Ce avere are si ce pensie colosala va incasa Valer Dorneanu, presedintele CCR

Joi, 26 Iulie 2018, ora 17:22
15502 citiri
Ce avere are si ce pensie colosala va incasa Valer Dorneanu, presedintele CCR
Foto: CCR

Presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, a castigat anul trecut peste jumatate de milion de lei, iar in curand averea sa va spori cu inca o pensie, cea de judecator al Curtii, conform noii legi votate de Parlament.

Din ultima declaratie de avere, depusa in data de 15 iunie si analizata de Digi24, reiese ca Valer Dorneanu a incasat anul trecut 568.658 lei (circa 10.000 de euro/luna):

 • 305.314 lei (indemnizatie presedinte CCR)
 • 49.985 lei (indemnizatie profesor universitar la Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucuresti)
 • 159.587 lei (pensie de la Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti)
 • 53.772 lei (indemnizatie pentru limita de varsta de la Camera Deputatilor)

Conform sursei citate, familia Dorneanu detine patru terenuri in Harghita si Brasov, un apartament in Bucuresti si o casa de vacanta in Brasov, iar in conturi circa 270.000 de lei.

Tinand cont de modificarile facute de Parlament la Legea 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu va beneficia si de o pensie de serviciu "egala cu 80% din baza de calcul reprezentanta de indemnizatia de incadrare bruta lunara si sporurile avute".

Conform calculelor facute de Digi24, pensia presedintelui CCR ar urma sa creasca astfel cu aproape 80.000 de lei, urmand sa depaseasca 240.000 de lei pe an.

In plus, noua lege le mai permite judecatorilor constitutionali sa cumuleze pensia de serviciu "cu orice venituri realizate".

Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Sebastian Burduja (PNL) este principalul vinovat pentru „creșterea necontrolată a prețurilor energiei", este convins George Simion (AUR). Potrivit liderului din opoziție, Guvernul PSD+PNL a...
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
70% din balanța comercială a României înclină către importuri pe bandă rulantă, potrivit economistului Mircea Coșea. Însă, ministrul PSD al Economiei, Radu Oprea, susține că pentru...
#avere Valer Dorneanu CCR , #presedinte CCR
 1. Topul alimentelor extrem de periculoase pentru oameni, care se află de multe ori în coşul de cumpărături. Avertismentul unui expert: “Doar bombe calorice. A nu se consuma de către copii”
 2. Anunțul extraordinar al NATO, 43 de miliarde pentru Ucraina: Dar partea groaznică a spus-o Kievului la ureche
 3. Cum au vândut politicienii blana ursului din pădure. Bâjbâieli fără număr și nicio soluție concretă
 4. Salvamontist șef, avertisment dur: „Nu prea te poți apăra de urs. Potecile turistice din România nu mai sunt sigure. A început să-mi fie frică"
 5. Soția președintelui Xi Jinping, în spatele epurărilor din armata chineză? Prima doamnă a fost plasată în „Comitetul de examinare şi evaluare a cadrelor”
 6. Când scapă România de caniculă. Anunțul de ultimă oră al ministrului: „Se ia în calcul prelungirea codului roșu"
 7. Miliardarul Elon Musk este atât de obsedat de ideea de a înființa o colonie pe Marte, încât s-a oferit să își doneze sperma pentru această cauză
 8. Ponta laudă planul lui Trump și Orban pentru Ucraina: „Sunt uluit să aud pe cineva că vorbește despre pace!"
 9. Mohammad Deif a fost ucis, anunță presa israeliană. Liderul aripii militare a Hamas a fost unul dintre creierele masacrului din 7 octombrie
 10. Dezastru la un celebru festival de muzică. 15 persoane au fost rănite VIDEO