Începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID. Cine poate solicita imunizarea suplimentară

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 11:15
7148 citiri
Începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID. Cine poate solicita imunizarea suplimentară
Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze

Ministerul Sănătății anunță că persoanele care doresc se pot imuniza cu doza a patra de vaccin anti-COVID cu anumite condiții.

Administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările EMA și ECDC, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de - a patra doză de vaccin Comirnaty - Pfizer BioNTech.

Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.

Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Marți, 10 mai, au fost raportate 812 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19),cu 427 mai mult față de ziua anterioară. 111 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Totodată, au fost raportate de către INSP 15 decese (8 bărbați și 7 femei).

#vaccin doza 4, #vaccinare covid, #rapel, #Pfizer , #vaccinare covid Romania