Ministrul Educatiei, aparat de un coleg din PSD dupa ce Kelemen Hunor i-a cerut sa demisioneze

Sambata, 22 Septembrie 2018, ora 20:56
3468 citiri
Ministrul Educatiei, aparat de un coleg din PSD dupa ce Kelemen Hunor i-a cerut sa demisioneze

Senatorul PSD Liviu Pop afirma ca articolul despre care vorbeste liderul UDMR Kelemen Hunor, introdus intr-o ordonanta de ministrul Educatiei, e o reglementare care se poate aplica spre binele beneficiarului, in educatia lui.

"Aceasta lege despre care vorbeste domnul Kelemen Hunor, de fapt articolul despre care se face vorbire, e o reglementare care se poate aplica spre binele beneficiarului, in educatia lui. Solutia pentru predarea limbii romane de catre cadre didactice calificate este una foarte simpla. Invatatorul impreuna cu profesorul de limba si literatura romana pot preda impreuna aceasta ora", a scris Pop, sambata, pe Facebook.

El s-a referit si la fuziunea dintre UMF Targu Mures si Universitatea Petru Maior, precizand ca cele doua senate au decis fuziunea "in baza autonomiei universitatilor".

"Au format astfel cea mai mare universitate de medicina din tara care are ocazia sa acomodeze programe de studiu din domeniul ingineriei si a stiintelor socio-umane cu programe de medicina. Politicul nu se poate opune in fata autonomiei universitatilor. Dincolo de toate nemultumirile, cred ca ar trebui sa continuam sa facem o politica a scolii, si nu politica in scoala", a adaugat Pop.

Reamintim ca presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a solicitat remanierea ministrului Educatiei, Valentin Popa, invocand ca probleme principale ordonanta privitoare la predarea limbii romane in scolile cu predare in limba materna, dar si fuziunea UMF din Targu Mures cu Universitatea Petru Maior. El a precizat ca a vorbit cu reprezentantii coalitiei despre ordonanta din domeniul educatiei.

"Ne-am intalnit si am vorbit in aceasta perioada de doua saptamani de cand a inceput sesiunea parlamentara despre un singur subiect, despre acel articol care a fost introdus de ministrul Educatiei in ordonanta simpla din august privind educatia si Legea Educatiei si care prevede predarea limbii si literaturii romane intr-un mod neprofesionist si ne intoarce intr-o perioada pe care noi am depasit-o. Fiindca aceasta problema, candva, a fost o problema politica, a existat o dezbatere politica, dar am depasit. Acum este o chestiune de specialitate. Si el, din varii motive, din suparare, din nu stiu ce alte motive, a introdus acest articol care nici nu poate fi aplicat, nici nu este corect, lezeaza interesele elevilor. 53.000 de copii sunt afectati, interesele invatatorilor si invatatoarelor care au specializarea de a preda in limba romana si literatura romana in clasele incepatoare si asa mai departe. A fost singurul subiect pe care l-am discutat", a declarat Kelemen Hunor.

In ceea ce priveste fuziunea celor doua universitati, liderul UDMR a afirmat ca Uniunea nu a fost consultata de ministrul Educatiei.

"Eu cred ca ar fi fost corect, pe baza acestui parteneriat parlamentar intre coalitia de guvernare PSD-ALDE si UDMR, macar sa ne spuna ca acum urmeaza si va fi dureros. Ministrul nu ne-a consultat si iarasi ne-a pus intr-o situatie extrem de delicata, dificila", a sustinut Kelemen.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#demisie ministrul educatiei, #psd ministrul educatiei , #ministrul Educatiei