Valeriu Steriu la Tv Ziare.com: Este periculos sa numim un premier fan FMI

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 11:57
2174 citiri
Valeriu Steriu la Tv Ziare.com: Este periculos sa numim un premier fan FMI

Deputatul PSD de Olt, Valeriu Steriu, a declarat vineri la televiziunea Ziare.com ca este periculos sa pui ca premier un fan al Fondului Monetar International, adica Lucian Croitoru, pentru ca exista riscul sa accepte toate solutiile propuse de acestia care nu au fost de multe ori cele mai bune.

"Nu as vrea sa comentez valoarea sau sau tot ce inseamna calitatile domnului Lucian Croitoru, dar aceasta nominalizare ne face din nou pierdem zece zile si arata ca este o ambitie personala a presedintelui. Aceasta mutare de sah a presedintelui acutizeaza criza politica. Avem foarte multe semnale negative de la posibili investitori care au stopat orice dorinta de investitii pana cand criza politica nu va trece", a declarat deputatul PSD.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Valeriu Steriu.

Valeriu Steriu a recunoscut ca in acest moment Romania are nevoie de banii de la FMI, dar numirea unui premier care este un fan nu este tocmai cea mai buna alegere.

"Vorbim de cateva luni de zile de cum rezolvam problema cu FMI. Tara e intr-un moment greu si are nevoie de acesti bani. Insa a pune un premier un fan FMI este un mare risc pentru ca s-ar putea sa mearg numai pe ce spune FMI, vezi cazul Argentinei, si de cele mai multe ori nu toate solutiile lor au fost cele mai bune. Trebuie sa discutam cu cei de la FMI, dar adaugand idei noi si sa incercam sa le expunem problemele cetatenilor. Cu toate acestea va trebui sa respectam calendarul pe care ni l-au facut", a mai declarat deputatul PSD de Olt.

Berceanu a luat banii din agricultura si i-a bagat in drumuri

De asemenea Valeriu Steriu a vorbit si despre situatia grava din agricultura, iar faptul ca momentan este condus de un ministru care practic este legat mai mult de interesele altui minister pe care il conduce.

"Este dramatic ce se intampla in agricultura. Avem in clipa de fata ministerul Agriculturii lasat practic fara niciun fel de stapan. Solutia actuala cu ministrul Transporturilor si la Agricultura inseamna prioritizarea banilor si asa foarte putini spre zona de transporturi. Nu s-a vorbit nimic despre necesitatile din agricultura si banii pentru platile pentru bovine au ajuns la drumuri. Il vor chema pe domnul Radu Berceanu la audieri in Parlament ca sa vedem ce s-au intaplat cu banii din Agricultura", a spus deputatul PSD.

Valeriu Steriu a explicat ca cei 25.000 de euro pe care i-a promis Mircea Geoana oricarui roman se intoarce in tara nu sunt din buzunarul lui, ci el a promovat un proiect care se face cu bani de la fondurile europene.

"Domnul Mircea Geoana nu a dat niciun euro din buzunarul lui. Cei 25.000 de euro sunt la dispozitia celui care vine sa ii ceara. In total sunt 360 de mil de euro la dispozitia romanilor pentru instalarea tinerilor fermieri in mediul rural.Avem foarte multe surse de bani, dar din pacate ii folosim foarte greu din cauza ca este birocratie in intreaga administratie. Sunt agentii care tin pana la 2 - 3 ani aceste proiecte ca functionarii de acolo sa poata sa fie utili. Vreau sa propun un proiect de lege care sa prevada ca orice proiect din fondurile europene sa nu dureze mai mult de doua luni, altfel nu vom putea folosi banii europeni", a mai declarat acesta.

Valeriu Steriu a declarat ca PSD va milita pentru a lasa o perioada de liniste in care sa se poata lucra solutii pentru iesirea din criza

"Politicienii au o imagine mai apropiata de cea de scandalagii cu toate acestea o luna si jumatate cat mai avem este nevoie de a aduce toate argumentele pentru a asista la o schimbare in Romania", a mai declarat acesta.

Citeste si:
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR a transmis miercuri, 8 decembrie, că taxa de solidaritate luată în discuție pentru marile companii nu va face decât să lovească în cei mai importanți contribuabili în economie....
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
Social-democraţii şi liberalii vor discuta, miercuri, în coaliţie, despre împărţirea funcţiilor de prefecţi şi şefi de agenţii şi autorităţi. Marţi, discuţia nu a ajuns la un acord...