De ce nu vor unii români să renunțe la vacanțele în Austria. ”Aștept statul român să mă subvenționeze cu diferența de bani direct din buget”

Duminica, 11 Decembrie 2022, ora 20:15
6306 citiri
De ce nu vor unii români să renunțe la vacanțele în Austria. ”Aștept statul român să mă subvenționeze cu diferența de bani direct din buget”
Schior FOTO: Pixabay.com

Mulți români au spus pe rețelele de socializare că și-au anulat rezervările pentru vacanțele de iarnă pe care urmau să le petreacă în Austria, țară care a votat împotriva intrării României în Spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2023.

Unii au postat dovada anulării rezervării și spun că pot merge și în alte țări la schi, inclusiv în munții noștri, alții spun că nu are rost să renunțe la confortul din stațiunile austriece.

Un român a scris pe Grupul Schiorilor de pe Facebook că de fapt politicienii sunt vinovați că nu am fost primiți în Schengen și că românii nu trebuie să renunțe la vacanțe.

”Asta cum că să nu mai merg în Austria să beneficiez de calitate si civilizație pe banii mei (cine comentează că poți merge și în altă parte aștept statul român să mă subvenționeze cu diferența de bani direct din buget, din banii tuturor românilor) este tipic românească!

Dacă mâine se retrage din viața publică toată clasa politică actuală, tot de mâine o să boicotez și eu firmele austriece.

Mai mult suntem noi de vina că nu am intrat, decât ei că nu ne-au primit!”, a scris un utilizator al grupului de pe platforma de socializare.

”Despre politicienii noștri am doar cuvinte de "laudă" pe care nu le pot spune public, dar dacă Austria ridică probleme reale care sunt în România (așa cum spunea Olanda: legile justiției, trafic de persoane, corupție etc) înțelegeam și chiar aș fi fost de acord cu ei, dar ei au expus o situație falsă (minciună) pe care România nu o avea.

Migranții au trecut prin Serbia, Ungaria și chiar prin Croația pe care au primit-o în Schegen, asta vi se pare normal????

Eu personal anul acesta o să spun pass Austriei si o să aleg Italia (Dolomoții mi se par super) dar fiecare este liber să facă cum dorește”, a scris un altul.

”Austria merită din plin vizitată, oricât ați face voi teoria chibritelor”, a scris un alt internaut.

Ministrul Turismului Daniel Cadariu spus miercuri, la Digi 24, că media numărului de turiști români în Austria este de 370.000. Românii au preferat această țară chiar și anul trecut când au existat restricții din cauza pandemiei.

Portul de la frontiera Uniunii. Cele mai importante transporturi din Portul Constanța în 2023
Portul de la frontiera Uniunii. Cele mai importante transporturi din Portul Constanța în 2023
Discuțiile despre spațiul Schengen și uniunea vamală au gravitat, în ultimii ani, în jurul Portului Constanța, unul dintre cele mai importante punct de acces pentru mărfurile care intră...
Standurile cu cârnați din Viena ar putea fi incluse pe lista patrimoniului UNESCO
Standurile cu cârnați din Viena ar putea fi incluse pe lista patrimoniului UNESCO
Standurile din Viena care vând cârnați, alături de diverse garnituri și bere, au fost propuse pentru includerea în patrimoniul UNESCO. Asociația care le susține candidatura susține că e...
#vacante austria, #vacante schi, #ski, #Austria, #anulare vacanta schi, #Schengen Romania aderare , #vacante
Comentarii
  1. Un oftalmolog de top dezvăluie motivul surprinzător pentru care nu ar trebui să porți gene false
  2. De ce unii oameni fac toxiinfecție alimentară, iar alții nu, chiar și atunci când mănâncă același lucru. Ce rol are consumul de alcool
  3. Horoscop zilnic. Duminică, 23 iunie. Zodia care va pleca într-o călătorie
  4. Bancul zilei: Cum se răspunde la întrebarea dacă fumezi
  5. Șase luni de așteptare și chin pentru un simplu RMN. Soluția care poate permite accesul mai rapid la analizele de specialitate
  6. Un castor a fost surprins la scăldat în râul Timiș, într-o pauză de ros lemn VIDEO
  7. Marș pro-LGBT în Capitala Culturii. “Am fost vreo 2.000 de oameni, marea majoritate tineri, foarte tineri și extrem de tineri.” Contramanifestație cu icoane
  8. Batonul de ciocolată pentru care oamenii călătoresc mii de kilometri. "Este o nebunie ceea ce se întâmplă" VIDEO
  9. Plajele sunt extinse chiar în sezonul estival în două stațiuni de pe litoral. Unde au loc lucrările de înnisipare
  10. Cel mai urât câine din lume i-a adus stăpânei 5.000 de dolari. De câte ori a concurat pentru acest titlu VIDEO