Candidatul la functia de ministru al Educatiei, despre plagiate: Nici legea nu prevede clar unde sa pui ghilimele

Luni, 29 Ianuarie 2018, ora 14:55
3348 citiri
Candidatul la functia de ministru al Educatiei, despre plagiate: Nici legea nu prevede clar unde sa pui ghilimele
Foto: captura YouTube / Bucovina TV

Valentin Popa, propus pentru functia de ministru al Educatiei, spune ca se discuta prea mult despre plagiate, fiind umbrite astfel valorile invatamantului romanesc, in conditiile in care nici legea nu prevede exact unde se pun ghilimelele.

"Am avut intotdeauna absolventi extraordinari care au plecat in strainatate. Este pacat cu umbrim valorile invatamantului prin scoaterea in evidenta a unor elemente nu atat de importante, precum cum ar fi plagiatele. Vorbim mult prea mult despre de 0,1% din tezele de doctorat care ar fi plagiate", a declarat Valentin Popa, dupa audierea din comisia parlamentara, unde a primit aviz pozitiv pentru functia de ministru al Educatiei.

Popa spune ca nici legea nu este foarte clare in domeniul plagiatelor.

"Nici legea dupa care ar trebui sa ii condamnam nu este chiar perfecta, nu prevede legea ca trebuie ghilimele la un text pe care il preluam, sau citarea imediata dupa el, desi azi cercetatorii nostri asa fac.

Nici eu nu am invatat in facultate sa fac in acest mod, citarea era la final, dar nu sa o faci imediat langa text", a mai spus ministrul propus al Educatiei.

Declaratiile au fost facute in contextul in care Valentin Popa, care este si rectorul Universitatii din Suceava, a fost intrebat de parlamentari ce intentioneaza sa faca in legatura cu stoparea plagiatelor, fenomenul care a marcat mediul universitar romanesc in ultimii ani.

Valentin Popa a fost avizat favorabil, luni, dupa audierea in comisiile parlamentare de specialitate. Guvernul Dancila va fi supus votului in Parlament, unde coalitia PSD-ALDE are cu 10 voturi mai mult decat ii trebuie pentru investirea unui nou guvern.

#Valentin Popa plagiate lege ghilimele , #ministrul Educatiei