Cât te costă să îți rezervi minivacanța de 1 Mai. Oferte last minute

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 22:55
1746 citiri
Cât te costă să îți rezervi minivacanța de 1 Mai. Oferte last minute
Unde aleg românii să petreacă de 1 Mai FOTO: Unsplash.com

Românii se pregătesc pentru minivacanța de 1 Mai. Rezervările încă curg pe bandă rulantă la mare, dar și la munte.

În ceea ce privește litoralul, hotelierii se așteaptă ca numărul turiștilor să fie similar celui din 2019. La mare sunt așteptați 40.000 de oameni.

Tinerii aleg stațiunile: Mamaia, Costinești și Vama Veche. Familiile cu copii se îndreaptă către stațiunile Venus, Neptun și Eforie Nord.

Prețurile pornesc de la 162 lei în Mamaia, la un hotel de două stele, pentru o noapte. Pentru un hotel de trei stele, tot în Mamaia, fără masă inclusă, turiștii scot din buzunare pentru o noapte 189 de lei.

Peste 100 de hoteluri, pregătite

O noapte la un hotel de patru stele, cu mic dejun, tot în Mamaia, costă 238 de lei. În Eforie Nord, la un hotel de trei stele, o noapte costă 110 lei, fără masă inclusă.

Operatorii de turism de la Marea Neagră s-au pregătit pentru deschiderea sezonului estival cu peste 100 de unități de cazare. Potrivit rezervărilor de până în prezent, gradul de ocupare a hotelurilor care au lansat pachete speciale pentru minivacanța de 1 Mai este, în medie, de 80%.

Românii caută pachetele complexe

Administratorii hotelurilor spun că românii aleg cazarea după criterii diferite față de anii precedenți. Sunt dispuși să plătească mai mult, important e să primeze confortul, curățenia și să primească un pachet complex.

Minivacanță în afara României

Sunt români care aleg să meargă în vacanța de 1 Mai în Bulgaria sau în Grecia. Pentru un hotel de patru stele din Bulgaria, all inclusive, o persoană cheltuie 180 de euro.

3 nopți la un hotel de patru stele din Grecia costă 200 de euro. În preț sunt incluse și două mese pe zi.

Și vacanțele în Turcia sunt căutate de români. Ca să rezervi, acum, 3 nopți în Antalya te costă 290 de euro, în regim ultra all inclusive.

Sunt și alți români care vor să scape de aglomerație și optează pentru munte, în acest an.

Administratorii unui hotel de patru stele din Sinaia au pus la punct spațiile de joacă pentru copii. Tarifele pentru o noapte pleacă de la 325 de lei.

Românii caută și oferte pentru Predeal, Bușteni, Azuga și Brașov.

#vacante, #1 Mai, #romani, #oferte, #litoral , #oferte turism