"Romania penala", din perspectiva senatorului Valer Marian

23 Octombrie 2013 - "Romania penala", din perspectiva senatorului Valer Marian

"Un roman care citeste cartea ramane stupefiat sau isi confirma sau completeaza lucruri deja stiute. Iata, deci, pe langa Romania revolutionara, Romania pitoreasca, Romania Mare, Romania socialista, eterna si fascinanta Romanie, o alta ipostaza, cea mai sordida dintr-o asemenea enumerare: Romania penala", sustine Corneiul Vlad.

O impresionanta galerie de puternici ai zilei, care nesocotesc sau incalca in modul cel mai inventiv, mai viclean sau mai brutal legea, dar inainte de lege, sfideaza

Judecata de sus pentru Nadas

17 Octombrie 2013 - Judecata de sus pentru Nadas

Senatorul Valer Marian vrea control judiciar la instantele care au judecat retrocedarea Nadasului.

ARAD. Retrocedarea intregului sat Nadas nu a ramas fara ecou. Dupa ce mass-media locale si nationale au mediatizat transformarea satenilor in veritabili iobagi ai mileniului trei, cazul a ajuns in atentia senatorului Valer Marian.

Acesta a facut o interpelare catre Ministerul Justitiei, povestind situatia Nadasului din anul 2006 incoace, de cand familia Colteu a solicitat si primit in

Valer Marian a fost declarat incompatibil de ANI

09 August 2013 - Valer Marian a fost declarat incompatibil de ANI

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul senatorului Valer Marian, fost presedinte al PSD Satu Mare. Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitarii simultane a mai multor functii si calitati, contrar prevederilor legale.
Potrivit unui comunicat de presa al ANI, Valer Marian s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat, a detinut, simultan, calitatea de Senator in Parlamentul Romaniei si functia de administrator in cadrul

Autodenunt la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea in falsificarea referendumului

15 Iulie 2013 - Autodenunt la DNA privind implicarea lui Liviu Dragnea in falsificarea referendumului

Senatorul PSD Valer Marian a sesizat DNA cu privire la referendum. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat recent ca nu a vorbit cu niciun presedinte de sectie de votare despre referendum si ca nu a comunicat cu ei in timpul desfasurarii scrutinului din 29 iulie, precizand ca procurorii DNA au toate datele la dispozitie in acest sens.

UPDATE 3: Cozmin Gusa: "Dezvaluirile pot avea un efect de tsunami in politica romaneasca. Faptul ca UN PARLAMENTAR,

fost procuror, fost

Victor Ponta a semnat excluderea senatorului Valer Marian din PSD

23 Mai 2013 - Victor Ponta a semnat excluderea senatorului Valer Marian din PSD

Presedintele PSD, Victor Ponta, a semnat hotararea cu privire la excluderea din partid a senatorului Valer Marian.

Pentru a evita unele speculatii, PSD Satu Mare a transmis astazi presei hotararea semnata de presedintele Victor Ponta.

Hotararea are un singur articol

Membrii USL Satu Mare au votat pentru excluderea senatorului Valer Marian din formatiunea politica

15 Mai 2013 - Membrii USL Satu Mare au votat pentru excluderea senatorului Valer Marian din formatiunea politica

Membri Uniunii Social Liberale s-au intrunit miercuri in sala mare a Consiliului Judetean pentru a-si exprima din nou public parerile fata de comportamentul senatorului Valer Marian din ultima vreme dar si pentru a lua impreuna o decizie in ceea ce- l priveste.

Au fost prezenti la sedinta majoritatea membrilor Uniunii Social Liberale din judet, in frunte cu deputatii Ovidiu Silaghi si Octavian Petric. Liderii celor doua partied au declarat ca primul pas care trebuie facut pentru ca USL

Contraatacul senatorului Marian: Mircea Govor si-a dat arama psihotica si psihedelica pe fata!

19 Aprilie 2013 - Contraatacul senatorului Marian: Mircea Govor si-a dat arama psihotica si psihedelica pe fata!

Senatorul Valer Marian a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a redevenit membru al Partidului Social Democrat.

Acesta a sustinut conferinta de presa la imbarcarea in autocarul care a transportat o parte a celor 64 de delegati satmareni ai formatiunii la Congresul PSD de la Bucuresti. Marian a raspuns cu acuzatii grave atacurilor lansate in mass-media de Mircea Govor, vicepresedintele OJ a PSD si vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare.

Marian revine in PSD
In

Valer Marian raspunde: Govor este santajabil, nu are niciun Dumnezeu, in afara de bani si ciolan!

18 Aprilie 2013 - Valer Marian raspunde: Govor este santajabil, nu are niciun Dumnezeu, in afara de bani si ciolan!

Senatorul Valer Marian a dorit sa faca unele precizari referitoare la declaratiile vicepresedintelui Consiliului Judetean, Mircea Govor, fostul sau bun prieten, si coleg de partid, anuntand ca-l va actiona in instanta pentru afirmatiile facute.

De altfel, senatorul a precizat ca a fost avertizat ca va urma acest atac, intrucat Govor este "santajabil din varii motive", iar acesta "nu are niciun Dumnezeu, in afara de bani si ciolan".

