Orașul din România în care transportul public va fi realizat cu autobuze hibrid. Elevii vor circula gratuit

Miercuri, 17 August 2022, ora 17:23
3055 citiri
Orașul din România în care transportul public va fi realizat cu autobuze hibrid. Elevii vor circula gratuit
Brezoi este singura dintre staţiunile vâlcene care are la ora actuală transport public local FOTO Facebook/ Primăria oraşului Brezoi

Trei autobuze hibrid, diesel-electric, achiziţionate în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de circa 16 milioane de lei, au fost primite de primăria orașului Brezoi, județul Vâlcea.

Noile mijloace de transport în comun urmează să circule în curând pe traseul Cornet-Brădişor, au anunţat miercuri, 17 august, autoritățile.

Astfel, Brezoi este singura dintre staţiunile vâlcene care are la ora actuală transport public local.

Potrivit primarului Robert Schell, elevii vor circula gratuit cu aceste autobuze pe care administraţia locală din Brezoi le-a cumpărat cu scopul de a-i determina pe localnici şi pe turişti să folosească mijloacele de transport în comun mai mult decât autoturismele personale, pentru a reduce atât emisiile de carbon din staţiune, cât şi costurile pentru deplasarea pe teritoriul localităţii.

"Astăzi a avut loc livrarea celor trei autobuze hibrid, achiziţionate în cadrul proiectului 'Mobilitate urbană durabilă în oraşul Brezoi' şi chiar acum furnizorul asigură serviciile de instructaj pentru şoferi. Considerăm că a meritat aşteptarea, iar după înmatricularea permanentă şi finalizarea formalităţilor ARR, vă veţi putea bucura de patru curse zilnice Cornet - Brădişor şi retur, gratuite pentru elevi, subvenţionate pentru alte categorii şi la un cost integral modic, mult inferior costurilor financiare şi de mediu asociate transportului cu taxi sau cu autoturism personal. Pe lângă înlesnirea deplasării şi creşterea accesibilităţii, existenţa unui sistem de transport public urban în Brezoi îndeplineşte şi o funcţie turistică, traseul fiind nu doar unul foarte util pentru deplasările necesare rutinei zilnice, ci şi unul plăcut de parcurs, cu potenţial pentru activităţile de timp liber", a transmis primarul din Brezoi.

Proiectul "Mobilitate urbană durabilă în oraşul Brezoi" este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 şi are o valoare totală de peste 15,8 milioane de lei, bani în care intră şi realizarea unei autobaze şi a unei staţii moderne de autobuz, precum şi amenajarea unui traseu de peste 11.000 de metri pentru biciclete.

Oraşul Brezoi a fost atestat în urmă cu doi ani, în august 2020, ca staţiune turistică de interes local, primăria demarând demersurile în vederea declarării localităţii şi ca staţiune turistică de interes naţional.

În ultimii ani, Brezoi s-a afirmat ca o destinaţie a turiştilor iubitori de muzică, pe parcursul verilor fiind organizate festivalul Open Blues Air şi evenimentele Live Music Summer, la care au fost invitaţi artişti renumiţi din ţară şi străinătate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Schimbări la impozitarea indemnizaţiei de internship. Ce prevede proiectul USR
Schimbări la impozitarea indemnizaţiei de internship. Ce prevede proiectul USR
Indemnizaţia de internship ar putea să fie impozitată doar dacă aceasta este mai mare decât salariul de bază minim brut pe ţară, conform unei iniţiative legislative depusă de...
#Valcea, #transport public, #autobuze hibrid , #stiri sociale