Câți bani făcea din ”vaccinarea la chiuvetă” un medic din Satu Mare. Sumele confiscate de poliție în urma perchezițiilor

Joi, 17 Februarie 2022, ora 17:33
4327 citiri
Câți bani făcea din ”vaccinarea la chiuvetă” un medic din Satu Mare. Sumele confiscate de poliție în urma perchezițiilor
Medicul doar se prefăcea că le administrează serul FOTO: pexeles.com

”Vaccinarea la chiuvetă” pare să fie un fenomen infracțional care a luat amploare în țara noastră cu toate că mulți dintre cei care se ocupă cu astfel de pate sunt prinși și pedepsiți.

Sumele de bani obținute din aceste activități sunt foarte mari. Joi, 17 februarie, în cazul unei acțiuni din vestul României polițiștii au confiscat sume mari de bani, lei și valută, de la un doctor care se ocupa cu eliberarea unor adeverințe și certificate de vaccinare false.

Este vorba despre un medic din Satu Mare. Acesta este acuzat că a eliberat certificate COVID false, prin vaccinare la chiuvetă, în perioada 01.08.2021 – 15.11.2021. Totul s-a întâmplat în cabinetele sale medicale din Satu Mare și Homorodu de Mijloc. Medicul ar fi eliberat certificate false timp de aproximativ trei luni, în cursul anului trecut. Oamenii legii au adus, în total, 18 persoane la audieri.

Poliția economică din Satu Mare a pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, la un bărbat, de 68 de ani și o femeie, de 58 de ani, ambii din Satu Mare, bănuiți că ar fi eliberat adeverințe și certificate de vaccinare Covid 19, la un cabinet medical, precum și la domiciliile unor persoane care ar fi beneficiat de adeverințe și certificate de vaccinare Covid 19, în județul Satu Mare.

Totodată, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în județul Cluj și unul în județul Timiș, la domiciliile unor persoane suspecte că ar fi beneficiat de adeverințe de vaccinare și certificate de vaccinare Covid 19.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente și înscrisuri ce constituie probe în cadrul unui dosar penal, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic, fals intelectual, complicitate la fals informatic și complicitate la fals intelectual.

De asemenea, de la domiciliul bărbatului, au fost ridicați 8.250 de lei, 2.050 de euro, 30 de lire sterline și 1.036.500 de forinți maghiari.

Cercetările sunt continuate, în vederea documentarii întregii activități infracționale.

La activități au participat și polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Carei, Secției de Poliție Rurală Beltiug, Secției de Poliție Rurală Negrești Oaș, Secției de Poliție Rurală Gherța Mică, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale Satu Mare și al Unității Centrale de Analiză a Informației.

Quarterly Report - Editia 4

Copilă de 15 ani, dispărută de o săptămână de acasă. Polițiștii cer ajutorul populației pentru găsirea fetei
Copilă de 15 ani, dispărută de o săptămână de acasă. Polițiștii cer ajutorul populației pentru găsirea fetei
O minoră de 15 ani este căutată de către poliţiştii din judeţul Satu Mare, informează, marţi, 21 mai, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ). Fata ar fi plecat voluntar de acasă în...
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 6 al...
#vaccinare chiuveta, #Satu Mare, #medic cercetat , #vaccinare covid Romania