Redam in continuare declaratia lui Valer Marian:
"Govor

Mircea Govor despre Valer Marian: un monstru odios, betiv si santajist

18 Aprilie 2013 - Mircea Govor despre Valer Marian: un monstru odios, betiv si santajist

Mircea Govor, vicepresedintele Consiliului Judetean, a lansat astazi o serie de acuzatii grave la adresa senatorului autosuspendat din PSD Valer Marian, despre care zice ca are un "caracter infect", ca este "un monstru odios", "betiv" si "santajist", din cauza caruia judetul Satu Mare nu a primit bani de la centru, deoarece "s-a luat la harta cu toata lumea".

Mircea Govor, unul dintre cei mai buni prieteni ai senatorului, a intervenit in cadrul emisiunii "Ora adevarului", realizata de Victor

Fraudele si coruptia de la Sucursala Satu Mare a CEC Bank

16 Aprilie 2013 - Fraudele si coruptia de la Sucursala Satu Mare a CEC Bank

Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, a depus ieri la Senat o interpelare adresata ministrului Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, avand ca obiect "Fraudele si coruptia de la Sucursala Satu Mare a CEC Bank". Reproducem integral continutul interpelarii:

Recent mi-a parvenit o sesizare, pe care o reproduc mai jos, privind implicarea in mai multe fraude si acte de coruptie a directorului Sucursalei CEC Bank, Daniel George Ardelean, cunoscut ca suporter fervent si sponsor consistent al PDL,

Valer Marian este de acord cu un control psihiatric, cu conditia sa participe si Ovidiu Silaghi

15 Aprilie 2013 - Valer Marian este de acord cu un control psihiatric, cu conditia sa participe si Ovidiu Silaghi

Senatorul Valer Marian ne-a transmis astazi un comunicat de presa referitor la declaratiile facute de deputatul Ovidiu Silaghi, precizand ca este de acord cu un control psihiatric, cu conditia sa participe si presedintele PNL Satu Mare.

Redam in continuare comunicatul:
In virtutea dreptului la replica, solicit sa publicati sau sa difuzati urmatoarele referitor la afirmatiile facute de distinsul deputat PNL Ovidiu Silaghi in conferinta de presa sustinuta in data de 14 aprilie 2013:

Sunt

Opriti batjocura impotriva locotenentului Alexandru! Salvati onoarea Armatei Romane!

09 Aprilie 2013 - Opriti batjocura impotriva locotenentului Alexandru! Salvati onoarea Armatei Romane!

Senatorul Valer Marian a adresat o interpelare Guvernului in care expune cazul locotenentului Gheorghe Alexandru, exclus din Armata Romana, dupa ce s-a raliat protestarilor din Piata Universitatii, in ianuarie 2012.

Valer Marian atrage atentia asupra tergiversarii luarii masurilor de repunere in drepturi a locotententului, desi acesta a fost asigurat in mai multe ocazii ca ordinul de exludere va fi revocat si ca va fi reprimit in Armata.

Textul integral al interpelarii senatorului Valer

Valer Marian isi extinde programul de audiente

02 Aprilie 2013 - Valer Marian isi extinde programul de audiente

Pentru a veni in ajutorul cetatenilor din judetul Satu Mare, care doresc sa semnaleze probleme personale sau de interes public, senatorul Valer Marian isi va extinde programul de audiente incepand din luna aprilie, dupa cum urmeaza:

- in zilele de joi, incepand de la orele 10, va acorda audiente la cabinetul senatorial din municipiul Satu Mare (Piata 25 Octombrie nr. 1 etaj 8 camera 9 - Palatul Administrativ);
- in zilele de vineri, incepand de la orele 10, in birourile deschise sau care

Fraude si coruptie la CEC Bank

28 Martie 2013 - Fraude si coruptie la CEC Bank

Intrucat nu a primit niciun raspuns la solicitarile adresate institutiilor abilitate, Politie, Parchet si DNA, privind prezumtivele fapte de coruptie savarsite de catre directorul CEC Bank Satu Mare, Ardelean George Daniel, senatorul Valer Marian a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, o serie de elemente privind ilegalitatile comise de directorul sucursalei satmarene.

Senatorul Marian si-a exprimat convingerea ca aspectele semnalate vor prezenta interes pentru anchetatori. Tot ieri,

Valer Marian prezinta indicii privind fapte de coruptie la CEC Satu Mare

27 Martie 2013 - Valer Marian prezinta indicii privind fapte de coruptie la CEC Satu Mare

Senatorul Valer Marian a adus astazi, intr-o conferinta de presa, din nou acuzatii grave la adresa directorului CEC Satu Mare, Daniel Ardelean (foto), spunand ca acesta ar fi implicat in prezumtive fapte de coruptie, cerand organelor de ancheta sa faca lumina in acest caz.

Liderul PSD Satu Mare a explicat ca desi a mai facut declaratii referitoare la acest caz nu a primit nici un raspuns, prezentand in mod public unele "elemente" ce pot fi de folos organelor de ancheta, Politie, Parchet sau

Alegerea noii conduceri a PSD Satu Mare a fost amanata

27 Martie 2013 - Alegerea noii conduceri a PSD Satu Mare a fost amanata

Presedintele PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, a anuntat astazi intr-o conferinta de presa ca vineri, 29 martie, nu vor mai avea loc alegeri la filiala judeteana a partidului, ci doar prezentarea raportului de activitate a actualei conduceri, care-si incheie mandatul.
Potrivit acestuia, vineri, incepand de la ora 11,00, va avea loc conferinta organizatiei judetene PSD, la care vor participa 725 de delegati desemnati de organizatiile din judet. Vor fi prezenti secretarul general al PSD

Valer Marian se gandeste daca mai candideaza la sefia PSD Satu Mare

21 Martie 2013 - Valer Marian se gandeste daca mai candideaza la sefia PSD Satu Mare

Presedintele PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, a transmis astazi un comunicat de presa, in care anunta ca inca nu s-a decis daca va candida pentru un nou mandat in fruntea social democratilor satmareni, precizand ca anumiti lideri din capitala nu il mai sustin. Redam in continuare comunicatul.

