Valer Marian, senatorul "Che Guevara": Urmarit cu elicopterul de SRI si oprimat de americani

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 08:29
11346 citiri
Valer Marian, senatorul "Che Guevara": Urmarit cu elicopterul de SRI si oprimat de americani
Foto: Arhiva

Senatorul Valer Marian pare un personaj desprins din filmele hollywood-iene. El povesteste ca a fost monitorizat cu elicopterul de serviciile secrete si ca americanii au facut presiuni sa fie dat deoparte din conducerea PSD. In semn de protest, Marian s-a autosuspendat miercuri din PSD.

Valer Marian a fost pana saptamana trecuta presedinte al organizatiei judetene a PSD Satu-Mare. Vineri, el a renuntat sa mai candideze pentru un nou mandat, desi a fost sustinut de "toate cele 65 de organizatii locale", iar miercuri s-a autosuspendat "temporar" din partid.

Senator PSD: SUA ne acapareaza resursele. Nu sunt si nu voi fi sluga Americii

El sustine ca a luat aceasta decizie in urma "interventiilor" si "presiunilor" din partea ambasadei SUA. Intr-o declaratie facuta in Parlament, in luna februarie, Valer Marian a sustinut ca Statele Unite ii "umilesc" pe romani pentru ca le impun vize, nu acorda Romaniei "ajutoare substantiale" si, mai mult, ne "acapareaza resursele". "Nu voi fi sluga Americii", promitea senatorul PSD.

"Anumiti lideri nationali mi-au spus, in ultimele saptamani, ca au fost mai multe interventii din partea ambasadei americane. Am inteles ca au fost presiuni, acesta a fost motivul esential pentru care am renuntat la conducerea PSD Satu-Mare.

Nu mi se pare corect, pentru ca am depins si ne-am plecat destul la alte inalte porti, la turci, la austrieci, la rusi si regret ca SUA, care a fost principala promotoare a liberatii si democratiei in ultimele doua secole... aici putem discuta mult, avem exemplul Americii Latine, al Indochinei, din pacate n-au promovat numai libertatea si democratia", a dezvaluit Valer Marian pentru Ziare.com.

Monitorizat cu elicopterul de serviciile secrete

Insa americanii nu sunt singura problema a senatorului. Valer Marian s-a autosupendat si pentru a-si manifesta "deceptia" ca liderii PSD nu reactioneaza fata de "abuzurile" la care ar fi supus din partea serviciilor secrete. Totul a inceput in urma cu doi ani, cand ar fi fost tinta unor "operatiuni combinate" ale SRI, SPP si SIPI.

"Dupa primele mele declaratii impotriva unor oameni apropiati presedintelui Traian Basescu, pe care le-am facut in iarna anului 2011, impotriva presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, a fostului ministru de Interne, Traian Igas, si a generalului Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, si impotriva fostului ministru al Dezvoltarii si Turismului Elena Udrea am fost supus unor actiuni abuzive de urmarire operativa pe motive de siguranta nationala.

Timp de trei luni am fost supus unei operatiuni de control tehnic operativ total, TOT se numeste in limbajul serviciilor secrete, mi-au fost interceptate toate convorbirile telefonice, dar si ambientale, pe strada, in diverse magazine, restaurante, piete, aeroporturi. A fost adus un microbuz cu o statie speciala care poate sa intercepteze toate convorbirile ambientale de la o anumita distanta. Am aflat ca a fost trimisa o echipa de sapte oameni la Satu-Mare, care ma preluau de la aeroport si pe urma organizau operatiuni de filaj si interceptare in toate locatiile in care ma deplasam.

O alta echipa de sapte oameni ma urmareau operativ la Bucuresti. Ministrul Igas a mai dispus Directiei Generale de Protectie Interna sa fiu interceptat si filat. SIPI Maramures a trimis la Satu-Mare o echipa de sase oameni, cinci barbati si o femeie, am reusit sa-i identific pe toti, pe doi i-am prins in timpul unei operatiuni de filaj", povesteste senatorul.

Dar toata aceasta desfasurare de forte nu a fost de ajuns. Valer Marian sustine ca flotilei care il monitoriza i s-a adaugat si un elicopter.

