Care este situația noului val COVID în Grecia. Zonele și insulele cu cele mai multe infectări

Joi, 21 Iulie 2022, ora 09:40
3816 citiri
Care este situația noului val COVID în Grecia. Zonele și insulele cu cele mai multe infectări
2.014 pacienți sunt internați în Grecia cu noul coronavirus FOTO Pixabay

Valul epidemiei condus de subvariantele BA.4 și BA.5 ale mutației Omicron se află acum într-o fază de stabilizare în Grecia.

Tendința de creștere a cazurilor de coronavirus a scăzut semnificativ în zonele „roșii” în care valul se ridicase de la începutul lunii iunie, și anume în Attica, Creta, Insulele Ionice, Ciclade și Dodecanez.

Autoritățile sanitare se așteaptă în următoarele săptămâni ca acest lucru să înceapă să se reflecte în internările pacienților infectați cu COVID-19 în spitale, unde continuă într-un ritm ridicat.

Avantajul acestui val, conform clinicienilor, este că lasă în urmă pacienți cu simptome ușoare, atâta timp cât au fost vaccinați. Persoanele care sunt internate sunt în principal vârstnice și vulnerabile cu boli grave, dar nici în aceste cazuri efectele pulmonare care au caracterizat boala cu mutația anterioară Delta nu sunt deloc frecvente.

De aceea, amprenta valului epidemic asupra Unităților de Terapie Intensivă (UTI) este foarte slabă. Ieri, 20 iulie, au fost 119 persoane intubate, un număr deosebit de mic dacă luăm în considerare zecile de mii de cazuri care se raportează zilnic în Grecia. Cazurile active sunt estimate la 300.000.

Potrivit datelor de care dispune protothema.gr, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 451 de noi internări din cauza coronavirusului în spitalele din Grecia. Aproape jumătate dintre acestea s-au desfășurat în instituțiile de îngrijire medicală din Attica. Alte 105 internări au fost înregistrate în spitalele din nordul Greciei.

Ministrul Sănătății, Thanos Pleuris, a raportat recent că până la 35% dintre cei internați cu coronavirus sunt depistați atunci când vizitează un spital pentru o altă problemă de sănătate cu care se confruntă.

În total, cei internați în regim normal au depășit ieri „bariera” de 2.000, revenind la nivelurile primăverii trecute. Concret, 2.014 pacienți sunt internați în paturi simple, experții arătând că este vorba de internări care nu durează mult și permit flexibilitate în sistemul de sănătate.

119 pacienți sunt intubați.

Deși valul epidemic a fost ridicat în ultimele săptămâni în aproape toate insulele Ionice, Egee și Creta, pacienții cu boală severă sunt la un nivel scăzut. De exemplu, în Creta, 107 pacienți sunt tratați în paturi simple în spitalele insulei. 36 de pacienți sunt tratați în spitalele din Corfu, Lefkada și Kefalonia .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#val covid, #Grecia, #insule, #infectari, #Covid 19 , #Grecia