Comunicat de presa

In data de 29 martie 2013 va avea loc Conferinta judeteana de alegeri a Organizatiei Judetene Satu Mare a Partidului Social Democrat.
In ultima luna au avut loc adunari de

Valer Marian il cearta pe Valeriu Zgonea intr-o scrisoare deschisa

14 Martie 2013 - Valer Marian il cearta pe Valeriu Zgonea intr-o scrisoare deschisa

Senatorul Valer Marian i-a transmis presedintelui Camerei Deputatilor, Vale riu Zgonea, o scrisoare deschisa in care isi exprima consternarea fata de unele afirmatii facute de cel de-al treilea om in stat. Redam in continuare continutul scrisorii.

Alaturi de numerosi romani din Transilvania (si nu numai), am ramas consternat dupa declaratia dumneavoastra (de marti, trei ceasuri rele) in care, dupa ce ati fost intrebat de jurnalisti daca va deranjeaza arborarea drapelului secuiesc la Baraolt,

Au plecat unspe negri portocalii, urmeaza alti noua ageamii

08 Martie 2013 - Au plecat unspe negri portocalii, urmeaza alti noua ageamii

Senatorul Valer Marian, presedintele Organizatiei Judetene a PSD, a sustinut, ieri, la sediul formatiunii, o conferinta de presa, pe tema situatiei din institutiile deconcentrate si administratia publica locala la nivelul judetului Satu Mare.

In urma cu aproximativ o luna, in cadrul unei alte conferinte de presa, senatorul Valer Marian a semnalat o serie de aspecte critice legate de activitatea unor institutii deconcentrate, ale administratiei publice locale. Senatorul a cerut atunci

Eliberarea din functie a directorilor SC Electrica SA aserviti PDL

26 Februarie 2013 - Eliberarea din functie a directorilor SC Electrica SA aserviti PDL

Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, a prezentat ieri in Senat o interpelare intitulata "Eliberarea din functie a directorilor SC Electrica SA aserviti PDL", adresata ministrului Energiei, Constantin Nita. Reproducem integral continutul interpelarii:

In judetele componente ale Regiunii de Dezvoltare de Nord -Vest sunt mentinuti in functie multi directori ai SC Electrica Furnizare Transilvania Nord SA si ai SC SISE Electrica Transilvania Nord SA, ambele cu sediul in Cluj Napoca, care au

Scrisoare deschisa catre Victor Ponta

20 Februarie 2013 - Scrisoare deschisa catre Victor Ponta

Senatorul Valer Marian a prezentat ieri, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta in Palatul Administrativ, o scrisoare deschisa catre premierul si presedintele PSD Victor Ponta.

Alaturi de presedintele Organizatiei Judetene Satu Mare a PSD, senatorul Valer Marian, la conferinta de presa au mai participat jurnalistul Ovidiu Ohanesian, care ocupa de trei ani functia de consilier de presa si de siguranta nationala al senatorului satmarean, si locotenentul Alexandru Gheorghe, care va fi

Senatorul Valer Marian adreseaza o scrisoare deschisa presedintelui PSD, Victor Ponta

19 Februarie 2013 - Senatorul Valer Marian adreseaza o scrisoare deschisa presedintelui PSD, Victor Ponta

In cadrul unei conferinte de presa sustinute astazi, 19 februarie, senatorul Valer Marian a dat citire unei scrisori deschise adresate presedintelui PSD, Victor Ponta prin care isi manifesta nemultumirea cu privire la anumite aspecte privind marginalizarea unor persoane din cadrul PSD, reforma administrativ-teritoriala a tarii, etc.

La conferinta de presa de astazi alaturi de senatorul Marian au mai participat locotenentul Alexandru Gheorghe si jurnalistul Ovidiu Ohanesian.

In continuare

Senatorul Valer Marian se desparte de Gazeta de Nord Vest si isi face trust de presa

29 Decembrie 2011 - Senatorul Valer Marian se desparte de Gazeta de Nord Vest si isi face trust de presa

Senatorul Valer Marian, presedinte al PSD Satu Mare, se desparte de Gazeta de Nord Vest si isi lanseaza propriul trust de presa, compus dintr-un ziar online, o televiziune online si un saptamanal, urmand sa fie lansat in luna ianuarie. Noul trust va fi foarte critic la adresa administratiei locale dar si fata de unele societati de salubrizare sau apa-canal.

Valer Marian a prezentat astazi in cadrul unei conferinte de presa bilantul realizarilor din 2011 in calitate de presedinte al PSD Satu

Valer Marian: "Urmeaza descinderi in judetele Satu Mare si Maramures"

09 Februarie 2011 - Valer Marian: "Urmeaza descinderi in judetele Satu Mare si Maramures"

Vamile vizate: Sighet, Halmeu, Petea, Bors si Episcopia Bihorului

Senatorul sustine ca retelele cercetate pentru contrabanda cu tigari incep sa se reprofileze pe traficul de droguri. Controalele de ieri de la granita cu Serbia ar fi trebuit insotite de actiuni similare la granita cu Ungaria

Seful Vamilor, urmarit penal?
Urmatoarele descinderi ale organelor de ancheta impotriva contrabandei cu tigari vor avea loc in punctele vamale din judetele Satu Mare si Maramures, sustine, pentru

Senatorul Marian l-a dat pe ministrul Oprea pe mana Parchetului General

09 Decembrie 2010 - Senatorul Marian l-a dat pe ministrul Oprea pe mana Parchetului General

Acesta a depus ieri o sesizare penala impotriva ministrului apararii pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si trafic de influenta.