"In vara respectiva am fost de trei ori in vizita la mama mea intr-un sat din judetul Cluj. La prima vizita, prin iunie, am sesizat, stand in curte cu familia, cu toti fratii mei, un zgomot de avion sau elicopter, dar nu a aparut deloc deasupra noastra. Era la buza dealurilor. N-am dat atunci mare atentie. Am mers apoi la inceputul lunii august, chiar inaintea zilei mele de nastere, din nou la maica-mea si, la fel, stand doua zile, iar am auzit zgomot. N-am mania persecutiei, dar mi s-a parut suspect.

Si atunci am intrebat-o si pe maica-mea, si alte rude, vecini, daca apar des elicoptere sau avioane, si au zis ca nu prea. Devenindu-mi suspect, dupa vreo trei saptamani, am mers cu fiica-mea si am stat vreo 5-6 zile si am fost preocupat sa vad daca apar si in acele zile. A fost la fel. Nu apareau, se roteau pe dupa dealuri. Pe urma m-am interesat la aeroportul din Cluj si am aflat ca a fost un elicopter suspect care a fost folosit in vara respectiva", sustine senatorul.

Semne de intrebare, dupa ce s-a imbolnavit la cap

Se pare ca serviciile secrete nu s-au dedat numai la urmarirea informativa a senatorului PSD. Valer Marian a inceput deodata sa se simta foarte rau.

"Incepand din august 2011 am inceput sa am o stare de rau, in sensul unei nervozitati crescute, au aparut probleme legate de concentrare, de memorare, de exprimare, am facut analize. Mi s-au depistat doua microleziuni ischemice, una in zona frontala si una in zona laterala.

Daca n-am avut probleme cu ceva, n-am avut cu capul.

Mi-am revenit in urma unui tratament de doua luni. Anul trecut, in septembrie, a revenit, chiar in campania electorala. Am avut o stare de afazie, iar mi-au aparut anumite probleme de concentrare si de exprimare. Anul asta am fost din nou la un control si mi-au spus ca a fost un atac extern. Am intrebat ce inteleg prin atac extern si mi s-a spus ca a fost provocat cu anumite substante.

Va rog sa ma credeti ca nu am mania persecutiei, sunt un om destul de calm, dar mi-am ridicat si eu semne de intrebare", s-a destainuit senatorul.

Nu exclude violenta fizica, daca prinde vreun agent secret

Valer Marian este convins ca se afla in continuare sub monitorizarea serviciilor secrete. Insa, de acum incolo, el este decis sa reactioneze.

"In urma cu o luna mi s-a semnalat, din cadrul unui serviciu din Satu-Mare, ca a venit iar o echipa de patru oameni si a stat o saptamana in care a manifestat un vadit interes fata de persoana mea.

Sunt convins ca sunt monitorizat de serviciile secrete in continuare, dar sunt foarte hotarat, de data asta. Consider ca intru sub incidenta legitimei aparari daca ripostez sub toate formele. Daca o sa-i mai prind, nu exclud nici reactia fizica.

N-am arme, am fost lunetist in armata. Dar nu cu arme. Vreau sa dau si un exemplu, regret ca data trecuta cand i-am prins pe cei doi nu i-am expus in piata publica", a mentionat Valer Marian.

Un senator PSD acuza: Iliescu este marginalizat, Nastase a fost abandonat

Senatorul va ramane autosuspendat din PSD pana la congresul partidului, care va avea loc in luna aprilie. El are de gand atunci sa ia cuvantul si sa-si expuna toate nemultumirile.

"Am considerat ca mi-am adus un aport in lupta impotriva unor figuri importante ale regimului Basescu-Boc, am luptat cot la cot, timp de cateva luni, impreuna cu presedintele Ponta, impotriva lui Blejnar, a lui Igas, a lui Udrea, pe urma am continuat si cu sefii de servicii secrete si cei din justitie, procurorul general Kovesi. A aparut intre timp o raceala, distantare intre noi", s-a plans Valer Marian.

Marian este senator PSD din 2008 si membru al Comitetului Executiv National al PSD din 30 noiembrie 2010.

Conducerea organizatiei PSD Satu-Mare a fost preluata, interimar, de secretarul-general al PSD, Liviu Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Valer Marian PSD Satu Mare, #Valer Marian americani, #Valer Marian servicii secrete , #stiri Valer Marian
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza Irukandji
Irukandji
rank 3
Si daca spune adevarul?