Vacantele in Grecia, blocate de testele COVID-19. Clinicile medicale private din Bucuresti, supraaglomerate

Autor: Paul Barbu - Redactor
Luni, 03 August 2020, ora 00:10
11219 citiri
Vacantele in Grecia, blocate de testele COVID-19. Clinicile medicale private din Bucuresti, supraaglomerate

Vacanta in Grecia a ajuns sa fie aproape imposibil de realizat din cauza conditiilor pe care Grecia le-a impus Romaniei, conditii care au dus la o supraaglomerare a laboratoarelor private, asta daca ne uitam doar la cele mentionate pe lista Ministerului Sanatatii.

Jurnalistii Ziare.com au sunat, in calitate de persoane care doresc sa plece in vacanta in Grecia, la mai multe clinici medicale private din Bucuresti. Demersul a avut drept scop testarea timpului de asteptare pentru realizarea unui test de depistare a noului coronavirus.

Din cauza suprasolicitarii, multe dintre laboratoarele trecute in lista Ministerului Sanatatii nici nu mai raspund la telefon sau au un timp de asteptare extrem de lung.

Clinicile care au raspuns ne-au refuzat

La Sanador, cel mai devreme se poate face o recoltare in data de 1 septembrie, dar daca vreti mai devreme puteti sa va incercati norocul cu cateva zile inainte de plecare, poate vi se face loc. Avantajul aici este, dupa spusele celor din call-center, ca rezultatul testului vi se da a doua zi.

"Reveniti cu doua-trei zile inainte de perioada in care vreti sa faceti recoltarea, ca poate sunt persoane care nu confirma si asa veti avea un loc disponibil", ne-au transmis reprezentantii Sanador.

Urmatoarea clinica din cele zece incercate a fost Medlife. Aici ni s-a transmis: "Din pacate, la noi nu va incadrati, pentru ca la noi venirea rezultatelor dureaza mai mult de trei zile".

La Clinica Sante, toate locurile sunt ocupate, iar persoana care ne-a raspuns apelului telefonic ne-a transmis ca, pana in septembrie, nu ni se poate face testul.

Restul clinicilor nici nu se mai deranjeaza

Restul clinicilor din lista Ministerului Sanatatii nici nu mai raspund la solicitari. Din cele sapte clinici care nu au raspuns la apel, doar doua au avut mesaj automat prin care eram anuntati ca numarul de telefon a fost inregistrat si ca vor reveni in cel mai scurt timp.

Problema este, insa, mai ampla si nu tine doar de supraaglomerarea clinicilor private. Ministerul Sanatatii a lasat sa se inteleaga ca teste se pot realiza doar la clinicile si laboratoarele din lista afisata pe site.

Ne-am incercat norocul la o clinica privata care a fost doar o saptamana pe lista ministerului. "Am iesit de lista pentru ca nu am dorit sa mai primim teste de la DSP. Daca DSP trimite 200 de teste, acelea au prioritate, pentru ca sunt considerate cu risc ridicat. Asa ca am ales sa iesim de pe lista si sa recoltam doar de la persoane fizice care pleaca peste hotare si au nevoie de test. La noi testul se da in 48 de ore si costa 300 de lei. Adica daca veniti maine dimineata, poimaine seara primiti rezultatul", ne-a spus reprezentanta laboratorului.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...