Senatorul PSD de Satu Mare Valer Marian a depus, ieri, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o sesizare penala impotriva ministrului Apararii Nationale, Gabriel Oprea. In sesizarea adresata procurorului general Laura Codruta Kovesi, senatorul Marian solicita cercetarea ministrului Oprea pentru abuz in serviciu contra

Pensionarii le cer parlamentarilor satmareni sa le reprezinte interesele

08 Iunie 2010 - Pensionarii le cer parlamentarilor satmareni sa le reprezinte interesele

Asa cum am scris in numarul de luni al cotidianului nostru sambata, 5 iunie, parlamentarii satmareni ai PsD, UDMR, PDL si PNL au fost invitati la sediul Asociatiei Judetene a Pensionarilor (AJP) la un dialog public privind diminuarea pensiilor.

In cazul conflictului Racsa - Orasu Nou se cauta solutii

30 Mai 2010 - In cazul conflictului Racsa - Orasu Nou se cauta solutii

Pe marginea cazului conflictual Racsa - Orasu Nou, vineri si sambata la sediul Prefecturii Satu Mare s-au purtat discutii intre liderii celor 3 partide mari din judet: PD-L,

Senatorul PSD Valer Marian acuza SRI ca face politie politica

07 Mai 2010 - Senatorul PSD Valer Marian acuza SRI ca face politie politica

Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, a prezentat vineri, la ora 15,45, o declaratie de presa in fata sediului Directiei Judetene Satu Mare a Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Senatorul Marian si ziaristii prezenti au stat in fata

PSD cere demisia Guvernului Boc

03 Mai 2010 - PSD cere demisia Guvernului Boc

PSD cere demisia Guvernului Boc pe motiv ca este incapabil de guvernare si ca nu a eloborat niciun plan de iesire din criza. Motivele privind acest aspect au fost prezentate de catre

Parlamentarii PSD de Satu Mare au formulat

15 Ianuarie 2010 - Parlamentarii PSD de Satu Mare au formulat

Parlamentarii PSD de Satu Mare, senatorul Valer Marian si deputatul Gheorghe Ciocan, au formulat si au sustinut sapte amendamente la proiectul Legii bugetului de stat inaintat Parlamentului de Guvernul Boc IV. Trei amendamente au vizat reabilitarea unora din cele mai catastrofale drumuri din judetul Satu Mare: DC Odoreu- Apa,

Sedinta festiva si rapida a Consiliului Judetean

22 Decembrie 2009 - Sedinta festiva si rapida a Consiliului Judetean

Consilierii judeteni satmareni s-au reunit ieri cu ocazia ultimei sedinte din acest an, care s-a derulat intr-o atmosfera festiva. La sedinta a participat si senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, numerosi directori ai directiilor si institutiilor

Senatorul PSD, Valer Marian, acuza:

04 Decembrie 2009 - Senatorul PSD, Valer Marian, acuza:

Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, a acuzat ieri PDL, in cadrul unei conferinte de presa, ca a facut o campanie electorala ilegala si murdara pentru al doilea tur al alegerilor prezidentiale, finantata din bani negri. De

Doi observatori OSCE la Satu Mare

04 Decembrie 2009 - Doi observatori OSCE la Satu Mare

Senatorul Valer Marian a fost contactat si apoi s-a intalnit la sediul judetean al PSD cu doi observatori ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Enira Bronitskaya si Piero Iaia, care se afla in tara noastra pentru supravegherea alegerilor prezidentiale. Valer Marian a precizat ca cei doi observatori au solicitat informatii privind

Carte pentru preoti, sponsorizata de senatorul PSD Valer Marian

02 Decembrie 2009 - Carte pentru preoti, sponsorizata de senatorul PSD Valer Marian

Preotul Nicolae Stoia isi va lansa maine a patra sa carte, intitulata Carte pentru preoti, dar nu numai. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 17.00, la Catedrala Sfintii Imparati Constantin si Elena din municipiul Satu Mare. Volumul a fost publicat cu sprijinul financiar al senatorului PSD de Satu Mare, Valer Marian, caruia autorul ii multumeste, in mod deosebit, la finalul cartii. La lansarea de joi va participa si episcopul vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, Iustin

Sala arhiplina la spectacolul oferit de PSD la Mediesu Aurit

17 Noiembrie 2009 - Sala arhiplina la spectacolul oferit de PSD la Mediesu Aurit

400 de persoane au urmarit evolutiile a zeci de artisti pe scena caminului cultural Seara de duminica va ramane in amintirea locuitorilor din comuna Mediesu Aurit. Sala caminului cultural s-a dovedit neincapatoare pentru cei aproximativ 400 de oameni care au dorit sa urmareasca, foarte multi in picioare, spectacolul extraordinar de colinde, muzica populara, usoara si folk oferit de Organizatia Judeteana Satu Mare a Partidului Social Democrat. Pe scena au evoluat Octavian Bud (cel mai valoros

