Top 10 țări ieftine pe care le poți vizita în Europa FOTO

Luni, 27 Iunie 2022, ora 23:08
11287 citiri
Top 10 țări ieftine pe care le poți vizita în Europa FOTO
Lagos, Alvagre, Portugalia FOTO Twitter/ Thierry Gauthier

Europa are atât de multe destinații superbe, încât o viață nu ajunge pentru a le vizita pe toate. Bugetul este întotdeauna un factor important, iar mulți trăiesc cu impresia că le trebuie foarte mulți bani pentru a călători, însă există și destinații ieftine și încântătoare.

Plaje rupte din paradis, orașe pline de istorie, destinații exotice și multe țări din Europa în care puteți călători pe tot parcursul anului cu un buget redus, potrivit postcardsfromivi.com.

Top 10 țări ieftine din Europa

1. Albania

Albania este una dintre acele țări europene despre care de obicei știm puțin sau nimic. Este o țară situată pe peninsula Balcanică și combină natura, castelele și siturile arheologice. Puteți închiria o cameră de hotel medie de la 20 de dolari pe noapte.

2. Armenia

Armenia este una dintre puținele țări care se află atât în ​​Asia, cât și în Europa în același timp. Armenia a fost una dintre primele civilizații creștine, așa că printre principalele sale atracții turistice se numără mai multe temple și catedrale. Este o țară care merită vizitată datorită peisajelor sale frumoase, orașelor cu istorie bogată și prețurilor mici în comparație cu alte țări din Europa.

3. Bulgaria

Bulgaria este o altă țară din Balcani care are multe de oferit: orașe cu istorie, mănăstiri ortodoxe, istorie și plaje frumoase. Este simplu și ieftin să ajungi în Bulgaria din alte țări europene.

În capitală, Sofia, este posibil să găsiți camere de hotel începând cu 30 de dolari, în funcție de perioada în care mergeți.

4. Bosnia și Herțegovina

O țară europeană cu o istorie recentă tristă din cauza războiului ce a avut loc între 1992 și 1995, când multe clădiri din capitală au fost distruse. Totuși, țara s-a redresat și a reușit să se dezvolte în zona de turism, oferind peisaje de vis la prețuri mici.

5. Letonia

Situată la Marea Baltică, Letonia este o țară care surprinde prin orașele sale cu arhitectură medievală, plaje și păduri. Dacă sunteți în căutarea liniștii în Europa, această țară este cu siguranță o opțiune bună, la costuri reduse.

Cazarea în capitala sa, Riga, vă poate costa și doar 15 dolari pe noapte dacă aveți noroc.

6. Lituania

Lituania este o țară situată în apropierea Belarusului cu orașe cu arhitectură medievală, barocă și gotică. Este, de asemenea, o țară care oferă multe activități în aer liber.

În Vilnius, capitala sa, puteți rezerva camere de hotel pentru 20-25 de dolari pe noapte, iar mesele sunt, de asemenea, accesibile.

7. Polonia

Polonia este o țară cu orașe fermecătoare, arhitectură impresionantă și peisaje uimitoare din natură. Este și o țară cu multă istorie, fiind invadată de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dacă ești interesat de istorie, în Polonia poți vizita lagărul Auschwitz-Birkenau, cel mai mare lagăr situat la aproximativ 70 km de orașul Cracovia.

În comparație cu Europa de Vest, Polonia este o țară ieftină. Puteți închiria camere la hoteluri și pensiuni cu circa 30 de dolari pe noapte.

8. Portugalia

Plaje frumoase, orașe, munți, Portugalia le are pe toate, la un preț mult mai mic față de alte țări din Europa.

Locurile pe care nu le poți rata în Portugalia sunt Lisabona, Porto, plajele din Algarve și Castelul Sintra.

9. România

România apare de asemenea în topul sursei citate, care susține că ”ținutul lui Dracula este foarte convenabil pentru turiști. România este o țară din sud-estul Europei cu orașe medievale, castele și natură. Este parțial înconjurat de munții Carpați, oferindu-i peisaje și păduri incredibile”.

10. Turcia

Există activități potrivite pentru toată lumea în Turcia. Evident, orașul Istanbul are o istorie incredibilă și este obligatoriu de vizitat. Există, de asemenea, multe atracții naturale precum izvoarele termale Pamukkale și formațiunile stâncoase din Cappadocia, unde puteți zbura într-un balon cu aer cald. În plus, cu siguranță vă veți îndrăgosti de bucătăria turcă.

Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a lansat marţi, 3 octombrie, în plenul Camerei Deputaţilor, un atac la adresa USR despre care spune că s-a retras de la guvernare „cu pantalonii...
”Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!” Cum abordează PSD decizia privind limitarea plăților cu bani lichizi la 5.000 de lei/zi
”Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!” Cum abordează PSD decizia privind limitarea plăților cu bani lichizi la 5.000 de lei/zi
Social-democraţii precizează că o persoană va putea să îşi cumpere în continuare frigider, televizor, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash pe zi, aceasta...
#vacante ieftine Europa, #destinatii ieftine europa, #concediu europa , #stiri vacanta