Noile greseli gramaticale ale ministrului Educatiei: "Manualele scolare este un subiect intens"

Joi, 02 August 2018, ora 17:13
9515 citiri
Noile greseli gramaticale ale ministrului Educatiei: "Manualele scolare este un subiect intens"
Foto: captura video Privesc.eu

Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a fost surprins, joi, in cadrul unei conferinte de presa, cu alte greseli gramaticale, de pronuntie, dar si pauze lungi in mijlocul propozitiilor. Ministrul s-a mai exprimat, in fata jurnalistilor, si prin fraze fara coerenta.

Greselile ministrului Educatiei au constat in dezacorduri intre subiect si predicat, in incercarea de a le explica jurnalistilor cat de preocupat este de problemele invatamantului.

De exemplu, acesta a spus: "Manualele scolare este (sunt, n.red.) un subiect intens si probabil principala sarcina a Ministerului Educatiei".

O alta greseala de acest gen a fost comisa in propozitia: "In acest cost de 24 de milioane de lei este inclusa editarea si drepturile de autor".

Vizibil a fost si momentul in care ministrul Educatiei Nationale a citit gresit si cu dificultate denumirea instrumentului de autoevaluare - HEInnovate.

"Am participat si in calitate de rector si sunt incantat sa continui initiativa (pauza) HEInnovate".

De asemenea, pe lista greselilor comise joi de Valentin Popa a mai fost adaugata o alta fraza fara coerenta. "Mai bine sa avem elevul la scoala, sa stea in clasa, decat sa inchidem si sa il trimitem in spatiul public".

Ministrul Valentin Popa a sustinut, joi, o conferinta de presa in cadrul careia a prezentat bilantul celor sase luni de activitate.

Citeste mai multe despre: Ministrul Educatiei si-a facut bilantul: Vrea sa importe un model de lege a educatiei si s-a laudat cu fiicele sale (Video) .

Urmareste aici declaratiile complete ale ministrului:

In luna mai, la dezbaterea motiunii simple depuse de PNL impotriva sa, Valentin Popa a facut si alte greseli gramaticale. Astfel, ministrul Educatiei Nationale a pronuntat gresit pronumele "cealalta". Ulterior, Valentin Popa a spus ca a dat foarte multe examene si nu va mai da altele. Precizarea vine dupa ce i s-a cerut sa spuna care este forma corecta a cuvantului: "celelante" sau "celelalte".

#Valentin Popa greseli gramatica , #ministrul Educatiei