Începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Când vor fi administrate primele doze

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 15:22
1484 citiri
Începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Când vor fi administrate primele doze
Fetiță vaccinată FOTO Unsplash.com

Comitetul Național de Vaccinare a transmis joi, 13 ianuarie, că luna aceasta va începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.

Începând de la această dată, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma

de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru data de 26 ianuarie.

Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare.

Vaccinul se va face în baza consimțământului părinților

Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;

Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea

celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de

10 µg.

#vaccin covid copii 5 ani, #26 ianuarie, #programare platforma vaccinare , #vaccinare covid Romania