Candidatul la functia de ministru al Educatiei, despre plagiate: Nici legea nu prevede clar unde sa pui ghilimele

Luni, 29 Ianuarie 2018, ora 14:55
3480 citiri
Candidatul la functia de ministru al Educatiei, despre plagiate: Nici legea nu prevede clar unde sa pui ghilimele
Foto: captura YouTube / Bucovina TV

Valentin Popa, propus pentru functia de ministru al Educatiei, spune ca se discuta prea mult despre plagiate, fiind umbrite astfel valorile invatamantului romanesc, in conditiile in care nici legea nu prevede exact unde se pun ghilimelele.

"Am avut intotdeauna absolventi extraordinari care au plecat in strainatate. Este pacat cu umbrim valorile invatamantului prin scoaterea in evidenta a unor elemente nu atat de importante, precum cum ar fi plagiatele. Vorbim mult prea mult despre de 0,1% din tezele de doctorat care ar fi plagiate", a declarat Valentin Popa, dupa audierea din comisia parlamentara, unde a primit aviz pozitiv pentru functia de ministru al Educatiei.

Popa spune ca nici legea nu este foarte clare in domeniul plagiatelor.

"Nici legea dupa care ar trebui sa ii condamnam nu este chiar perfecta, nu prevede legea ca trebuie ghilimele la un text pe care il preluam, sau citarea imediata dupa el, desi azi cercetatorii nostri asa fac.

Nici eu nu am invatat in facultate sa fac in acest mod, citarea era la final, dar nu sa o faci imediat langa text", a mai spus ministrul propus al Educatiei.

Declaratiile au fost facute in contextul in care Valentin Popa, care este si rectorul Universitatii din Suceava, a fost intrebat de parlamentari ce intentioneaza sa faca in legatura cu stoparea plagiatelor, fenomenul care a marcat mediul universitar romanesc in ultimii ani.

Valentin Popa a fost avizat favorabil, luni, dupa audierea in comisiile parlamentare de specialitate. Guvernul Dancila va fi supus votului in Parlament, unde coalitia PSD-ALDE are cu 10 voturi mai mult decat ii trebuie pentru investirea unui nou guvern.

Elena Lasconi, atac discret la Nicolae Ciucă după ce și-a anunțat candidatura la prezidențiale. "Nu mă deranjează cu cine o să intru în turul 2"
Elena Lasconi, atac discret la Nicolae Ciucă după ce și-a anunțat candidatura la prezidențiale. "Nu mă deranjează cu cine o să intru în turul 2"
Președintele USR, Elena Lasconi, nu se teme de nimeni și de nimic în cursa pentru ocuparea locului ce va fi lăsat liber la Cotroceni de Klaus Iohannis. Primul rival care și-a anunțat...
Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcția de președinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcția de președinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a anunţat că va intra în cursa pentru Cotroceni, dar trebuie să obţină aprobarea partidului, precizând că va merge în filialele partidului pentru a...
#Valentin Popa plagiate lege ghilimele , #ministrul Educatiei
  1. Elena Lasconi, atac discret la Nicolae Ciucă după ce și-a anunțat candidatura la prezidențiale. "Nu mă deranjează cu cine o să intru în turul 2"
  2. Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcția de președinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
  3. Ordonanța care prevede restituirea permiselor dacă nu se primesc analizele în 72 de ore a fost publicată în Monitorul Oficial
  4. ”Deputatul Shaormă” vrea să spele imaginea mentorului său Dumitru Buzatu. Războiul absurd pe care îl duce cu presa
  5. Dezbateri cu scântei în Parlament la adoptarea ”legii urșilor”. Deputat USR: „Mimați / V-ați urcat pe o tragedie”
  6. Donații dubioase ale unor candidați AUR cu venituri modeste, puși pe poziții neeligibile. „Ne întrebăm de unde provin aceşti bani”
  7. ”Triumful corectitudinii” la Primăria Sectorului 5. Cum plănuiește fiul lui Piedone să cheltuiască 20 de milioane de lei
  8. Principalele modificări cerute de USR la legea privind urșii. „Nu trebuie să mai aşteptăm fel şi fel de avize”
  9. George Simion, enervat de alertele de caniculă: „Aceste minți bolnave caută să bage frica în oameni”
  10. Problema urșilor, analizată în ședință extraordinară la Camera Deputaților. Câte animale urmează să fie ucise