Semnarea Codului de Bune Practici nu a redus taxele din hipermarketuri

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 18:10
1345 citiri
Semnarea Codului de Bune Practici nu a redus taxele din hipermarketuri

Codul de Bune Practici pentru comertul cu produse agroalimentare semnat intre reprezentanti patronatelor, asociatiilor patronale din industria alimentara si retaileri nu a determinat o scadere a preturilor, asa cum era de asteptat, potrivit lui Valeriu Steriu, presedintele Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui.

Acordul dintre cele doua parti a fost semnat la inceputul lunii iulie 2008.

Pe de alta parte, Sorin Minea, presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara Romalimenta, considera ca "retailerii nu au mai inventat taxe" dupa semnarea Codului.

Totodata acesta a mai spus ca si in conditiile in care preturile alimentelor au continuat sa creasca in Europa, iar Romania s-a confruntat cu cresterea inflatiei si devalorizarea leului, preturile alimentelor comercializate de retaileri au ramas constante.

Presedintele Romalimenta sustine ca efectele semnarii Codului de Bune Practici nu s-au facut vizibile pana acum pentru ca retailerii si producatorii lucrau dupa contractele semnate la inceputul anului, informeaza NewsIn.

La randul lor, producatorii agricoli se plang ca nu au fost consultati si inclusi in Codul de Bune Practici.

"Producatorilor le-a creat un mare deserviciu. Procesatorii trebuia sa colaboreze cu agricultorii si nu cu dusmanul. Acel Cod de Bune Practici s-a dorit a fi o impartire a profiturilor intre procesatori si supermarketuri. Producatorii au fost exclusi de la semnarea Codului", a declarat Stefan Nicolae, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura Agrostar, citat de agentia de stiri.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Codul Bune Practici, #reducere taxe, #patronate, #hypermarket, #supermarket , #stiri Valeriu Steriu