Comisia de invatamant vrea sa il audieze pe ministrului Educatiei, privind scandalul cu universitatile de elita

Marti, 17 Aprilie 2018, ora 17:27
2325 citiri
Comisia de invatamant vrea sa il audieze pe ministrului Educatiei, privind scandalul cu universitatile de elita
Foto: Arhiva Facebook/ Minsiterul Educatiei

Comisia pentru invatamant din Camera Deputatilor a decis, marti, audierea ministrului Educatiei, Valentin Popa, pe tema deciziei privind reducerea numarului de locuri bugetate pentru programele de licenta, masterat si doctorat la opt universitati.

"Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor a acceptat solicitarea mea de a-l audia pe ministrul Educatiei, domnul Valentin Popa. Motivele audierii sunt reducerea numarului de locuri bugetate la un numar de opt universitati de top din Romania. Acest demers al ministerului a fost primit de catre societatea civila, de studenti si de mediu academic, inclusiv de profesori, a fost primit intr-un mod critic. Audierea ar urma sa aiba loc saptamana viitoare, la urmatoarea comisie, posibil marti. A fost un vot in unanimitate de a-l audia pe ministrul Educatiei. Sunt foarte multi colegi care considera ca decizia ministerului este gresita, indiferent de spectrul politic din care fac parte", a declarat deputatul PNL Sorin Moldovan, membru al comisiei si cel care a initiat demersul.

El a tinut sa mentioneze ca printre cele opt universitati afectate de decizia Ministerului Educatiei se numara si Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, unitate de invatamant superior care va pierde, a spus Moldovan, 277 de locuri.

"Intamplator sau nu, printre ele (cele opt universitati - n.red.) se numara si cele care nu au semnat pentru sustinerea ministrului la momentul numirii sale la Educatie", a subliniat Moldovan.

Liberalul a mai spus ca un alt subiect care urmeaza sa fie abordat in cadrul audierii este organizarea bacalaureatului.

"S-a ridicat aceasta problema in comisie ca pe langa scandalul acesta cu universitatile sa fie audiat ministrul si pe problematica de la bacalaureat, organizarea bacalaureatului de anul acesta. Deocamdata, cam astea au fost solicitarile, insa, principala solicitare de audiere a fost legata de acest subiect cu alocarea locurilor bugetate in anul universitar 2018-2019", a precizat Moldovan.

Mai multe despre acest subiect:

#Valentin Popa audiere scandal unviersitati, #ministrul Educatiei audiere comisie invatamant , #ministrul Educatiei