City break la Praga, o alegere de top pentru vara 2017

Advertorial
Vineri, 05 Mai 2017, ora 13:59
30715 citiri
City break la Praga, o alegere de top pentru vara 2017

Cehia e tara cu cea mai mare densitate de castele din lume, avand mai bine de 2.000 de castele ascunse pe teritoriul tarii inconjurate aproape in intregime de munti.

Cel mai mare castel din Cehia, dar si din lume e Castelul din Praga inclus in Cartea Recordurilor Guinness, indexat drept cel mai grandios castel antic la nivel mondial.

La nivel european, capitala Cehiei e al 14-lea cel mai mare oras din Europa, un spatiu urban cu o arhitectura impresionanta si una dintre cele mai coplesitoare zone istorice vechi din Europa si din lume.

Intr-un city break la Praga ai sansa sa deschizi in timp real un portal spre lumea medievala cu strazi pietruite, poduri si castele din piatra, turnuri innegrite de vremuri, incaperi secrete si unele dintre cele mai ciudate statui si monumente.

Daca vrei sa pleci intr-un weekend in capitala Cehiei poti sa afli o mie si unul lucruri despre istoria si arhitectura cu totul spectaculoasa a orasului. Bijuteria Cehiei e un monument gotic in aer liber.

Plimbare cu barca sau croaziera pe Vlatva

Daca vrei sa vezi cladirile maiestuoase din oras, Castelul, Teatrul national si cele mai importante obiective turistice ai putea sa optezi pentru o croaziera pe Vltava spre apus.

Pretul pentru o croaziera de o ora porneste de la 11 euro. La bordul ambarcatiunilor poti servi cina in timp ce te bucuri de lumina asfintitului.

Vaporasele pleaca de langa Podul Carol sau din Centrul vechi al orasului, din fata hotelului Intercontinental, iar oferta e foarte variata, asa ca ai de unde sa alegi cea mai buna varianta pentru tine si prietenii sau perechea ta.

Opera din Praga si Piata Wencelas

E dificil sa alegi obiectivele turistice pe care sa le vizitezi din zecile de locuri cu o istorie aparte, dar cu siguranta Opera e una dintre cele mai frumoase cladiri datorita stilului arhitectural cu totul special care aminteste de eleganta si simplitatea greceasca a panteonului. Opera se remarca prin coloanele imense, ferestrele largi si decoratiuni interioare elegante.

Daca ajungi intr-o minivacanta la Praga in timpul iernii o sa te opresti cu siguranta in Piata Wencelas unde se tine Targul de Craciun. Poti sa te plimbi pe bulevardul frumos amenajat si iluminat pe timpul noptii dupa ce ai plecat de la Opera Nationala si pana la Muzeul National, un alt obiectiv pe care ar merita sa-l vizitezi mai ales daca esti interesat de cultura si arta.

Gradinile de bere din Parcul Letna

Cehii sunt printre cei mai mari consumatori de bere din lume, iar vara e o traditie ca turistii si localnicii sa stea pana seara tarziu pe terasele special amenajate, unde se servesc sute de litri de bere.

Cele mai populare locuri cunoscute pentru gradinile de vara sunt Parcul Letna, de unde te poti bucura de niste privelisti panoramice deosebite deasupra orasului prins de lumina calda a amurgului.

Daca vrei sa stai departe de aglomeratie, concerte in aer liber si socializare pentru ca planuiesti sa pleci intr-un city break la Praga alaturi de perechea ta, puteti sa va retrageti in zonele rezidentiale din oras la Vinohrady sau in gradinile de vara din Riegrovy, unde nu se aduna la fel de multi turisti ca in alte zone ale orasului.

Urca pe dealul Petrin, viziteaza Castelul din Praga si gradinile de vara

Complexul muzeal cunoscut drept Castelul din Praga include mai multe cladiri. Catedrala Sfantul Vitus, Palatul Rosenberg si Manastirea Sfantul Gheorghe sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute si vizitate dintre ele.

Daca vrei sa vizitezi doar exteriorul Castelului si Manastirea nu trebuie sa platesti intrare, dar daca iti doresti sa explorezi pe indelete incaperile ascunse atunci poti sa iti rezervi chiar si jumatate de zi pentru a vizita Castelul a carui constructie a inceputul la sfarsitul secolului 9.

Merita sa vizitezi Palatul regal, Bazilica Sfantul Gheorghe si Palatul Rosenberg, care sunt incluse in pretul unui bilet simplu, varianta scurta pentru explorarea castelului.

Catedrala Sf. Vitus e cu totul coplesitoare si opulenta, cu coloane din marmura, arcade impozante, porti de fier imense si vitralii spectaculoase, asa ca merita cu prisosinta vizitata chiar daca ai vazut cele mai frumoase catedrale din Europa tot o sa fii placut surprins.

Iar daca ajungi la Castel intr-o frumoasa zi de primavara sau vara, rezerva-ti macar o ora ca sa te opresti in Gradinile luxuriante unde se tin concerte sau se aude muzica pana seara tarziu.

