UDMR cere demiterea ministrului Educatiei: Increderea in el nu exista. O colaborare va fi imposibila

Vineri, 21 Septembrie 2018, ora 17:24
5659 citiri
UDMR cere demiterea ministrului Educatiei: Increderea in el nu exista. O colaborare va fi imposibila
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat, vineri, ca Uniunea asteapta o remaniere in fruntea Ministerului Educatiei, spunand ca o colaborare cu actualul ministru va fi imposibila si ca increderea in acesta nu exista.

Kelemen Hunor a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Cluj-Napoca, la finalul sedintei Consiliului Permanent al UDMR, ca ministrul Valentin Popa a luat doua decizii in ultimele trei saptamani cu care UDMR nu a fost de acord, reclamand faptul ca Uniunea nu a fost consultata.

"Articolul introdus de ministrul Educatiei in august in ordonanta simpla si care da un raspuns la problemele invatarii limbii romane in scolile cu predare in limba materna a fost un pas gresit, o greseala uriasa, a fost actiunea singulara a ministrului. Nu exista nici un argument profesional si politic pentru a sustine o astfel de schimbare.

Trebuie anulat acest articol si am cerut OUG, nu trebuie sa lasam asa lucrurile. Ministrul, prin faptul ca s-a suparat, ca s-a gandit la o solutie neprofesionala, a creat o problema politica. O alta chestiune este legata de UMF Targu Mures, joi a aparut o HG care recunoaste comasarea Universitatii 'Petru Maior' cu UMF. Ar fi fost corect ca, pe baza parteneriatului intre UDMR si coalitia de guvernare, sa ne spuna ca va dura, ministrul nu ne-a consultat si ne-a pus intr-o situatie delicata.

In conditiile cand ministrul de doua ori in trei saptamani a facut gesturi cu care nu am fost de acord si nu am fost consultati, consideram ca acum colaborarea cu ministrul Educatiei va fi imposibila si cerem si asteptam o remaniere in fruntea Ministerului Educatiei", a spus Kelemen.

Intrebat ce va face UDMR daca PSD nu va da curs solicitarii de remaniere a lui Valengtin Popa, Kelemen Hunor a subliniat ca asteapta rezolvarea poblemei cu OUG, care este o chestiune politica si nu are nicio legatura daca ministrul vrea sau nu vrea.

"Vom vedea ce se va intampla, nu am discutat cu nimeni de la PSD sau ALDE. Este o situatie extrem de neplacuta, din punctul nostru de vedere increderea in ministrul Popa nu exista", a conchis liderul Uniunii.

#UDMR demitere ministrul Educatiei, #UDMR remaniere ministrul Educatiei , #ministrul Educatiei