Ce face copilul tau in vacanta de vara? Trimite-l in Grecia la studii!

Autor: Ana Ilie
Sambata, 30 Mai 2009, ora 18:49
3230 citiri
Ce face copilul tau in vacanta de vara? Trimite-l in Grecia la studii!

Pe timpul vacantei de vara, multi parinti isi pun problema cu ce sa ocupe timpul copiilor care nu mai au varsta taberelor scolare, insa nici nu sunt inca pregatiti pentru vacante pe cont propriu.

O organizatie non-guvernamentala din Grecia, Greek Association for Atlantic and European Cooperation, propune un program international numit "Kernels of our Future", adresat copiilor cu varste intre 15 si 18 ani.

Este vorba despre un program educational pentru tinerii lideri in formare, bazat pe educatia informala si care isi propune sa promoveze dezvoltarea personala, sa provoace dezbatere si perspective noi si sa cultive calitatile de lider.

Programul le ofera dolescentilor si ocazia sa stabileasca o retea internationala, intrucat sunt bineveniti copiii din intreaga Europa si SUA. In cei 14 ani de existenta, "Kernels of our Future" a adus alaturi adolescenti din Italia Bulgaria, Romania, Danemarca, Franta, Ungaria, Germania, Grecia, Turcia, si alte tari.

In timpul celor aproape 20 de zile cat tine programul, copiii invata, cu ajutorul jocurilor interactive, cursurilor si simularilor, despre responsabilitatile unui lider, managementul conflictelor, microeconomie si comert, tehnici de media, societatea civila, drepturile omului, organizatiile internationale.

Predarea se face in limba engleza, iar participantii primesc la sfarsit o diploma de absolvire, in cadrul unei ceremonii oficiale.

Instructorii sunt profesori cu experienta in predarea non-formala, reprezentand Universitatea din Atena, Universitatea Georgetown, Institutul Civic din Stuttgart si alte institutii de prestigiu.

"Kernels of our Future 2009" va avea loc din data de 18 iulie pana pe 4 august in Chania, insula Creta. Programul se desfasoara in campusul Institutului Agronomic Mediteranean din Chania, construit intr-o padure de pini, aproape de port si aeroport.

Programul este finantat partial de Uniunea Europeana.

Cu toate ca diversele cursuri ocupa majoritatea timpului, organizatorii au grija sa pregateasca si programe culturale si evenimente, cu scopul de a-i familiariza pe adolescenti cu traditiile grecesti.

Sunt programate vizite la siturile arheologice importante din Grecia, precum Knossos si palatul lui Midas.

Mai multe informatii puteti gasi accesand adresa www.kernels.org.gr

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#tabara vara adolescenti, #tabara copii Grecia , #vara