Locul e o oaza de liniste unde poti sa iti tragi sufletul inainte de a cobori spre centrul vechi al orasului, fie ca optezi sa te indrepti spre Podul Carol sau sa mergi la statia de metrou ori tramvai daca esti prea obosit.

Ca sa vizitezi interiorul castelului trebuie sa mergi spre intrarea principala de unde poti achizitiona biletele de intrare.

Noptile de vara din Naplavka

Ce poate fi mai frumos decat sa prinzi cateva zile de vara in capitala Cehiei care nu se compara niciodata cu zilele toride din sudul continentului. Temperaturile sunt suportabile si placute chiar si in cele mai toride zile de vara datorita climatului continental.

Poti sa iti petreci serile la barurile in aer liber special amenajate din Naplavka. Aceasta e una din zonele fierbinti pe care nu ar trebui sa le ratezi daca ai ales o minivacanta in Praga in timpul careia planuiesti sa socializezi si sa te distrezi cat mai mult.

Cinema in aer liber si festivaluri de muzica

La fel ca in majoritatea capitalelor europene, cinema-ul in aer liber a devenit o traditie si in orasul de pe malul Vlatvei. Asa ca daca vrei sa te bucuri de o seara romantica in oras ai putea sa mergi la cinema in zonele special amenajate de pe malul raului, de unde poti sa admiri podurile de piatra care leaga cele doua maluri ale orasului.

Daca te atrag festivalurile de muzica, e bine sa stii ca la sfarsitul lunii iunie in oras se organizeaza Festivalul Insulelor Unite, unde canta atat artisti locali, cat si nume cunoscute pe scena internationala. Ai un motiv in plus sa iti rezervi bilete de avion spre Praga in perioada urmatoare. Intrarea la festival e libera!

Locurile mai putin obisnuite din capitala Cehiei

La fel ca in Istanbul sau Roma, intr-un city break la Praga poti vizita orasul subteran alaturi de un ghid profesionist daca vrei sa ajungi in buncare subterane sau in fostele inchisori in care prizonierii erau incarcerati in urma cu sute de ani.

Daca iti plac lucrurile neobisnuite atunci ai ales bine cand te-ai oprit la o vacanta in capitala Cehiei pentru ca orasul e plin de locuri nonconventionale, de statui ale artistului David Cerny care nu reprezinta nicidecum frumosul in acceptiunea obisnuita, dar si de statui sub forma de fetus prinse de turnuri ori suspendate la cativa metri inaltime de sol.

Sigur, inainte sa admiri monumentele ciudate poti studia cele 37 de statui de pe Podul Carol, cel mai vizitat obiectiv turistic din capitala.

Statuia cinetica a lui Kafka realizata de David Cerny e una dintre cele mai noi statui din oras si poate fi vizitata daca ajungi in fata centrului comercial Quadria. Statuia neconventionala e formata din zeci de oglinzi rotitoare in miscare si mai e cunoscuta si drept Metamorfoza dupa numele povestirii cu acelasi nume scrisa de autorul ceh.

La fel de spectaculoasa e si Casa dansanta, o mostra de arhitectura futurista in orasul ceh, proiectata de Frank Gehry un arhitect canadian faimos si Vlado Milunic, un arhitect ceh la fel de cunoscut.

Casa dansanta se afla in apropierea raului Vlatva, chiar langa podul Jirasek. Stilul arhitectural e unul special, deconstructivist, iar casa e sustinuta de aproape 100 de panouri din beton.

Casa care danseaza a fost definitivata in 1996, iar proiectul a fost sustinut de o banca importanta si de fostul presedinte ceh, Vaclav Havel. De mai bine de 10 ani, cladirea e o atractie turistica foarte cautata de turistii care ajungi in vacanta in capitala ceha.

Excursii populare in afara orasului

Daca petreci un weekend prelungit la Praga ai putea sa alegi o excursie de o zi in afara orasului. Printre cele mai populare trasee in randul turistilor se numara o excursie de la Lagarul de concentrare Terezin, unul dintre acele locuri in care trebuie sa ajungi daca vrei sa intelegi istoria intunecata prin care umanitatea a trecut in timpul celui De-Al Doilea Razboi Mondial.

La fel de multi turisti se aventureaza in zona Boemiei si a castelelor din apropierea capitalei, iar daca vrei sa descoperi Florenta Nordului, ai putea sa pleci intr-o excursie de o zi la Dresda, orasul nemtesc care se afla la doar o ora jumatate distanta de capitala Cehiei.

Cum stii ca ai ajuns intr-un loc magic? De cele mai multe ori e simplu, pentru ca nu vrei sa mai pleci, vrei sa impingi zilele pana seara tarziu, sa stai la bere pe terasele de vara din oras sau sa te plimbi pe malul raului pana noaptea tarziu ori sa surprinzi de departe Podul Sf. Carol luminat pe timpul serii, poate cel mai misterios loc in care poti ajunge daca alegi un city break la Praga.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#city break Praga , #vara