Valeriu Gheorghiță face din nou apel la vaccinare: "Suntem ca într-un război, dar avem o armă"

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 13:51
1468 citiri
Valeriu Gheorghiță face din nou apel la vaccinare: "Suntem ca într-un război, dar avem o armă"
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare Valeriu Gheorghiță amintește situația tragică din spitale FOTO Facebook / captură video / Guvernul României

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare Valeriu Gheorghiță a făcut joi, 11 noiembrie, un nou apel la vaccinare, precizând că secțiile de Terapie Intensivă și-au atins limita și adaugă că sute de români mor în fiecare zi din cauza teoriilor conspirației și a dezinformărilor.

“Suntem ca într-un război. Chiar dacă noi nu vedem cu ochiul liber acest inamic, vedem cât de mult rău poate să facă şi acest inamic este virusul. Dar noi avem o armă la îndemână care se numeşte vaccin. Unii ştiu să folosească deja această armă, ştiu cum să se apere şi s-au vaccinat. Sunt încă multe persoane care sunt ezitante, cărora le e frică să folosească acestă armă şi înţelegem acest lucru”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

El a menţionat că, dacă oamenii nu sunt informaţi să folosească această armă, atunci sute şi mii de persoane vor fi infectate în continuare.

“Din acest motiv suntem aici, să le arătăm oamenilor cum să folosească această armă, cum să folosească vaccinul şi de ce trebuie să se vaccineze. Dacă nu facem acest lucru, acest inamic va avea mână liberă, va avea drum liber să infecteze în continuare sute şi mii de oameni, să genereze multe cazuri grave, care au nevoie de spitalizare, de internare în secţia de Terapie Intensivă şi vedem că în momentul de faţă capacitatea secţiilor de Terapie Intensivă este la maxim şi în fiecare zi sute de români mor din cauza COVID-19 pentru că au fost expuşi acestor teori ale dezinformării pentru că nu am reuşit să îi convingem la timp de benefiile şi importanţa vaccinării”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

El a fost prezent, joi, la lansarea caravanei naţionale de vaccinare ”OAMENI CA MINE”, prima caravană dedicată educaţiei despre sănătatea publică, în context pandemic, organizată şi susţinută de mediul privat din România.

Caravana pleacă din Bucureşti, joi, de la Universitatea Naţională de Aparare ‚”Carol I”. Craiova, Slatina şi Piteşti vor găzdui timp de câte două zile caravana, iar locuitorii din Dolj, Olt şi Argeş au ocazia de a participa la sesiuni informaţionale, cu caracter educativ, despre importanţa, necesitatea şi beneficiile vaccinării împotriva virusului COVID -19.

Autoritățile au transmis joi, 11 noiembrie, un nou buletin informativ privind evoluția pandemiei în România. Astfel, au fost raportate 5.416 cazuri noi de infectări noi și 318 decese, dintre care 15 anterioare.

Potrivit autorităților, 1.772 sunt internate la ATI.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.416 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 73 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 52.206 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Dana Budeanu știe tot ce face Monica Bârlădeanu cu doctorul Gheorghiță: "Aveți niște vecini care dau pe goarnă tot. Zburdă candelabrele"
Dana Budeanu știe tot ce face Monica Bârlădeanu cu doctorul Gheorghiță: "Aveți niște vecini care dau pe goarnă tot. Zburdă candelabrele"
Medicul Valeriu Gheorghiță formează un cuplu cu Monica Bîrlădeanu, relație care a fost de la început comentată de Dana Budeanu. Dana Budeanu i-a recomandat la început lui Valeriu...
Ionuț Lupescu, propunerea surpriză a PNL la Primăria București. Ce fost mare sportiv și-a mai dorit Capitala
Ionuț Lupescu, propunerea surpriză a PNL la Primăria București. Ce fost mare sportiv și-a mai dorit Capitala
Preşedintele PNL. Nicolae Ciucă, a declarat luni, că una dintre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei este fostul fotbalist Ionuţ Lupescu, despre care spune că a...
#Valeriu Gheorghita, #campanie de vaccinare, #pandemie romania, #spitale covid , #Stiri Valeriu Gheorghita