Descopera cu Ziare.com: Las Vegas, orasul excesului

Autor: Ana Ilie
Duminica, 21 Iunie 2009, ora 23:39
5695 citiri
Descopera cu Ziare.com: Las Vegas, orasul excesului

Vara este acel moment al anului cand dupa-amiezele lungi si fierbinti se transforma in nopti la fel de fierbinti, cand iti permiti sa faci lucruri pe care mai tarziu stii ca le vei regreta. De ce alt motiv ai mai avea nevoie (in afara de "finante") ca sa-ti petreci vacanta la Las Vegas, locul unde intalnesti aventura, actiunea si noptile petrecute la masa de joc?

Orasul american legendar, considerat orasul hedonismului si excesului, traieste la maximum 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Marele spectacol al omenirii ingramadite in desertul Nevada pentru jocul zarurilor pe postavul verde, neoanele colorate si atmosfera unica face din Las Vegas o atractie turistica cu un magnetism aparte.

Fie ca ai doar cinci dolari in buzunar pe care esti dispus sa ii joci la masa de blackjack, sau esti un milionar care isi incearca norocul pariind pe sume mari, toata lumea isi gaseste ceva de facut in Las Vegas.

"Orasul pacatelor" te va sufoca cu stralucirea, aglomeratia, galagia si pofta de viata care razbat de pretutindeni.

Aici vei intalni celebritati de la Hollywood si bunici din Oklahoma, Elvisi care oficiaza casatorii "la minut" si unele din cele mai bune restaurante din lume.

Toata lumea isi gaseste ceva pe gustul propriu - tocmai de aceea este bine sa renuntati din start la ideea ca Las Vegas inseamna doar jocuri de noroc.

Ai senzatia ca nu-ti vei permite niciodata sa ajungi la Las Vegas? Nu este chiar atat de inaccesibil.

Daca urmaresti cu atentie pe Internet, vei constata ca preturile fluctueaza in functie de cerere (Las Vegas-ul gazduieste o multime de conventii, deci atunci sansele de a gasi preturi mari sunt maxime).

Daca nu gasesti nimic sa-ti placa pe Strip (bulevardul central, unde se afla marile hoteluri si cazinouri), uita-te spre periferie.

In general, pranzul este mai ieftin decat cina la restaurantele "de fite", insa daca nici asa nu indraznesti, vei gasi numeroase restaurante cu mai putine stele care au oferte de genul "tot ce poti sa mananci la 99 de centi".

Daca esti atras de cazinouri, indiferent daca ai venit sa pariezi 5 dolari, 5.000 sau chiria pe o luna, chelneritele iti vor servi bautura gratis, cu un zambet.

Chiar daca ti se pare ca in Las Vegas "actiunea" are loc noaptea, in timpul zilei vei gasi suprinzator de multe lucruri de facut.

Poti sa lenevesti la piscinele omniprezente, sa te indrepti spre un bar, sa te fotografiezi cu leii de la MGM, sa te plimbi printr-o jungla aparuta ca prin minune in mijlocul desertului sau sa vizitezi Grecia antica si Sfinxul egiptean - fara a pleca din Las Vegas.

Spre seara, ai la dispozitie o impresionanta lista de concerte, spectacole si show-uri, pentru toate gusturile.

Daca preferi sa descoperi la picior statiunea din desert, si asa vei avea parte de spectacole, gratuite de aceasta data: fantanile arteziene de la Bellagio si explozia vulcanica de la Mirage sunt doar doua din zecile de atractii stradale.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...