patiseriilor si al cafenelor - toate fac din Paris o destinatie romantica de neuitat. Fiecare cladire, butic sau obiectiv turistic pare proiectat de un artist iscusit, dand Parisului un sarm rustic de care te vei indragosti.

Cazeaza-te la L'Hotel ($$$), ale carui 20 de camere sunt decorate cu matasuri si antichitati de valoare si ia masa la Drouant ($$$), acolo unde bucatarul Antoine Westermann gateste preparate sofisticate.

Provence

Daca te-ai indragostit si tu de lanurile de lavanda mov din Provence, e timpul sa iti planifici o vacanta acolo. In sudul Frantei, campurile de lavanda si floarea soarelui, arhitectura magnifica a cladirilor, orasele medievale de munte, ruinele romane si privelistile bucolice care i-au inspirat pe artisti ca Cezanne, Van Gogh sau Picasso - toate te vor fermeca pe loc.

In Tourtour, Domaine de la Baume ($$$$) este plasat in mijlocul unei livezi de maslini, iar la restaurantul La Chassagnette ($$$) din Arles poti incerca preparatele traditionale in mijlocul unei gradini pline de trandafiri si floarea soarelui.

Spania

Incepe cu Bilbao, acolo unde poti incerca preparatele traditionale la Restaurante Victor Montes ($$), inainte de a te indrepta spre Santander, unde hotelul Real ($$) este cea mai buna optiune de cazare. Orasul-port ofera plaje cu nisip alb, buticuri chic si restaurante romantice.

Continua-ti calatorie spre vest, unde vei putea explora pesterile preistorice si palatele secolului XIV din Santillana del Mar, dupa care porneste spre muntele Corona, in Caviedes. Ultima oprire ar putea fi satul pescaresc Comillas, cunoscut pentru arhitectura modernista catalana, unde vei putea vedea si vila de vara al lui Gaudi, El Capricho.

Turcia

Pe langa siturile istorice, pietele galagioase si croaziera pe Bosfor, mancarea delicioasa de la Asitane ($$) te va cuceri cu siguranta. Aici, bucatarii folosesc retetele din secolul XVII din bucatariile palatelor otomane. Cazeaza-te intocmai ca si scriitoarea Agatha Christie, la Pera Palace Hotel Jumeirah ($$$).

Plajele italiene - Coasta Amalfi si Capri

Plajele italiene au farmecul lor, alaturi de stradutele inguste la oraselor-port. In Positano poti alege intre hoteluri clasice, cum ar fi Le sirenuse ($$$$) si Il Sam Pietro ($$$$), hotelul care ofera acces la o plaja privata. O varianta mai ieftina ar fi Hotel Palazzo Murat ($$), fosta resedinta de vara a regelui din Napoli, din secolul XIX. Pentru un pranz in familie, viziteaza Lo Scoglio da Tommaso ($$$).

Israel

Fie ca alegi Israelul pentru incarcatura spirituala a locului, fie ca optezi pentru aceasta tara pentru obiectivele sale turistice moderne, expertii Travel + Leisure recomanda sa optezi pentru un ghid privat. De asemenea, nu uita ca, la finalul acestui an, in Israel se eschide un alt hotel Waldorf Astoria ($$$), o optiune avantajoasa de cazare.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#destinatii vacanta strainatate cazare, #destinatii vis ieftine, #vacante strainatate hotel pret, #vacante ieftine paris Roma , #vacante