Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

DNA efectuează 52 de percheziții în Constanța și Suceava într-un nou dosar de vaccinare la chiuvetă

Marti, 21 Decembrie 2021, ora 10:34
3983 citiri
DNA efectuează 52 de percheziții în Constanța și Suceava într-un nou dosar de vaccinare la chiuvetă
România se clasează pe locul întâi în Europa privind ”vaccinarea la chiuvetă” FOTO Hepta

Direcția Națională Anticorupție a transmis marți, 21 decembrie, că sunt efectuate peste 50 de percheziții domiciliare într-un amplu dosar de „vaccinare la chiuvetă”.

UPDATE 10.30: Surse judiciare au precizat că unele percheziţii au loc la Spitalul Mangalia şi la centrul de vaccinare de la Sanatoriul Balnear Mangalia.

”Dosarul a fost iniţial la Suceava, întrucât existau suspiciuni că persoane din zonă beneficiază de certificat de vaccinare fără vaccinare efectivă obţinute la Mangalia”, au transmis sursele citate.

Potrivit acestora, suspectate sunt în general asistente medicale.

Știrea inițială: Vizați sunt mai mulți funcționari publici din Suceava.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

În cursul zilei de 21 decembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 52 locații, situate pe raza județelor Suceava și Constanța, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Procurorii transmit că perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul Jandarmeriei.

„În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, precizează DNA.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat că România se clasează pe locul întâi în Europa privind ”vaccinarea la chiuvetă”, dar și că peste 1.300 de persoane sunt cercetate în 500 de dosare penale privind vaccinările fictive.

„De multe ori sunt trist când se vorbește despre Ministerul de Interne… știți cum li se spunea înainte de Revoluție polițiștilor, sunt „milițieni”. Este fals! (…) Ajungând la polițiști, pe zona de siguranță publică, să știți că infracționalitatea în pandemie nu a intrat în adormire – dimpotrivă, s-a modernizat, și-au modernizat modul de acțiune. Uitați-vă la ce se întâmplă cu această categorie de infracțiune, ”vaccinarea la chiuvetă”. Suntem pe locul 1 în Europa la această infracțiune. Avem peste 1.300 de persoane cercetate, peste 500 de dosare penale pe aceste vaccinări fictive”, a declarat Lucian Bode la B1TV.

Rata de vaccinare din România clasează țara noastră în coada clasamentului din Uniunea Europeană. Aproape 7,9 milioane milioane de persoane au primit cel puțin o doză de la începutul campaniei de imunizare.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#vaccinare, #campania de vaccinare, #DNA , #stiri juridice