Litoralul din Balcani unde românii dau năvală în ultimii ani. Prețul unui șezlong a ajuns la 30 de euro. "Nu a mai rămas nimic din ce era acum câțiva ani"

Vineri, 21 Iulie 2023, ora 21:50
23494 citiri
Litoralul din Balcani unde românii dau năvală în ultimii ani. Prețul unui șezlong a ajuns la 30 de euro. "Nu a mai rămas nimic din ce era acum câțiva ani"
Plajă din Albania FOTO Facebook/ Forum Albania

În plin sezon al vacanțelor de vară rețelele de socializare sunt pline de poze și impresii ale românilor plecați din țară.

Unii se declară mulțumiți, în timp ce alții au parte de dezamăgiri. Este cazul unui român care este de 3 zile pe litoralul din Albania și are mai multe nemulțumiri, după cum a relatat pe Facebook.

"Suntem de 3 zile cazați în Sarande și deja ne pare rău că am ales această destinație.

Aici nu prea găsești plaje amenajate, traficul infernal, parcările aproape inexistente, se circulă haotic, nu se respectă nicio regulă din codul rutier, prețurile mari.

În ceea ce privește Ksamil, plajele sunt împărțite în golfulețe, fiecare își face prețul său la șezlonguri (între 20 și 30 de, euro, chiar 35), majoritatea fiind deja ocupate, aglomerație foarte mare, pietroaie în apă, iar drumul până aici îți dă mari bătăi de cap, deoarece stai în trafic în jur de o oră, apoi găsirea unui loc de parcare îți mai ia 30 de minute.

Sunt câteva plaje sălbatice, mai aerisite, dar traseul este foarte anevoios, fiind în pantă.

Benzina a sărit de 9 lei. Nu a mai rămas nimic din ceea ce era Albania acum câțiva ani (trafic lejer, preturi ok, plaje puțin populate)", a scris acesta pe grupul Forum Albania.

"Litoralul albanez nu se rezumă la cele 3-4 orașe populare"

În comentarii, mai mulți membri ai grupului îi împărtășesc opiniile, iar unii îi oferă soluții.

"Și noi suntem de aceeași părere din păcate despre Ksamil și Sarande.. super aglomerate..

Noi am ales să venim la plajele sălbatice dintre sarande și ksamil.

Sphella e pellumbave, Brillant beach, acestea sunt superbe și ușor mai libere.

Și înainte de cele 2 stațiuni am fost în Vlore și Dhermi, mult mai frumoase și libere de 1000 de ori."

"Dacă puteți anula, veniți în Vlore. La capitolul plajă, e super! Lungomare Beach, 25 lei/2 șezlonguri, se găsesc tot timpul, plus plajă publică, gratis. Restaurantele, destul de scumpe, însă, probabil, ceva mai ieftin decât în sud."

"Dacă sunteți în Ksamil, vă recomand Lori Beach, preț șezlong 15 euro (două plus umbrelă). Are și restaurant cu terasă, mâncare bună proaspătă la prețuri decente. Într-adevăr, nu există reguli de circulație, nebunie, aglomerație."

"Ați făcut o cercetare minimă despre ce înseamnă Saranda înainte de a decide să mergeți acolo? Litoralul albanez nu se rezumă la cele 3-4 orașe populare în care se înghesuie toată lumea. Faceți, oameni buni un minim de efort să va informați înainte, că surse sunt cu duiumul și nu va mai plângeți pe grupuri ulteriori de niște chestii pe care ar fi trebuit să le conștientizați înainte."

"Ziua e dezastru, plajele extrem de aglomerate"

"Acord total, cele 2 stațiuni sunt pomul lăudat. Eu va recomand să ieșiți în partea cealaltă, la Borsh, Lukove. Faceți mult pe drum dar măcar nu va stricați vibe-ul de vacanță."

"Majoritatea turiștilor aleg Sarande sau Kasmil pentru viață de noapte și socializare. Însă ziua e dezastru, plajele extrem de aglomerate, și prețuri piperate la șezlonguri (între 15-25 euro).

Cei care doresc liniște și doar plajă se orientează spre Vlore sau Borsh.

Eu pot să spun că, având cazare în Sarande, am găsit varianta optimă pentru noi: ziua plajă în Borsh, iar seară ieșire în Sarande.

În Borsh sunt plaje extrem de aerisite, fără aglomerație, intrare lină în mare, apă extrem de curată. În plus, adie briza. Prețurile sunt extrem de convenabile: 700 de leke 2 șezlonguri și umbrela, 200 leke frape, 100 leke expreso, 300 leke berea.

S-ar putea să fie și mai ieftine, nu am întrebat la toate.

Drumul până la plaje este drept, asfaltat, se poate parcă gratis lângă plaje, este loc suficient.

Dar dacă tot ați venit până aici încercați să vă bucurați de lucrurile frumoase."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Din cauza scumpirilor, unii români au renunțat la vacanțe sau își permit cu mari sacrificii una pe an. La cealaltă extremă sunt cei care pleacă des în vacanțe mai scurte sau mai lungi,...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#vacante, #albania, #turisti romani, #nemultumiri, #preturi, #plaja, #sezlonguri plaja , #Albania