Restructurarea Postei va genera economii de peste 60 milioane lei pe an

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 17:25
1472 citiri
Restructurarea Postei va genera economii de peste 60 milioane lei pe an
Foto: Arhiva

Restructurarea si modernizarea Companiei Nationale Posta Romana va genera economii de 110.000 lei pe luna prin desfiintarea a sapte sucursale si a 146 posturi de conducere la care se adauga 50 milioane lei pe an, economii din desfiintarea a 402 unitati postale si a mai multor Oficii Postale (OPRM), a precizat vineri Valerian Vreme, ministrul Comunicatiei si Societatii Informationale.

"Hotararea de restructurare si modernizare a Postei Romane este una dintre cele mai mari restructurari din tara si sper ca va fi adoptata in sedinta de Guvern de miercuri. Prin aceasta Hotarare de Guvern am vizat si dezvoltarea a doua noi entitati alaturate postei, o companie de brokeraj - SC Asigurari Posta Romana SA si una de servicii bancare SC Banca Posta Romana. In cadrul neformal am discutat cu reprezentantii BNR care s-au aratat pozitivi ideii infiintarii unei banci atasate Postei Romane", a precizat Valerian Vreme.

Conform proiectului hotararii de restructurare, vor fi concediati 2.000 de salariati, vor fi desfiintate sapte sucursale ale Postei precum si 47 de OPRM-uri.

Situatia financiara a Postei a fost cauzata, conform reprezentantilor MCSI, de Contractul Colectiv de Munca si de o serie de alte contracte cu agenti economici pentru desfasurarea unor servicii conexe.

Conform ministrului Valerian Vreme, banca atasata Postei Romane va fi o banca de operatiuni care ar putea sa fie functionala in urmatoarele 12 luni iar societatea de asigurari chiar in urmatoarele 2-3 luni.

"Posta este o afacere foarte profitabila si vom demonstra acest fapt dupa reorganizarea companiei. In prezent Posta Romana opereaza in cash 1,5 miliarde lei lunar pentru pensii cu un comision de doar 1% de la Casa de Pensii.

Dupa reorganizare am putea avea comisioane pentru serviciile prestate de pana la 30%. Nu trebuie uitat ca de la 1 ianuarie 2013, moment in care se vor liberaliza serviciile postale CN Posta Romana trebuie sa fie pregatita pentru concurenta de pe piata", a mai spus ministrul Comunicatiilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#plan restructurare Posta Romana, #ministrul Comunicatiilor Valerian Vreme , #ministrul Comunicatiilor
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1