Spectacol inedit la Poesis cu Mike Godoroja si Dan Mircea Cipariu

16 Noiembrie 2009 - Spectacol inedit la Poesis cu Mike Godoroja si Dan Mircea Cipariu

Publicul a gustat din plin momentele de instant composing specifice jazzului Asa cum am anuntat in avanpremiera, sambata seara la Restaurantul Poesis a avut loc spectacolul de jazz si poezie sustinut de Mike Godoroja si poetul Dan Mircea Cipariu. Dupa ora 20.00, cand sala rezervata acestui eveniment s-a umplut de lume, pe scena au urcat cei doi artisti acompaniati de formatia de instrumentisti Blue Spirit alcatuita din Adrian Chepa - chitara bas, Marian Aciobanitei - chitara - si Marius Vintila

Presedintii sectiilor de votare, 'desemnati' de un jurnalist

13 Noiembrie 2009 - Presedintii sectiilor de votare, 'desemnati' de un jurnalist

Presedintii sectiilor de votare din judet si loctiitorii acestora au fost desemnati joi de presedintele Tribunalului Satu Mare, numele lor fiind alese la intamplare, dintr-o lista, de un jurnalist. Presedintele Tribunalului Satu Mare, Rodica Grosos Maxim, s-a prezentat la sedinta programata cu o lista de nume trase la sorti de ea impreuna cu grefiera de serviciu, sustinand ca procedura desemnarii presedintilor de sectii si a loctiitorilor dureaza foarte mult.

Directorul de campanie al PSD

Un senator PSD reclama nereguli in campania electorala

10 Noiembrie 2009 - Un senator PSD reclama nereguli in campania electorala

Directorul de campanie al PSD in judetul Satu Mare, senatorul Valer Marian, a declarat luni intr-o conferinta de presa ca va depune reclamatii la Biroul Electoral Judetean cu privire la ceea ce el sustine a fi nereguli in campania electorala din partea PD-L. Valer Marian a sustinut ca detine informatii potrivit carora liderii PD-L ar oferi sume cuprinse intre 100 si 400 de lei pentru un vot in favoarea lui Traian Basescu. El a acuzat-o pe Mariana Pop, inspector scolar general judetean, ca ii

Corpul de control al prefectului va verifica activitatea

06 Noiembrie 2009 - Corpul de control al prefectului va verifica activitatea

Corpul de control al Institutiei Prefectului s-a autosesizat in urma conferintei de presa sustinuta duminica de senatorul Valer Marian si va efectua verificari cu privire la activitatea primarului democrat-liberal al comunei Mediesu Aurit, Gheorghe Robas (foto), ne-a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Satu Mare, Daliana Lazar. Potrivit sursei citate, verificarile vor fi efectuate in perioada imediat urmatoare, intrucat Corpul de control al prefectului are deja programate controale la

Senatorul Valer Marian acuza iar Politia de partizanat politic

02 Noiembrie 2009 - Senatorul Valer Marian acuza iar Politia de partizanat politic

Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, a sustinut, ieri, la sediul Organizatiei Judetene a PSD Satu Mare, o conferinta de presa, in care a abordat patru teme, prima fiind legata de scandalul fugii lui Omar Hayssam si implicarea presedintelui Traian Basescu in acest caz. De asemenea, Valer Marian a mai aratat ca a fost sesizat cu privire la un nou caz de partizanat politic in favoarea PDL in care este implicata

Ancheta in IPJ privind audierea unor membri PSD

29 Octombrie 2009 - Ancheta in IPJ privind audierea unor membri PSD

Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Satu Mare, Liviu Taut, a dispus efectuarea unei anchete la Politia Municipiului Satu Mare, dupa ce senatorul social democrat Valer Marian a reclamat ca politistii ar fi retinut abuziv cativa membri PSD care lipeau afise, in vreme ce PD-L-istii ar fi lipit materiale electorale pe stalpi. Taut a declarat miercuri,in cadrul unei conferinte de presa, ca reclamatiile senatorului "fac obiectul cercetarilor unei echipe", iar, pana la finalul acestei

Producatori de lapte tepuiti de o firma din Baia Mare

28 Octombrie 2009 - Producatori de lapte tepuiti de o firma din Baia Mare

Patronul unei firme de produse lactate din Baia Mare datoreaza 28.000 lei crescatorilor de animale din comuna Pomi. Suma mentionata, neachitata de patronul Gheorghe Olteanu celor 64 de crescatori de bovine din Pomi, reprezinta contravaloarea laptelui predat firmei SC Milkhumana SRL Baia Mare in lunile aprilie, mai si iunie a.c. Cazul a fost prezentat ieri la audientele organizate de Institutia Prefectului Satu Mare de catre Marian Trandafirescu, reprezentantul Asociatiei Crescatorilor de

Premierul Boc, prins cu minciuna la pensiile speciale

27 Octombrie 2009 - Premierul Boc, prins cu minciuna la pensiile speciale

Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, a declarat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa ca PDL a tinut la sertar mai multe initiative

Echipe de campanie ale PSD, duse cu forta la Politie

26 Octombrie 2009 - Echipe de campanie ale PSD, duse cu forta la Politie

Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, a solicitat, ieri, demisia sau demiterea sefului Politiei municipiului Satu Mare, comisarul sef Adrian Zbona, acuzandu-i pe subordonatii sai ca fac partizanat cu PDL. Pe de alta parte, senatorul Marian i-a acuzat pe unii

