Exista si profesori care il regreta pe Pop: Am fost norocosi sa lucram cu o personalitate exceptionala

Marti, 30 Ianuarie 2018, ora 17:34
3217 citiri
Exista si profesori care il regreta pe Pop: Am fost norocosi sa lucram cu o personalitate exceptionala

Liviu Marian Pop i-a predat astazi mandatul noului ministru al Educatiei Nationale, Valentin Popa.

Inspectori scolari, dar si profesori au reactionat la predarea portofoliului si i-au adus laude fostului ministru, exprimandu-si regretul ca mandatul sau a fost atat de scurt.

Inspectorii s-au intrecut in cuvinte laudative, care mai de care mai apreciative.

"Am fost norocosi ca am avut oportunitatea sa lucram cu o personalitate exceptionala ca dumneavoastra", "Initiativele si proiectele domneavoastra (Liviu Pop - n.red.) aduc plus valoare invatamantului romanesc" sau "Pentru sistemul educational romanesc, noi, eu l-am perceput ca fiind un ministru bun" - au fost doar cateva dintre comentariile facute de inspectorii scolari privind predarea mandatului lui Valentin Popa.

Si profesorii au tinut sa isi arate aprecierea fata de Pop, care i-au umplut pagina de Facebook cu comentarii pozitive.

"Felicitari, domnule Ministru! Sunt convins ca mai aveti multe de spus si puteti sa ajutati sistemul de invatamant din pozitia pe care o aveti (sau pe care o veti avea in viitor).

Ramaneti asa cum v-am cunoscut, om din popor, apropiat de oameni! Meritati respectul nostru!", i-a scris fostului ministru un profesor de la Colegiul National Vocational "Nicolae Titulescu" din Slatina.

"Felicitari Domnule Ministru. Noi, in mediul academic, v-am perceput pozitiv, dornic de dialog si de identificare de solutii", i-a scris si un profesor universitar din Pitesti.

Liviu Marian Pop a scris astazi pe Facebook, cu ocazia predarii mandatului de ministru, ca este convins ca succesorul sau, Valentin Popa, va "face mult mai mult" decat el.

"Am predat astazi mandatul de ministru al Educatiei Nationale domnului Valentin Popa. Am convingerea ca va face mult mai mult decat mine si va continua toate masurile curajoase pe care le-am luat prin programul de guvernare, in special din zona invatamantului preuniversitar. Aici, ma refer in special la asigurarea manualelor scolare pentru copii la 1 septembrie, cat si la formarea cadrelor didactice in baza noilor programe scolare", a scris Pop pe reteaua de socializare.

Totusi, Pop a fost criticat din cauza greselilor gramaticale pe care le-a facut in timpul mandatului sau, cea mai cunoscuta fiind cea care i-a adus titulatura de ministrul "genunche": "totul este sub control, operatia la genunche a decurs bine".

Recunoscut pentru greselile gramaticale pare ca va fi si noul ministru al Educatiei, care s-a ales cu titulatura de ministru "pamblica", dupa ce a pronuntat gresit cuvantul "panglica".

Citeste si

Citeste si:
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Premierul Florin Cîțu a declarat, joi seara, 16 septembrie, într-un interviu la TVR 1, că, dacă se schimbă compoziția politică a Guvernului, nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru...
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a solicitat, joi, 16 septembrie, prin Ambasada României la Londra, clarificări privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră...
Sursa: Ziare.com