Campania de vaccinare pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani începe pe 26 ianuarie. Câți părinți au făcut deja programări

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 14:01
1896 citiri
Campania de vaccinare pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani începe pe 26 ianuarie. Câți părinți au făcut deja programări
Copil la vaccinare FOTO RO Vaccinare

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a informat joi, 20 ianuarie, că în perioada 13 - 20 ianuarie, au fost programaţi în platforma naţională 2.841 de copii cu vârste între 5 şi 11 ani pentru a fi imunizaţi împotriva noului coronavirus.

El a precizat, într-o conferinţă de presă, că sunt active 220 de cabinete de vaccinare pediatrică, dintre care şase în Bucureşti, câte unul în fiecare sector.

"Mai sunt încă 21 de cabinete de vaccinare pediatrice inactive şi care vor fi actualizate şi activate în platformă în funcţie de adresabilitate şi deciziile DSP-urilor judeţene. Demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe data de 26 ianuarie", a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, calendarul de livrare pentru dozele de vaccin pediatric anti-COVID a fost modificat, astfel încât toate cele 114.000 de doze programate vor ajunge în România pe data de 25 ianuarie şi vor fi distribuite către centrele regionale de depozitare şi apoi către centrele de sănătate publică judeţene.

#vaccinare covid Romania, #copii, #programari, #Valeriu Gheorghita , #vaccinare covid Romania