Cercetător Oxford: "Nu putem vaccina planeta o dată la șase luni"

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 15:24
3493 citiri
Cercetător Oxford: "Nu putem vaccina planeta o dată la șase luni"
Vaccinarea cu cea de-a patra doză este criticată de un expert Oxford FOTO Hepta

Un expert de top care a contribuit la crearea vaccinului anti-COVID-19 Oxford-AstraZeneca a declarat marți, 4 ianuarie, că nu este fezabil să se administreze tuturor persoanelor din întreaga lume injecții de rapel de mai multe ori pe an.

"Nu putem vaccina planeta o dată la patru până la șase luni. Nu este durabil sau accesibil", a declarat profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group și șeful Comitetului pentru vaccinare și imunizare din Marea Britanie, într-un interviu pentru The Daily Telegraph publicat marți și citat de cnn.com.

Pollard a subliniat "necesitatea de a-i viza pe cei vulnerabili" în viitor, mai degrabă decât să se administreze doze tuturor celor cu vârsta de peste 12 ani. Sunt necesare mai multe date pentru a stabili "dacă, când și cât de des cei care sunt vulnerabili vor avea nevoie de doze suplimentare", a spus el.

Pollard a mai spus că crede că sunt necesare dovezi suplimentare înainte de a oferi o a patra doză de vaccin COVID-19 cetățenilor din Marea Britanie, unde în prezent se administrează a treia injecție persoanelor sănătoase de peste 18 ani și peste și celor cu risc de 16 ani și peste.

Într-un alt interviu cu Sky News, Pollard a menționat, de asemenea, neuniformitatea flagrantă a lansării vaccinurilor în întreaga lume.

"Din perspectivă globală, nu este accesibil, durabil sau livrabil să dai a patra doză tuturor oamenilor de pe planetă la fiecare șase luni", a spus Pollard. "Și amintiți-vă că, astăzi, mai puțin de 10% dintre persoanele din țările cu venituri mici au primit chiar și prima doză, astfel că ideea de a administra a patra doză la nivel global nu este pur și simplu fără sens", a spus Pollard.

Israelul a început deja de luni administrarea unei a patra doze de vaccin, oferind-o tuturor lucrătorilor din domeniul medical și persoanelor de peste 60 de ani.

Dar Pollard a venit și cu o notă optimistă în interviul său: "Ce a fost mai rău a trecut deja".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#vaccinare doza 4, #booster, #vaccinare doza 3, #booster covid, #oxford, #cercetator oxford , #vaccinare covid Romania