Justitie oarba de-a binelea

19 Octombrie 2009 - Justitie oarba de-a binelea

Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, ne-a semnalat un abuz grav al judecatorilor de la Curtea de Apel Oradea la adresa sotilor Balogh Attila si Balogh Elisabeta din Satu Mare, care, in urma unei hotarari pronuntate de acestia, au fost evacuati nelegal dintr-un apartament detinut legitim, in baza unui contract de inchiriere valabil incheiat cu Serviciul Public de Exploatare a Spatiului Locativ (SPESL) din cadrul Primariei Municipiului Satu Mare. Dupa ce Judecatoria Satu Mare si Tribunalul

Ministrul Sanatatii raspunde la interpelarea senatorului

01 Octombrie 2009 - Ministrul Sanatatii raspunde la interpelarea senatorului

Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, a adresat recent ministrului Sanatatii, Ion Bazac, o interpelare avand ca obiect aprobarea tratamentelor in strainatate, cu referire la cazul satmarencei Carmen Calinca, care are nevoie de un transplant de plamani, care costa 120.000 de euro si poate fi realizat doar la o clinica din Viena. Femeia sufera de fibroza pulmonara sub forma de sarcoidoza

Raport din Parlament

29 Septembrie 2009 - Raport din Parlament

In sedinta de ieri a Senatului, senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, a formulat o intrebare adresata presedintelui Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului, Mircea Ursache, avand ca obiect nesolutionarea cererii unui pagubit FNI din Satu Mare. Redam integral textul intrebarii: In calitate de pagubit al FNI, unde a detinut 394 unitati de fond in valoare de 33.625.650 lei vechi, petentul Olteanu Emil, cu domiciliul in Satu Mare str. Liviu Rebreanu nr. 9, a depus la AVAS un dosar cu

Raport din Parlament

23 Septembrie 2009 - Raport din Parlament

Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, a prezentat luni, 21 septembrie, in plenul Senatului o

Timpan suspectat la Palat

10 Septembrie 2009 - Timpan suspectat la Palat

In urma recentelor scandaluri declansate la nivel national in urma dezvaluirilor ca Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si Serviciul de Paza si Protectie (SPP) fac politie politica, sefii judetului se tem ca le sunt interceptate ilegal convorbirile telefonice. Suspiciunile sunt intarite si de faptul ca structurile judetene ale STS si SPP isi au birourile chiar in Palatul Administrativ, la foarte mica

Relansarea proiectului Luna Ses

05 Septembrie 2009 - Relansarea proiectului Luna Ses

Proiectul statiunii de schi de la Luna Ses va fi relansat, Consiliul Judetean urmand sa organizeze in perioada urmatoare licitatia pentru reluarea lucrarilor. La invitatia primarului orasului Negresti Oas, Nicolae Bura, parlamentarii PSD Valer Marian si Gheorghe Ciocan, presedintele si

Distractie pe cinste la Ziua Vezendiului

31 August 2009 - Distractie pe cinste la Ziua Vezendiului

Satenii din localitatea Vezendiu au imbracat sambata straie de sarbatoare pentru a cinsti cum se cuvine intalnirea cu fiii satului si pentru a petrece de ziua localitatii. La manifestari au fost prezenti subprefectul Gabriel Les, directorii Casei Judetene de Pensii si a Directiei Sanitar Veterinara, Eugenia Sabou si Radu Roca, care au fost insotiti de Ioan Tou, care este fiu al satului. Primarul comunei Tiream, Fezer Gabor, a deschis manifestarile adresand un cuvant de bun venit pentru

Ploaie de oficialitati la Ziua comunei Turt

24 August 2009 - Ploaie de oficialitati la Ziua comunei Turt

O serie de personalitati marcante ale judetului Satu Mare au tinut sa participe, ieri, la festivitatile prilejuite de Ziua comunei Turt. Printre acestea pot fi enumerate senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, deputatii satmareni Gheorghe Ciocan (PSD) si Ioan Holdis (PD-L) prefectul Radu Giurca, subprefectii Aurelia Fedorca si Gabriel Les, vicepresedintii Consiliului Judetean, Mircea Govor si Adrian

Ploaie de oficialitati la Ziua comunei Turt

24 August 2009 - Ploaie de oficialitati la Ziua comunei Turt

O serie de personalitati marcante ale judetului Satu Mare au tinut sa participe, ieri, la festivitatile prilejuite de Ziua comunei Turt. Printre acestea pot fi enumerate senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, deputatii satmareni Gheorghe Ciocan (PSD) si Ioan Holdis (PD-L) prefectul Radu Giurca, subprefectii Aurelia Fedorca si Gabriel Les, vicepresedintii Consiliului Judetean, Mircea Govor si Adrian

Sef de politie sanatos la chef, bolnav la demitere

18 August 2009 - Sef de politie sanatos la chef, bolnav la demitere

La Slobozia, clanurile tiganesti se linseaza sub ochii politistilor, iar ministrul de Interne, Dan Nica, ameninta cu demiteri. Comandantul Politiei Slobozia, Iosif Chirica, a fost filmat, acum un an beat in casa unui interlop. In timp ce la Bucuresti se pregateste "decapitarea" Politiei Ialomita, angajatii acesteia se plang in strada de lipsa banilor pentru combaterea infractionalitatii si cred ca "neajunsurile" vor conduce "la savarsirea unor acte de coruptie". Ministrul de interne, Dan Nica,

