Țara europeană care renunță, după un an și jumătate, la vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale și îngrijitorilor

Joi, 30 Martie 2023, ora 22:15
2093 citiri
Țara europeană care renunță, după un an și jumătate, la vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale și îngrijitorilor
Peste 95% din cadrele medicale din Franța primit cel puţin două doze de vaccin anti-Covid FOTO Pexels

Impusă în plină criză sanitară, obligaţia de vaccinare împotriva Covid va fi ridicată pentru îngrijitori şi alte cadre medicale în Franţa, relatează AFP.

Guvernul a promis joi, 30 martie, să urmeze recomandarea în această direcţie a Înaltei Autorităţi de Sănătate (HAS).

Franţa se pregăteşte astfel să se alăture multor altor ţări care au revenit asupra obligaţiei de a se vaccina împotriva Covid, precum Germania, Italia, Statele Unite şi Australia. Alte ţări, precum Suedia, Elveţia, Spania şi Portugalia nu au recurs niciodată la această măsură.

În vigoare de 18 luni, obligaţia de vaccinare împotriva Covid se apropie de final. HAS şi-a revizuit, de fapt, doctrina şi de acum sugerează ca vaccinul ”să fie ferm recomandat” pentru profesioniştii în cauză.

Schimbarea este justificată de o dinamică epidemică mai favorabilă. ”Numărul de cazuri noi a scăzut în mod clar”, în timp ce au apărut ”noi variante a căror virulenţă este mai puţin importantă”, a explicat specialistul în boli infecţioase Elisabeth Bouvet în cadrul unei conferinţe de presă.

În acest context şi cu ”peste 95% din cadrele medicale” care au primit cel puţin două doze de vaccin, obligaţia ”nu mai este necesară din punct de vedere ştiinţific şi medical”, a adăugat ea. Ministrul Sănătăţii, François Braun, s-a angajat să urmeze rapid această recomandare.

#vaccinare obligatorie antiCovid, #Franta, #vaccinare medici , #Franta