USL: Vaclav Havel ramane un simbol pentru poporul roman

Duminica, 18 Decembrie 2011, ora 20:29
710 citiri
USL: Vaclav Havel ramane un simbol pentru poporul roman

USL transmite "profundul regret si sincere condoleante poporului ceh, odata cu trecerea in eternitate a fostului presedinte Vaclav Havel", se arata intr-un comunicat al Uniunii, unde se mai mentioneaza ca Havel este un simbol pentru romani.

"Prin moartea lui Vaclav Havel, Europa si intreaga lume pierde una dintre cele mai remarcabile personalitati ale secolului XX, simbol al luptei pentru libertate si pentru democratie. Vaclav Havel va ramane pentru totdeauna in istorie in galeria celor care au aparat democratia, alegerile libere, libertatea politica si respectul pentru oameni si pentru umanitate.

O personalitate care a cunoscut opresiunea unui regim criminal inca din primii ani ai vietii, Vaclav Havel a inteles intotdeauna ca solidaritatea adevarata este cea intre oamenii simpli, iar respectul pentru fiinta umana nu poate fi inlocuit cu nimic", se arata in comunicatul semnat de liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin.

Cei trei mai sustin ca Havel trebuie sa fie un model pentru cei care iau decizii, precizand, in acest context, ca acesta este un simbol pentru romani.

"In aceasta perioada de grele incercarii pentru cetatenii europeni, dar si pentru democratie in ansamblul sau, vorbele si viziunea lui Vaclav Havel asupra umanitatii ar trebui sa ghideze pasii celor chemati sa ia decizii. Pentru Romania, Vaclav Havel va ramane un simbol al democratiei ti al libertatii si ii vom ramane profund recunoscatori pentru lectiile pe care ni le-a dat in anii in care comunismul a fost inlocuit de libertate si democratie", se mai subliniaza in comunicat.

Primul presedinte al Cehiei post-comuniste, dramaturgul disident Vaclav Havel, a murit in somn, duminica dimineata, la Praga, a declarat secretara sa, Sabina Danceova. El avea 75 de ani.

O pneumonie tratata necorespunzator in inchisoare, la inceputul anilor '80, si un cancer pulmonar sunt la originea numeroaselor probleme de sanatate ale celebrului dramaturg disident, spitalizat de mai multe ori dupa ce fost ales presedinte al Cehoslovaciei (1989), apoi al Cehiei (1993). Havel s-a retras din functie in februarie 2003.

Fumator inrait, el a fost operat in decembrie 1996 pentru cancer la plamanul drept. Pe langa o bronsita, a suferit adesea de probleme cardiace.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Vaclav Havel murit, #Vaclav Havel Crin Antonescu, #Havel Victor Ponta , #murit