Ziare.com

Ce face copilul tau in vacanta de vara? Trimite-l in Grecia la studii!

de Ana Ilie
Sambata, 30 Mai 2009, ora 18:49

   

Ce face copilul tau in vacanta de vara? Trimite-l in Grecia la studii!
Pe timpul vacantei de vara, multi parinti isi pun problema cu ce sa ocupe timpul copiilor care nu mai au varsta taberelor scolare, insa nici nu sunt inca pregatiti pentru vacante pe cont propriu.

O organizatie non-guvernamentala din Grecia, Greek Association for Atlantic and European Cooperation, propune un program international numit "Kernels of our Future", adresat copiilor cu varste intre 15 si 18 ani.

Este vorba despre un program educational pentru tinerii lideri in formare, bazat pe educatia informala si care isi propune sa promoveze dezvoltarea personala, sa provoace dezbatere si perspective noi si sa cultive calitatile de lider.

Programul le ofera dolescentilor si ocazia sa stabileasca o retea internationala, intrucat sunt bineveniti copiii din intreaga Europa si SUA. In cei 14 ani de existenta, "Kernels of our Future" a adus alaturi adolescenti din Italia Bulgaria, Romania, Danemarca, Franta, Ungaria, Germania, Grecia, Turcia, si alte tari.

In timpul celor aproape 20 de zile cat tine programul, copiii invata, cu ajutorul jocurilor interactive, cursurilor si simularilor, despre responsabilitatile unui lider, managementul conflictelor, microeconomie si comert, tehnici de media, societatea civila, drepturile omului, organizatiile internationale.

Predarea se face in limba engleza, iar participantii primesc la sfarsit o diploma de absolvire, in cadrul unei ceremonii oficiale.

Instructorii sunt profesori cu experienta in predarea non-formala, reprezentand Universitatea din Atena, Universitatea Georgetown, Institutul Civic din Stuttgart si alte institutii de prestigiu.

"Kernels of our Future 2009" va avea loc din data de 18 iulie pana pe 4 august in Chania, insula Creta. Programul se desfasoara in campusul Institutului Agronomic Mediteranean din Chania, construit intr-o padure de pini, aproape de port si aeroport.

Programul este finantat partial de Uniunea Europeana.

Cu toate ca diversele cursuri ocupa majoritatea timpului, organizatorii au grija sa pregateasca si programe culturale si evenimente, cu scopul de a-i familiariza pe adolescenti cu traditiile grecesti.

Sunt programate vizite la siturile arheologice importante din Grecia, precum Knossos si palatul lui Midas.

Mai multe informatii puteti gasi accesand adresa www.kernels.org.gr

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2953 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Copilul meu in vacantza

se joaca cu dansa in nisip...
Ai lor? Ai lor candideaza la PE....
Fiecare cum poate fura, eu am furat doar nisip

 

 

Despre Tabere de vara

Citeam articolul acesta si ma gandeam ca nu ar fii rau sa fac o recomandare... Cunosc o tabara unde exista metode de lucru cu copiii, prin joc, artterapie, melo si dansterapie, prin intermediul carora invata sa fie atenti, sa asculte, sa respecte regulile, sa-si astepte randul, sa comunice optim (mai facil sau mai rezervat) sa coopereze si sa interrelationeze bine cu ceilalti copii. Iar aceste lucruri pot fi dobandite intr-o tabara de vara cu un program foarte variat si atractiv: http://www.psihologcuore.ro/blog/06--11082012--tabara-de-echitatie-si-dezvoltare-personala.html

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor