Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Vrei să te bucuri de o vacanță reușită? Iată câteva idei pe care trebuie să le pui în practică!

Advertorial
Vineri, 10 Februarie 2023, ora 17:03
20060 citiri
Vrei să te bucuri de o vacanță reușită? Iată câteva idei pe care trebuie să le pui în practică!
FOTO: unsplash.com

Fără doar și poate, fiecare dintre noi visează la o vacanță reușită, în care să reușească să se deconecteze de la grijile zilnice, de la stres și, cel mai important, de la lucrurile ce îl leagă de locul de muncă.

Zi de zi trebuie să facem față schimbărilor continue, vremurilor în care problemele de la job par să ne invadeze spațiul personal tot mai mult. În aceste condiții, nici nu este de mirare că ne dorim o vacanță lungă, relaxantă, care să ne încarce bateriile, astfel încât la întoarcere să putem face față altor provocări personale și profesionale.

În mod evident, nici vacanța reușită nu se organizează singură! Dacă pleci în străinătate, trebuie să te asiguri că ai pașaportul valabil, că ți-ai făcut asigurare de călătorie, ai rezervat hotelul și, foarte important, ți-ai lăsat mașina în siguranță în preajma aeroportului, într-o parcare pe termen lung Otopeni.

Și pentru că am adus în discuție aceste teme, hai să discutăm despre ele mai cuprinzător:

Gândește-te la siguranța ta și la a celor dragi

O vorbă românească spune că ”paza bună trece primejdia rea”. Nici nu se poate o vorbă mai înțeleaptă ca aceasta, având în vedere că vacanțele, în special cele din străinătate, presupun asumarea unor riscuri suplimentare față de alți ani.

Cum nu știm niciodată ce ne rezervă viitorul, trebuie să ne gândim foarte bine la moduri în care putem fi protejați atât noi, cât și întreaga familie, de evenimente neprevăzute, care au puterea să ne strice vacanța. Din acest punct de vedere, o bună alternativă este asigurarea de călătorie, care acoperă urgențele medicale.

Verifică valabilitatea pașaportului

Pentru plecările în străinătate, în țări non-UE, este necesar pașaportul. Sunt anumite state care solicită ca acest document de identitate să aibă valabilitate încă 6 luni de la reîntoarcerea din vacanță. Dacă acest lucru nu se întâmplă și în cazul tău, ar fi bine să mergi să îl refaci - eliberarea este în 15 zile lucrătoare.

Planifică-ți eficient bugetul de vacanță

Oricât de multe lucruri interesante ai vrea să experimentezi pe perioada vacanței, cel mai bine este să fii realist! Nu de puține ori se întâmplă ca persoanele plecate în vacanță să constate că la mijlocul concediului nu mai au resursele financiare necesare pentru experiențe, cadouri sau diverse excursii.

După ce ți-ai ales destinația de vacanță este important să te interesezi care sunt costurile la obiectivele turistice, cazarea, prețurile din supermarketuri, restaurante, terase, excursii cu vaporul, parcuri de distracții pentru cei mici.

Documentează-te cât mai bine cu privire la destinație

Indiferent cât de open-minded ești, atunci când călătorești în străinătate tot vei avea un șoc cultural. Din acest motiv este bine să te documentezi temeinic cu privire la alimentele consumate în țara respectivă, obiceiuri, valori. Ai grijă să afli dacă localnicii sunt tradiționaliști (cum se întâmplă în țările arabe) și pune-ți haine conservatoare în bagaj. Nu ar strica să înveți și câteva cuvinte din țara de destinație, ca semn de respect.

Mergi la aeroport cu mașina sau taxiul?

Aceasta este o întrebare la care este musai să găsești un bun răspuns. Dacă alegi varianta taxiului, nu știi ce mașină va veni și dacă bagajele tale au loc în portbagaj. Dacă preferi confortul propriei mașini, o bună variantă ar fi să o folosești până la aeroport.

Iar dacă îți faci griji cu privire la parcare Otopeni, să știi că vei găsi soluția perfectă și sigură la OTP Parking. Cu doar 30 de lei pe zi, mașina ta va fi în siguranță pe toată durata concediului, iar firma asigură și transferul de la parcare până la aeroport și retur. Parcarea este supravegheată video 24/7, locația se află la doar 1 kilometru de aeroport, iar prețurile sunt cu adevărat imbatabile - de la 12 lei/zi pentru staționarea îndelungată sau poți opta pentru pachetele speciale pentru mai puține zile.

Un alt lucru important de menționat este faptul că OTP Parking nu are costuri ascunse, rezervarea se face instant, iar dacă vrei ca mașina ta să fie dusă de la aeroport la parcare în Otopeni costul va fi de doar 70 de lei. OTP Parking dispune de o parcare modernă, cu 230 de locuri, este iluminată corespunzător, iar intrarea se face doar pe la barieră (deci vei fi sigur că mașina ta va fi intactă în momentul în care te vei întoarce din vacanță).

Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
O jurnalistă de călătorii care a fost în zeci de stațiuni all-inclusive în Caraibe, Mexic, Maldive și multe altele, a văzut turiștii trecând cu vederea multe detalii care ar fi putut face...
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Stațiunea Tenerife din Insulele Canare (Spania), una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță, inclusiv de către români, e afectată în acest an de proteste masive ale localnicilor....
#vacanta, #vacanta reusita , #stiri vacanta