Australia testează un vaccin anti-COVID-19 pentru animale

Vineri, 04 Martie 2022, ora 12:07
1575 citiri
Australia testează un vaccin anti-COVID-19 pentru animale
Printre animalele care vor testa vaccinul se vor regăsi și câini FOTO Pixabay

Un cercetător din statul South Australia a dezvoltat un vaccin împotriva coronavirusului pentru animale, care va fi testat în curând pe animale de companie, informează vineri, 4 martie, Xinhua.

Nikolai Petrovsky, profesor la Universitatea Flinders din Australia, şi medicul veterinar Sam Kovac şi-au unit forţele pentru a adapta COVAX-19 la animale.

Dezvoltat de Petrovsky, COVAX-19 a fost administrat la milioane de persoane din Iran şi aşteaptă aprobarea pentru uz uman în Australia.

Cei trei câini ai lui Kovac se vor număra printre cele 25 de animale de companie care participă la studiile clinice asupra vaccinului.

"Bazându-ne pe o tehnologie de vaccin uman din care au fost administrate în siguranţă peste 6 milioane de doze, putem fi siguri că el este, de asemenea, foarte sigur pentru animalele de companie", a declarat el vineri pentru News Corp Australia.

"Spre deosebire de alte virusuri respiratorii, acum este dovedit că multe animale de companie domestice, inclusiv pisici, câini şi animalele de companie "de buzunar", cum ar fi dihorii, pot contracta COVID-19 în urma contactului cu oamenii. La fel ca şi în cazul nostru, coronavirusul poate fi contractat prin contact direct şi manipulare de către o persoană infectată", a adăugat Kovac.

"Sunt expuşi riscului de miocardită, pericardită, insuficienţă respiratorie, dar pot să prezinte, de asemenea, doar o infecţie uşoară sau asimptomatică", a adăugat el.

Australia a raportat vineri peste 25.000 de noi infecţii cu coronavirus şi 37 de decese - 26 în Victoria, şapte în Queensland, două în New South Wales (NSW) şi două în South Australia.

Autoritatea de reglementare medicală Therapeutic Goods Administration (TGA) i-a avertizat vineri pe australieni să nu folosească teste rapide antigen (RAT) pe care nu le-a aprobat spre utilizare. Testele RAT neaprobate "nu au fost evaluate de TGA, ceea ce înseamnă că nu vin cu aceleaşi garanţii de siguranţă, eficacitate şi calitate ca acelea care au îndeplinit cerinţele de reglementare australiene", a transmis instituţia într-un comunicat. "Versiunile neaprobate pot să nu funcţioneze aşa cum este de aşteptat sau pot să nu funcţioneze deloc", a notat TGA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#vaccin anticovid, #vaccin covid animale testare vaccin anticovid , #Australia
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
"Australia testează un vaccin anti-COVID-19 pentru animale".