Valerian Vreme: Este nevoie de restructurare la Posta

Marti, 02 August 2011, ora 23:19
2509 citiri
Valerian Vreme: Este nevoie de restructurare la Posta

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat marti, dupa intalnirea cu liderii postasilor, ca a primit zece propuneri din partea acestora, iar lucrurile sunt pe "calea cea buna", desi restructurarile trebuie facute.

"Ceea ce facem, facem pentru cei peste 30 de mii de lucratori din Posta. Sa stea linistiti si sa aiba incredere ca facem ce este bine pentru ei. Am oprit toate contractele care au fost incheiate in 2006 - 2008 care au tinut Posta in lanturi. Nu ne ramane decat sa facem acesta restructurare data poate si de moment si de anumite conditii obiective pe acest domeniu: 1 ianuarie 2013 este momentul liberalizarii serviciilor postale, trebuie sa ne pregatim", a declarat ministrul de resort, potrivit TVR1.

Ministrul Comunicatiilor sustine ca si in posta americana se face acelasi proces de restructurare.

"Si in SUA se face la posta un proces de restructurare. In prezent scrisoarea a fost inlocuita de mail-uri, deci trebuie sa avem o companie care invata, care se adapteaza continuu, dinamic la provocarile momentului. Cred ca trebuie sa invatam sa venim cu alte servicii: financiare, bancare", a mai declarat acesta.

Valerian Vreme i-a laudat pe postasi, despre care spune ca sunt oameni harnici.

"Posta nu va disparea, deoarece postasii isi fac treaba, pentru ca sunt oameni harnici. S-a infiintat in Posta un departament care se ocupa cu normarea muncii, iar eu le-am cerut sprijin sindicalistilor pentru plafonarea salariilor mari. Am cerut renegocierea acestor salarii", a mai mentionat ministrul.

Protest al postasilor, la Ministerul Comunicatiilor

Sute de postasi au participat, marti dimineata, la un miting organizat in fata Ministerului Comunicatiilor, pentru a-si cere drepturile.

Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca Posta Romana functioneaza pe pierdere, iar situatia locurilor de munca nu este sigura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Valerian Vreme restructurarea Posta, #restructurare Posta Romana , #ministrul Comunicatiilor