Sute de tarani din Satu Mare, tepuiti de o firma baimareana

12 August 2009 - Sute de tarani din Satu Mare, tepuiti de o firma baimareana

Mai multi oameni din patru localitati satmarene s-au plans autoritatilor locale ca au livrat lapte unei societati comerciale din Baia Mare, mai bine de trei luni, insa nu au vazut nicio letcaie de pe urma acestei activitati.
Inspectoratul Judetean de Politie Satu Mare s-a sesizat cu privire la prejudicierea mai multor locuitori din comunele Barsau, Crucisor, Pomi si Valea Vinului, de catre firma SC Milk Humana SRL, din Baia Mare, si a inceput verificarile de rigoare. Asta dupa ce sute de

Angajatii de la Remarul asteapta restantele de la CFR

02 Iulie 2009 - Angajatii de la Remarul asteapta restantele de la CFR

Ieri, 1 iulie, liderul sindicatului de la Remarul 16 Februarie, Valer Marian, a declarat ca "in cursul zilei de miine (astazi - n.r.) asteptam vesti bune de la conducere, adica speram sa ne fie platite restantele si sa fie deblocata situatia in care ne aflam de citeva luni". El a precizat ca, in fiecare dintre ultimele luni, au fost disponibilizati cite 29 de oameni si, daca nu vor fi platite sumele restante firmei clujene, probabil, valul de concedieri va continua. "Daca va fi respectat

Garda de Mediu si Protectia Mediului au directori noi

13 Iunie 2009 - Garda de Mediu si Protectia Mediului au directori noi

* Festivitatea de numire in functie a avut loc ieri la Prefectura Sirul numirilor de directori la institutiile deconcentrate ale statului s-a apropiat de final ieri, cand in sala mica a Prefecturii a fost facuta cunoscuta oficial conducerea Agentiei pentru Protectia Mediului Satu Mare si a Comisariatului Judetean Satu Mare al Garzii Nationale de Mediu. In prezenta unei parti a angajatilor APM si a celor de la Garda de Mediu, a unor membri marcanti ai PDL si PSD, si a catorva directori de

O droaie de directori PSD - PDL au fost instalati ieri in functii

04 Iunie 2009 - O droaie de directori PSD - PDL au fost instalati ieri in functii

Daca in zilele anterioare la nivel de judet au fost facute instalari sporadice de directori ai institutiilor deconcentrate, ieri a fost o zi plina, fapt subliniat si de prefectul Radu Giurca. S-a doborat orice posibil record, fiind instalati nu mai putin de 20 de directori ai unor institutii din diverse domenii. In majoritatea institutiilor au fost instalati 2-3 directori. Cel mai mare numar de directori au fost instalati la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Satu Mare si

4 directori si 4 adjuncti instalati in functie: la finante, garda financiara, pensii si veterinari

30 Mai 2009 - 4 directori si 4 adjuncti instalati in functie: la finante, garda financiara, pensii si veterinari

* Noii directori, dupa ce au sustinut examenele, au incheiat cu ministerele contracte de management Ieri, 29 mai, a inceput in judetul Satu Mare suita de instalari in functie ale directorilor institutiilor deconcentrate care au fost nominalizati de cele doua partide aflate la guvernare, Alianta PSD+PC si PDL, si care au sustinut in ultimele doua saptamani examenele pentru numirea pe post. Desigur, vor fi instalati in functii numai candidatii care au obtinut cel putin 70 de puncte la aceste

Mihai Borsa banuieste ca vecinul sau Ioan Ardelean i-a otravit pomii din curte

20 Mai 2009 - Mihai Borsa banuieste ca vecinul sau Ioan Ardelean i-a otravit pomii din curte

Fiecare dintre noi isi construieste intr-un fel sau altul relatiile de vecinatate. Unele sunt de complezenta, altele alimentate de necesitatile cotidiene sau pur si simplu de nevoia de a socializa. Din pacate sunt din ce in ce mai multe cazuri in care relatiile dintre vecini sunt alimentate de ura, rautate, dusmanie, intoleranta. Intoleranta duce la incalcarea libertatii si demnitatii persoanelor si la un sir nesfarsit de certuri. Relatii tensionate cu vecinii In cursul lunii februarie, am

La Carei a fost dezvelit un obelisc in cinstea eroilor cazuti acum 90 de ani

22 Aprilie 2009 - La Carei a fost dezvelit un obelisc in cinstea eroilor cazuti acum 90 de ani

* Cheltuielile pentru ridicarea lui au fost platite de Asociatia Unirea 2009 Noi ne-am facut datoria ca voi sa fiti fericiti, fratilor nu ne uitati. Aceste cuvinte sunt scrise pe obeliscul care a fost dezvelit ieri, la Carei, in memoria ostasilor cazuti in lupta pentru eliberarea tinuturilor satmarene de sub regimul comunist maghiar. Monumentul a fost ridicat in cimitirul de langa piata de catre Asociatia Unirea 2009. Aceasta asociatie a fost fondata in luna ianuarie a acestui an. Membrii sai

90 de ani de la eliberarea Satmarului de sub regimul comunist maghiar

22 Aprilie 2009 - 90 de ani de la eliberarea Satmarului de sub regimul comunist maghiar

Evenimentul a fost marcat la Satu Mare printr-un simpozion Ieri a avut loc un simpozion la Muzeul Judetean Satu Mare cu tema Eliberarea Satmarului de sub regimul comunist maghiar - 19 aprilie 1919. Manifestarile prilejuite de aniversarea a 90 de ani de la eliberarea partii de vest a Transilvaniei si unirea ei cu Romania au continuat cu dezvelirea obeliscului inchinat ostasilor romani cazuti pentru eliberarea Satmarului, la cimitirul ortodox din Carei, si azi va urma sustinerea de evocari la

