Steriu, ministru sau fondator al unui nou partid de stanga?

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 16:54
4916 citiri
Steriu, ministru sau fondator al unui nou partid de stanga?

Greu de explicat pentru colegii sai, demisia deputatului Valeriu Steriu din PSD da nastere la diverse speculatii atat pe tema cauzelor cat si a posibilelor consecinte ale acestui gest politic, printre care si infiintarea unui nou partid de stanga.

Deputatul PSD Victor Surdu a dezvaluit la Realitatea TV ca Valeriu Steriu ar fi fost in carti anul trecut pentru functia de ministru al Agriculturii, aceasta fiindu-i oferita pana la urma lui Ilie Sarbu.

"Steriu a avut o problema acum un an, cand trebuia sa fie ministru al Agriculturii. Pana la urma s-au gasit diverse solutii si i s-a explicat ca nu poate fi si nu a fost(...) El si-a continuat activitatea in partid destul de activ, si in teritoriu, si in tara, si pe media (...)El a fost insa un pic izolat dupa pierderea alegerilor prezidentiale", a declarat Victor Surdu.

In opinia acestuia, Valeriu Steriu ar putea reprezenta o varianta pentru actuala coalitie de guvernamant, formata din PD-L, UDMR si independenti, pentru preluarea conducerii Ministerului Agriculturii la o eventuala remaniere guvernamentala. "La prima remaniere va fi probabil un candidat important pentru functia de ministru. E un castig pentru sectorul agricol, e o pierdere pentru PSD", a conchis deputatul social-democrat.

O alta explicatie in privinta demisiei intempestive a lui Steriu a fost oferita insa de catre deputatul PD-L Vasile Gherasim, care a anticipat un alt viitor politic pentru demisionarul PSD.

"Steriu e un specialist bun, dar el nu a plecat din cauza PD-L ci datorita unor discutii cu colegii din partid. Eu cred ca exista posibilitatea ca la un moment dat sa apara un nou partid de stanga", a precizat Gherasim, reamintind si zvonurile din presa referitoare la aparitia pe esichierul politic a unui nou partid subconducerea deputatului independent Gabriel Oprea, si el demisionar din PSD.

Gherasim a recunoscut ca "locul e foarte stramt" si ca partidele politice acopera in prezent cam tot spectrul politic dar si-a avertizat fostii colegi de partid ca "exista o foarte mare plaja sociala care nu este acoperita de PSD" in conditiile in care "PD-L s-a apropiat foarte mult de centru".

"Exista tentatia de a crea un nou partid pe stanga. Va fi foarte greu, dar nu imposibil", a conchis Vasile Gherasim, si el demisionar in urma cu mai multi ani din PSD.

Ideea infiintarii unui nou partid de stanga in Romania, in conditiile escaladarii tensiunilor in PSD, nu este noua, ea fiind invocata in aceste zile de mai multi lideri social-democrati printre care si Ioan Rus, reprezentant al Grupului PSD de la Cluj.

Valeriu Steriu a anuntat luni demisia sa din PSD si inscrierea in grupul parlamentarilor independenti. "In ultimile 18 luni si in PSD si in celelalte partide a fost o vanzoleala politica care a preluat orice energie necesara pentru a merge pe un proiect promis alegatorilor(...)Un proiect de lege pe care vreau sa il initiez pentru a-l face accesibil agricultorilor il pot face mai bine din zona independentilor", a declarat Steriu, precizand totodata ca isi doreste mai degraba sa aiba responsabilitati decat sa se ocupe de "critica".

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...