Valer Marian - petarda sau bomba? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 15 Iulie 2013, ora 13:56
9458 citiri
Valer Marian - petarda sau bomba? (Opinii)

Tocmai cand coabitarea parea sa fi asternut dulcea uitare peste dosarul reevaluatului Liviu Dragnea, dintr-o zona sulfuroasa cu iz de razbunari si de servicii, a aparut autodenuntul senatorului ex PSD Valer Marian, care spulbera praful asternut pe dosarul "Referendumul".

In fapt, Valer Marian ne explica si cum, si cat s-a furat in vara anului trecut: "Secretarul general Dragnea Liviu a sosit la Oradea cu un elicopter, iar intalnirea a avut loc intr-o sala de protocol a restaurantului hotelului Dacia Continental.

La aceasta intalnire, alaturi de subsemnatul si numitul Govor Mircea Vasile, au fost prezenti presedintii organizatiilor judetene PSD Bihor (Mang Ioan), Arad (Caprar Dorel) si Timis (Bojin Titu), care erau insotiti de 1-2 reprezentanti ai organizatiilor respective.

Participantii am servit masa in sala de protocol, unde s-au purtat discutii de ordin general, iar la un moment dat secretarul general Dragnea ne-a spus sa lasam telefoanele in sala respectiva si am iesit pe un hol, langa o toaleta, unde sus-numitul ne-a spus ca, pentru a realiza in duminica urmatoare cvorumul de participare la referendum de 50% plus 1, va trebui sa convingem, inclusiv prin promisiuni banesti, cat mai multi presedinti de sectii de votare ca sa raporteze la orele stabilite de Biroul Electoral Central, respectiv din doua in doua ore, o prezenta cu 25 de alegatori in plus fata de cea reala", sustine Valer Marian.

Intalnirile de taina au fost confirmate si de alti participanti dintre cei mentionati de senator, insa, cel putin deocamdata, acestia au negat instructiunile, recunoscand doar ca s-a discutat despre o buna mobilizare la referendum. Valer Marian pretinde insa ca are si probe si face referiri la inregistrari audio pe care le va prezenta la DNA.

Interesant este ca Valer Marian nu se afla la prima lovitura de acest tip. Multa vreme a fost folosit de PSD pentru asemenea atacuri la adresa adversarilor din PDL si impotriva lui Traian Basescu. Undeva s-a produs insa o defectiune pentru ca, in urma cu cateva luni, senatorul a intors armele, a fost exclus din partid direct de la sefia PSD Satu Mare pentru care nici nu avea rival.

Imediat a urmat un atac cu acuzatii extrem de grave la adresa lui Victor Ponta, ca si-ar fi batut tatal, ca ar fi participat la orgii homosexuale si altele, pe care insa nimeni nu s-a obosit sa le investigheze, nici presa, nici autoritatile. A fost un scandal peste care a fost asezat un capac si atat.

Iata ca Valer Marian revine, avand ca tinta numarul doi din PSD, promitand ca de aceasta data va aduce si dovezi. Sigur ca poate fi vorba si despre o petarda, dar Valer Marian este fost magistrat si stie ce inseamna un denunt calomnios.

Daca aceste dovezi vor aparea, ele vor genera un cutremur politic de proportii. Efectul va fi nu doar o lovitura poate mortala incasata de Liviu Dragnea, ci si readucerea in prim plan a acuzatiilor la adresa lui Victor Ponta.

In plus, daca dosarul "Referendumul" va ramane totusi in adormire, efectele coabitarii asupra Justitiei vor deveni cuantificabile si dovedite, cu implicatii dincolo de granitele PSD.

Daca ne uitam la evolutia si profilul sau, Valer Marian este exact personajul dubios si, foarte probabil, santajabil, dupa cum spun cei care-l cunosc bine, ideal pentru a fi obligat sa aprinda fitile la al caror capat se afla bombe de mare putere. Cine a pus bombele si cine a intins fitilele?

Nu stiu daca vom afla, dar puteam banui. O anumita zona influenta care doreste o resetare a scenei politice si o dinamitare a jocurilor ce pareau ca si facute. Dupa cum ne putem intreba daca este o chestiune nationala sau una care tine de un context politic cu mult mai larg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Valer Marian autodenunt Dragnea, #Liviu Dragnea dosar referendum , #stiri Valer Marian