Steriu: Am fost numit sef al Comisiei pentru agricultura in calitate de fost fermier

Sambata, 16 Aprilie 2011, ora 17:21
1058 citiri
Steriu: Am fost numit sef al Comisiei pentru agricultura in calitate de fost fermier

Deputatul independent Valeriu Steriu sustine ca a fost numit in functia de presedinte al Comisiei prezidentiale pentru politici de dezvoltare a agriculturii in calitatea sa de fost fermier, nu de politician, si ca nu exista o incompatibilitate cu functia de parlamentar.

"Este o Comisie pe langa Administratia Prezidentiala care nu foloseste venituri din bugetul Administratiei, care are ca scop finalizarea documentelor incepute de predecesorii mei - Dacian Ciolos si Mihail Dumitru. E vorba de o comisie stiintifica, nu exista o incompatibilitate cu functia de deputat, situatia a fost atent analizata de juristi. Sunt singurul politician de acolo, dar am fost numit in calitate de fost fermier", a spus sambata Steriu.

Intr-adevar, legea privind Statutul parlamentarului nu face nicio mentiune la capitolul incompatibilitati despre functii in comisii sub egida Presedintiei.

Capitolul "Incompatibilitati" spune ca un parlamentar nu poate fi in acelasi timp senator si deputat, nu poate fi membru al Parlamentului European, presedinte, vicepresedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la societati comerciale, presedinte sau secretar al adunarilor generale ale actionarilor sau asociatilor la societatile comerciale, reprezentant al statului in adunarile generale ale societatilor comerciale, manager sau membru al consiliilor de administratie ale regiilor autonome, companiilor si societatilor nationale, comerciant persoana fizica.

De asemenea, calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu functiile si activitatile persoanelor care conform statutului lor nu pot face parte din partide politice (magistrati si militari), cu o functie publica incredintata de un stat strain, cu exceptia acelor functii prevazute in acordurile si conventiile la care Romania este parte.

Deputatul independent Valeriu Steriu a fost numit saptamana aceasta de presedintele Basescu in functia de presedinte al Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii.

Steriu este membru al UNPR. Intre 2001-2004, Steriu a fost secretar de stat pentru integrare europeana si relatii internationale in Ministerul Agriculturii. El a mai fost vicepresedinte LaDORNA intre 2005-2009 si in aceeasi perioada presedinte al Asociatiei Nationale din Industria Laptelui.

Comisia prezidentiala pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii a mai fost condusa de comisarul european Dacian Ciolos si de fostul ministru al Agriculturii, Mihail Dumitru.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...