Raport din Parlament

17 Aprilie 2009 - Raport din Parlament

* Interpelare pentru sprijinirea copiilor autisti Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, a formulat la Senat o interpelare adresata ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, intitulata Sprijinirea copiilor autisti: In ultimii ani a crescut substantial numarul copiilor diagnosticati cu autism in judetul Satu Mare. Actualmente in evidentele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a judetului Satu Mare se afla un numar de 157 copii autisti (69 fete, 88 baieti,

Senatorul Valer Marian a efectuat un control inopinat la Penitenciarul Satu Mare

14 Aprilie 2009 - Senatorul Valer Marian a efectuat un control inopinat la Penitenciarul Satu Mare

* In calitate de membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte si minoritati Saptamana trecuta, respectiv luni, 6 aprilie 2009, intre orele 9-14, senatorul PSD Valer Marian a efectuat un control inopinat in Penitenciarul Satu Mare pe tema respectarii drepturilor omului. Actiunea de control s-a bazat pe o tematica decisa de Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati in Senatul Romaniei. Penitenciarul din Satu Mare este un penitenciar cu regim deschis si semideschis, in care-si

Oficialitatile satmarene au plantat copaci la santierul silvic de la padurea Noroieni

04 Aprilie 2009 - Oficialitatile satmarene au plantat copaci la santierul silvic de la padurea Noroieni

* In zona respectiva, Directia Silvica va regenera 7 hectare de padure cu stejar si frasin Ieri, toate oficialitatile satmarene au fost invitate la santierul silvic de la padurea Noroieni, pentru a planta cate un copac. Actiunea a fost organizata de Directia Silvica (DS) Satu Mare, in cadrul Lunii plantarii arborilor (15 martie - 15 aprilie). Alaturi de conducerea DS Satu Mare au fost prezenti: prefectul Radu Giurca; presedintele Consiliului Judetean, Arpad Csehi; primarul Iuliu Ilyes;

Pitcovici si afacerile cu droguri

26 Martie 2009 - Pitcovici si afacerile cu droguri

-- Petre Pitcovici, zis si Pepi, este un personaj controversat care a fost implicat in mai multe scandaluri. A fost cercetat pentru diferite infractiuni, de la trafic cu droguri deosebit de periculoase si pana la tocmirea unor raketi ukrainieni pentru a lichida un ziarist. Pitcovici este unul dintre ofiterii antidrog care a fost implicat in ancheta privind olandezul prins cu droguri, in 1995, in casa prietenei de atunci a fostului ministru de Interne Cristian David. Petre Pitcovici (foto) in

Patru politisti, suspectati ca sunt mana-n mana cu contrabandistii de tigari aduse din Ucraina

24 Martie 2009 - Patru politisti, suspectati ca sunt mana-n mana cu contrabandistii de tigari aduse din Ucraina

Patru politisti - trei de la Politia de Frontiera si unul de la Politia Judeteana Satu Mare - au fost audiati, ieri, la sediul DNA Satu Mare, fiind suspectati de implicare in unele cazuri de contrabanda cu tigari. Aceasta masura a fost luata dupa ce, in noaptea de duminica spre luni, in zona frontierei de la Halmeu, au fost prinse noua persoane implicate in contrabanda cu tigari, care au fost urmarite in ultima luna si despre care anchetatorii sustin ca ar fi introdus in Romania tigari de

"Tigareta" de frontiera

24 Martie 2009 - "Tigareta" de frontiera

Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, sustine ca trecerea clandestina peste granita a tigarilor din Ucraina a inregistrat o amploare fara precedent in judet, avand complicitatea unor politisti de frontiera. Valer Marian a inregistrat la Senat interpelarea intitulata "Contrabanda fara precedent in judetul Satu Mare" (care a adresat-o ministrului de Interne) in care se arata ca "in perioada 2006 - 2008, sub protectia unor politicieni PNL si UDMR si cu complicitatea unor sefi si lucratori din

Contrabanda fara precedent in judetul Satu Mare

24 Martie 2009 - Contrabanda fara precedent in judetul Satu Mare

Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, a inregistrat la Senat miercuri 18 martie o interpelare adresata ministrului de Interne Dan Nica, cu titlul Contrabanda fara precedent in judetul Satu Mare. Interpelarea a fost prezentata ieri, 23 martie, in sedinta de plen a Senatului. Publicam in cele ce urmeaza textul interpelarii. In temeiul dispozitiilor art. 112 alin. 1 din Constitutia Romaniei, republicata, si ale art. 162 din Regulamentul Senatului Romaniei, formulez urmatoarea INTERPELARE

Acuzatii la nivel inalt

03 Martie 2009 - Acuzatii la nivel inalt

Senatorul PSD de Satu Mare Valer Marian ii acuza pe sefii Inspectoratului Judetean Satu Mare al Politiei de Frontiera ca sunt complici la contrabanda cu tigari, iar pe cei din Politie si Parchet ca nu aplica legea in cazul interlopilor, insa

seful IJPF Satu Mare respinge acuzatiile.Intr-un comunicat transmis, ieri, de